Még nyolcan léptek ki az Infinty Wardtól

  • Írta: InGen
  • 2010. április 27.
  • Érdekesség
Link másolása
A mai nappal további nyolc alkalmazott hagyta ott a Call of Duty sorozatért felelős Infinity Wardot, s csatlakozott az egykori alapítók új stúdiójához.
Valójában több, mint nyolc emberről van szó, ez ugyanis csak a mai adag, ezen kívül még öt ember hagyta el a céget múlt hét pénteken. Kezdjük a múlt héttel: Mohammad Alavi, Chad Grenier  és Brent McLeod senior designerek, Chris Lambert programozó, és Jason McCord, designer, hagyták el a látszólag süllyedő hajót.


A dráma most folytatódik, ugyanis újabb nyolc ember lépett ki a milliárd dolláros franchise-t létrehozó cégtől. Legelőször a pályadesigner Kevin Bell és Preston Glenn, és a designer Charlie Wiederhold álltak fel az asztaltól. Azonnal követte őket még öt kollégájuk: a vezető karaktergrafikus Joel Emslie, a fegyvergrafikus Ryan Lastimosa, a grafikus Brad Allen, a vezető programozó Robert Field és az első, nem fejlesztéssel foglalkozó kollegina is dobbantott: a munkaerő specialista Kristin Cotterell.

A két alapítótag eltávolítása óta eddig összesen 25 alkalmazott hagyta el a céget, gyakorlatilag a Modern Warfare-ért felelős kreatív, technikai és vezető brigád egésze. Bobby Kotick, az Activison ügyvezető igazgatója korábban azzal próbálta maradásra csábítani az Infinity Ward még aktív dolgozóit, hogy a kilépettek fizetésbónuszát köztük osztják majd szét. Láthatóan nem jött be az ötlet.
33.
33.
killi
abydos :) ne veled kiabálok, csak ezzel szeretném jelezni az IDEGESSÉGEMET (mert én is ilyen faszfejektől függök, mint ez a bobi jujing..)

..részben igazad van egyébként,...de, hogy elmondjam hogy is működik ez valójában...itt az aránnyal van a baj, hogy egy cég keres 908%-ot te meg 2%ot, pedig te találtad ki az egészet, és ha azt mondod legalább olyan fontos a terjesztés, hiszen egyébként hogyan jutna el a termék a világ minden tájára+marketin+blabla...ez nyilván való, min ahogy annak is nyilvánvalónak kéne lennie, hogy 50-50%-os kéne hogy legyen az arány, de valamilyen hülye dumával hivatkozássképp, úgyis elcsalják tőled azt...ez itt a baj! A MOHÓ, PÉNZÉHES, POFÁTLAN, EMBEREK VILÁGA EZ!!!!
32.
32.
abydos
killi: Nem tudom miért kiabálsz velünk.... Egyetértünk nagyrészt, de azt azért érdemes tudni, hogy pénz nélkül még a legjobb fejlesztők sem tudnak maximális elvárású játékot készíteni, és pénzük a kiadóknak van...



Lehet kevés pénzből is kiváló játékt készíteni, de az 2D-s lesz és nem fogja megölni a 4 magos procidat és biztosan nem FPS-játék lesz.... (Lásd World of Goo, Plants vs Zombies stb...)
31.
31.
killi
"Bobby Kotick, az Activison ügyvezető igazgatója korábban azzal próbálta maradásra csábítani az Infinity Ward még aktív dolgozóit, hogy a kilépettek fizetésbónuszát köztük osztják majd szét. Láthatóan nem jött be az ötlet."



NEM NEM JÖTT BE, HANEM EGYSZERŰEN ZSEBRE RAKTA A LÉT...EGYÉRTELMŰ, MESSZIRŐL BŰZLENEK AZ ILYEN CSALÓ GECIK, MINT A BOBI JUJING!!!

éS A FEJLESZTŐKNEK IGAZAT IS ADOK...GYAKORLATILAG ŐK A JÁTÉK LÉTREHOZÓI, A KIADÓK CSAK PIÓCÁSKODNAK A FEJLESZTŐKÖN..PONT AZOKON AKIK TÉNYLEG RENDLEKEZNEK SZAKMAI TUDÁSSAL ÉS AKIK EZEKNEK A GECIKNEK TERMELIK A LÉT TONNASZÁM...A NYERESÉGBŐL SZERINTEM SEMMIT NEM LÁTNAK, CSAK KAPJÁK A KIS PITI FIZETÉSÜKET!!!MOST MAJD REMÉLHETŐLEG MEGJÁRJÁK.
29.
29.
shooter1234
#28: Jaja, Cod 2ben meg utolsó pályán volt olyan is, hogy Vince Zampella :)
28.
28.
CJgabor
innen sok ismerős név van nekem :D aki 9 milliószor vitte végig a Cod4-et már fejből tduja a stáblistát XD (na jó azért még nem tom fejből...)de a cod4-ben a kiskatonák neve a programozóktól lett vége. pl. Lastimosa, Royzewic vagy ki, SSgt Griggs (Mark Grigsby)
27.
27.
ATi0021
#26: Ohh így már érthető. Köszi az infót.
26.
26.
Mathia$
#25: Fuacktivison átverte az IW-t egy cseles szerződéssel, megszerezték a cod teljes jogait, fizetés és bónusz visszatartás és az új projekteket is a majomfejű kotick birtokolta volna mint jogos tulajdonos, az IW-s arcokat a háttérbe szorították.
25.
25.
ATi0021
Szomorú dolog ez. Nem hittem volna, hogy ennyire komoly a helyzet. Valaki felvilágosítana mi indította el ezeket a kilépéseket? thx



#23: LOL XD
24.
24.
SLi
#23: ez de durva:D

amúgy egy paródia, oda is van írva
23.
23.
XDannyL
#21: Nem csak ők azok akiket nem fizetnek meg rendesen a játékiparban. Itt van pl. Roman szinkron hangja: http://www.youtube.com/watch?v=gH2nirEuO-k
22.
22.
Game 0ver
21.
21.
elite_hun
#19: Épp azért lépnek (többek között) mert nem kapták meg a fizetést
20.
20.
SLi
#13: egy ekkora címet független fejlesztő nem tud elkészíteni, egyszerűen akkora a költsége egy ilyen projektnek amit csak a nagy kiadók tudnak előteremteni.

#15 nem mindenki ment át a Respawnhoz sőt, az eddig kilépett 25 tagból idáig csak 7-en írtak alá oda.
19.
19.
Game 0ver
Mivan megkaták a fizetést lelépnek?:D
18.
18.
OLLiE
Én nem hiszem el....

Az Infinity Ward tobb milliós fejlesztocsapatta csperedett....az egyik legjobb szériát készíti......

de ha így mennek a leépulesek, akkor NYÁRRA LEHÚZHATJÁK A ROLÓT!!!!!!! Kapja be az ACTIVISION!!!
17.
17.
NinjaNorb
ha az IW megcsinálja a MW3at az valszeg az MW1et is alul múlja majd...

kár h az activisonnél maradtak a jogok:(
16.
16.
crysis the best
#15: Nem baj annál jobb ;) :D

Respawn 4Ever... de azért várjuk ki az első game-üket :D

Nekem nincsenek nagy elvárásaim a respawn-tól :)

megérdemli az activision ;)
15.
15.
shooter1234
Lassan már minden egyes alkalmazott átmegy a Respawnhoz.
13.
13.
viktorvizi
#12: Az lenne a legjobb ha az IW-seknél maradt volna a COD kiadási joga és független játékfejlesztőként csinálnák a COD MW 3 at :D
12.
12.
abydos
#11: Igen örülünk, hogy a több évig tartó kihasználásnak vége és a kedvenc fejlesztőink végre fellélegezhetnek és úgy alakíthatják játékaikat ahogyan szeretnék.



Persze ha neked csak a sorozat jövője számít akkor nagyon sajnállak. 0 együttérzés, 0 emberség stb. Ez elég önző dolog, de te tudod...



Már több éve vita van a CoD sorozat miatt az Activision és az IW között. Nem fizették ki szerencsétleneket miközben az Activision a játékosokat és a fejlesztőket is megfejte.



(Pl az IW már abba se egyezett bele, hogy a Treyarch készítse a CoD5 stb epizódokat, de ez az Actit nem érdekelte.)



Mellesleg minél sem vagyok boldogabb, ha Bobby pénzéhes Kotic kárán örvendhetek. Amióta szétgányolta a Sierrát, azóta két lábbal rugdosnám.
10.
10.
sQr`
Lassan elérkezünk oda hogy könnyebb felsorolni azokat akik még maradtak...
10.
10.
lesi20
MÁR bocsánat DE MOSt ÖRÜLÜNK hogy kezd leépülni az IW?

Ez az legyen sazr majd az MW3! De nem baj ott a Respawn! :(

És akkor mi lesz? Lehet hogy csinálnak nagyon sok jó játékot...... De én kiprobáltam volna az MW3-at azoktol akik az első 2-ben is megalkották. Nem az újoncoktol
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...