Facebook játékok

Farmville, Mafia Wars, Happy Aquarium és még vagy ezer slágerjáték a világ legnagyobb közösségi oldalán. Hogy milyen a Facebook egy gamer szemével? Most megtudod!

HWSW: Egyre zavarosabb a víz a Meta virtuális valóságában

Rengeteg dollárt égetett el a Meta a második negyedévben is a virtuális valósággal foglalkozó Reality Labsre. Mindeközben bejelentette, hogy nem kis összeggel, 100 dollárral megemelné a Quest 2 headset árát.

HWSW: Ezért állt ilyen sokáig a Facebook tegnap

Gyakorlatilag az egész Facebookot újra kellett indítaniuk egy tegnap magyar idő szerint valamivel este hat előtt bekövetkező rendszerhiba miatt a mérnököknek. A leállás mintegy 3,5 milliárd felhasználóra lehetett hatással.

A Facebook is beszáll a cloud gaming-versenybe

A Facebook is felhőalapú játékszolgáltatást indít, csak erre nem kell előfizetni, ugyanis free-to-play mobiljátékokat futtathatunk majd a segítségével. Az persze nagy kérdés, hogy mennyire lesz ez jó biznisz a cégnek.

Facebook Gaming - új mobilapp játékközvetítésre

A Facebook új mobilalkalmazással próbálja meglovagolni a játékközvetítések népszerűségét. Az egyelőre csak Androidon elérhető alkalmazás nemcsak a játékok nézését teszi lehetővé, de a streamerré válásban is segít.

Fejlődik a játékstreaming a Facebookon

A Facebook szeretne még jobban felzárkózni a YouTube és a Twitch mögé. A közösségi oldal új programot indított, amely lehetővé teszi, hogy a játékstreamerek pénzt keressenek a közvetítéseikkel. A videók minősége is jobb lesz.

A Facebook játékoskereső funkción dolgozik

A Facebook fejlesztői csendben olyan funkcióbővítést tesztelnek, ami lehetővé tenné, hogy a felhasználók játékostársakat keressenek az oldalon. Több gamer csoport számára már elérhető az újítás.

HWSW: Játékplatformmá válik a Messenger

Instant Games gyűjtőnév alatt játékok érkeznek a Facebook Messenger felületére. A mobilról és webről is elérhető tartalmak egyelőre zárt bétában játszhatók, 17 játék szerepel a repertoárban a Pac-Mantől a Space Invadersig - írja a HWSW.

HWSW: Letölthető a Facebook Steam-vetélytársa

Elrajtolt a korábban Facebook Games Arcade-ként megismert Gameroom fejlesztői verziója, a közösségi oldal visszaszerezné a mobil platformok miatt elveszített játékosokat - írja nagytestvérünk, a HWSW.

A Steam babérjaira tör a Facebook

A világ legnagyobb közösségi oldala összeállt a játékmotorgyártó Unityvel, hogy egy olyan platformot készítsen, amit leginkább az elkötelezett játékosoknak szánnak. Egy Steamre emlékeztető programról lesz szó, komolyabb címekkel.

HWSW: Egymilliárdan facebookoznak - naponta

Hihetetlen kitekintést nyújt a Facebook negyedéves üzleti jelentése: a másfél milliárd felhasználó kétharmada napi szinten facebookozik, több mint 700 millió pedig kizárólag mobilról - írja nagytestvérünk, a HWSW.