John Romero tíz év után elnézést kért

  • Írta: fojesz
  • 2010. május 18.
  • Homo Nobilis
Link másolása
John Romero elnézést kért a Daikatana nagy port kavart reklámszlogenjéért, ami durva fordításban így szólt: Romero arra készül, hogy a ribancaivá tesz titeket.
John Romero elnézést kért a Daikatana nagy port kavart reklámszlogenjéért, ami durva fordításban így szólt: Romero arra készül, hogy a ribancaivá tesz titeket.



A Daikatana reklámja tíz éve jelent meg, s akkortájt igen nagy botrányt kavart a "John Romero's about to make you his bitch" szlogen - az egyébként is szabadszájú játéktervező csak most kért bocsánatot azoktól, akiket esetleg megsértett. Elmondása szerint tudta, hogy kockázatos húzás lesz, és nem is akarta megcsinálni, mert egyszerűen nem volt semmi értelme. "Soha senkit nem akartam a ribancommá tenni, sem téged, sem őket, semmilyen más játékost, különösen a rajongóimat nem." Romero saját bevallása szerint borzasztó húzás volt ez a részéről, addig nagyszerű kapcsolatot ápolt a játékos közösséggel, de ez a reklám mindent megváltoztatott.
19.
19.
bitbandita
#10: nem, népszerűtlen azért lett, mert a sok évnyi késés, és a hatalmas arccal nyomott ígéretek és melldöngetés (lásd a mellékelt szlogen) után egy szimplán sz*r játékkal (korszerűtlen, bugos, stb) égette le magát...
18.
18.
bitbandita
#14: "többet játszott, mint dolgozott"

közelebb áll az igazsághoz, ha azt mondom, hogy az volt a munkája, hogy játsszon... :)
17.
17.
Killerbee
Romérónak a wowozás csak rosszat tett :D
15.
15.
Killerbee
#14: Addig volt jó míg Carmack apóval együtt dolgozott. Egyiknek se tett jót a szétmenés :)
14.
14.
mephi
Szerintem Romeronak ennél többet is megbocsátottak, és ezt simán elnézi neki bárki. Ha jól emlékszem, anno a Doom többjátékos módjának tesztelését legjobban neki köszönhetjük (többet játszott, mint dolgozott).

Mindenesetre nagy ász a szakmában ;)
12.
12.
Guppi
Akkor még sem lehetek a ribanca? =(((



XD
11.
11.
Giga0509
#9: LOL!!! :D úristen :D
10.
10.
Extol
Asszem annak idején ez a játék pont a rossz reklám miatt lett nagyon népszerűtlen, ennek következtében merült feledésbe a Revenant 2 fejlesztése.

Én játszottam még anno Daikatanan ez egy Sci-Fi akció FPS.
9.
9.
galmat
#6: Sőt a Microsoft-ot azért perelte valami pihent agyú, mert asszem az XP telepítésnél kiírja a gép, hogy "dőljön hátra és élvezze a .. " valami ilyen szöveget, és az ürge szó szerint vette, csak nem volt háttámla a széken, ezért hanyatt esett. Erre mondanád, hogy ez bolond, ami igaz is lenne, de az emberünk perelt, és nyert. Fura jogi rendszer.
8.
8.
galmat
#6 döbbenet, de igen.
7.
7.
Motig
nem értem... oké rendbe akkor persze nagy volt a szálya de ezen besértődni.. hát nemtudom... én spec ara következtetem volna hogy ha ez a game megjelenik akkor olyan színvonal lesz hogy nem lehet mérni és a ribanca akkarok leni mert akkora let a game... enyi...(ha jólemlékeszem nem lett olyan)
6.
6.
iNKARNATE
#3: gec, mekkora ötlet, és ez működik?:D
4.
4.
Mortician
#3: Épp ez az. Ez nem azokat minősíti, akik kitalálták a reklámszlogent, hanem azokat, akik ezt magukra veszik. Normális ember ilyet nem vesz komolyan... :)
3.
3.
fojesz
#2: Jó, hát ez nézőpont kérdése. Olyan világot élünk, ahol az emberek beperlik a media marktot, mert ők ne hülyézze le senki csak azért, mert nem ott vásárolnak. :)
2.
2.
K.G.
Minek? Ennyi idő elteltével már a gyilkosság is elévül. Egyébként is vicces, ha az ember nem veszi komolyan, és miért is kéne?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...