Szakítana a Farmville fejlesztője a Facebookkal?

  • Írta: fojesz
  • 2010. május 9.
  • Pletyka
Link másolása
Nagy érvágás a Facebooknak és óriási megkönnyebbülés lenne a felhasználóknak, ha Farmville és a Mafia Wars fejlesztője valóban saját hálózat fejlesztésébe kezdene.
Nagy érvágás a Facebooknak és óriási megkönnyebbülés lenne a felhasználóknak, ha Farmville és a Mafia Wars fejlesztője valóban saját hálózat fejlesztésébe kezdene.



A Zynga játékai óriási népszerűségnek örvendenek a közösségi oldal tagjai körében, igaz, a Facebookot csak kapcsolattartásra használó "tiszta" júzerek nem győzik elrejteni a játékosok üzenőfalán megjelenő felhívásokat és elutasítani a játékra szólító meghívókat. Ők például jól járnának azzal, ha a pletykáknak megfelelően valóban elindulna a Zynga Live, a játékokat fejlesztő cég saját, közösségi játékokat futtató hálózata.

Az információkat a TechCrunch szállította, elmondásuk szerint a Zynga és a Facebook közötti kapcsolat még sosem volt ilyen rossz, természetesen elsősorban a Facebook kreditrendszere miatt. A kreditek lehetőséget nyújtanak arra, hogy a játékosok különféle apróságokat vegyenek valódi pénzért például a Farmville-hez, viszont a befolyt összeg 30 százaléka a Facebook zsebébe kerül, aminek a Zynga egyáltalán nem örül. A másik, hogy a közösségi oldal menedzsmentje hosszú távú szerződést akar aláíratni a fejlesztőkkel, ráadásul erőszakosan teszi azt: állítólag azzal fenyegeti a Zyngát, hogy néhány játékának a figyelmeztetései nem jelenhetnek meg az üzenőfalakon, sőt egy-két címét azonnal lelőné az oldalról.

A Zynga legutóbbi megbeszélésén állítólag már felvetődött a Facebookkal való szakítás, egy kiszivárgott e-mailből derült fény a Zynga Live ötletére is. Forrásunk szerint a szakítás bármikor bekövetkezhet, "lehet, hogy holnap, de lehet, hogy hat hónapon belül." A Facebook nem volt hajlandó kommentálni a pletykákat.
4.
4.
LonGleY
#2: Az lenne az igazi poén, ha helyesen le tudnád írni ezt a mondatod... :]
2.
2.
lesi20
Poén lenne ha a "tetszik gombra" kattintanák? :P
1.
1.
Kocsis92
Sztem egyikük se nagyon járna jól a szétválással. a két név szinte már összeforrt egymással, a zynga pedig hatalmasat csökkenne a facebook nélkül, ahogy a facebook is háttérbe szorulna egy kicsit.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...