Elvesztegeti a Natal képességeit a Microsoft

  • Írta: InGen
  • 2010. május 21.
  • Érdekesség
Link másolása
Legalábbis a Bethesda produkciós vezetője így gondolja. Szerinte ugyanis meg kellene nyitni az API-t, hogy mindenki szabadon fejleszthessen rá, amit akar.
A Bethesda produkciós vezetője, Ashley Cheng teljesen el volt ájulva a Natal képességeitől, amikor végre először kipróbálta a cuccot. Szerinte a Microsoft elvesztegeti az ebben a technológiában rejlő hatalmas lehetőségeket azzal, ha csak játékokhoz használja a készüléket.

  
"A Microsoftnak nyitottá kéne tenni a API-t, ahogy az Apple tette az iPhone-nal és az iPaddel. Fogadok, hogy valaki készítene egy iszonyatosan ütős alkalmazást, aminek semmi köze nem lenne a játékokhoz." -mondta Cheng. Habár az Xbox keretein belül ez nem tudom, mennyire valósulhatna meg, mindenesetre már az is nagy szó lenne, ha a Microsoft az XNA keretein belül hozzáférhetővé tenné a technikát, így készülhetnének Natal-kompatibilis Xbox Live Arcade címek, melyek között biztos akadna néhány előremutató, kreatív darab.
50.
50.
dajnaelHUN
#9: Köszönöm a választ, és jogos amit írsz. Nekem személy szerint PS-em van ( de sztem ez a MOVE csak egy Wii koppintás, nem rossz indulatból a natal meg eye kam tovább gondolás ..szerntem - de végül is szerintem újat nem lehet már kitalálni mert mindennek létezik előző verzió ... "pl ma minden FPS a Wolfeinstein koppintása")
49.
49.
Kochee
Állítólag PC-hez is kiadják
48.
48.
ppgabesz
#45: Vlószínűleg az Natal Ful Experiencehez erre terveznek majd játékokat, hogy CSak a natallal kelljen irányítani, a bonyolultabb rendszereknél meg csak kiegészíti a rendes kontrollert.

pléldául a japán designerekkel készült interjúkban sokan mondták, hogy a natal hangfelismerése lehetővé teszi, hogy figyeljék a hangreakcióidat, de akár az arckifejezésedet is, és ennek megfelelően fokozzák avagy visszavegyék az Actiont a játékban. én pl nagy on bírneék egy hagyományos kontroleres jáétkot ahol egy kéz mozdulattal lehet újratölteni a fegyvert, ha megoldalra mozdulok, akkor ki tudok nézni a fal mögül... Vagy pl az olne in the darkban ha az újraélesztős jelentben nema karokat kéne pöckölgetni, hanem kajak letérdelni, és nyomkodni a nő mellkasát, persze nő nélkül, meg belélegezni..
47.
47.
Motig
nem az volt a régi videóba hogy nem csak játékra lesz jó?(vagy csak én képzeltem oda a ruha probás részt?O_o)
46.
46.
Kochee
Szerintem erre kulon játékok fognak kijelenni. Ezzel aszt értem hogy lesznek kontrolleral és kontroller nélkuli já´tekok
45.
45.
Generon
az odáig ok,hogy érzékeli a mozgást a cucc és ezzel te leszel a kontroller.

De mit fogunk mutogatni??!??

Minden játékban lessz control menü amin mondjuk egy kis animácio elmutogatja hogyan mozogjak?

Néha egy sima játéban is nehéz megszokni az adott irányitást,de ha ezt még mozgásokformákkal is helyettesitjük számomra értethetetlen hogyan lessz ezt képes bárki is kitanulni?

44.
44.
adye
#42: Ez teljesen nyilvánvaló, de akkor is az volt a célja a videónak, hogy demonstrálja a natal képességeit, de ez akkor is ellentmondásokat vet fel!
43.
43.
K.G.
#42: Ez teljesen biztos. Ez a videó a bejelentéssel együtt jött ki. Akkor még nem hiszem, hogy működőképes lett volna a cucc. Ezzel csak azt akarták megmutatni, hogy mi a cél, mi az elképzelés. Azóta ez megvalósult. (remélhetőleg, majd E3on minden kiderül)
42.
42.
Kochee
#40: Itt a videónal az is elofordulhat hogy ami a TV-ben megy ez elore felvan véve és csak mozognak hozzá.
40.
40.
adye
#37: Ha ezt az autó versenyes játék miatt is mutattad, akkor még mindég nem rétem, hogy hogy ad gázt mert itt még a bokája sem mozog, csak irányítja az autót meg sebességet vállt.
40.
40.
K.G.
#39: Szerintem nem. De senki kedvét nem akarom meghozni hozzá :)
39.
39.
Kochee
Aha tényleg ezt eddgi észre sem vettem... Szerintem ebben a Natalban sok hiba lessz, ez csak az én véleményem nem akarok ezzel senkit elilyeszteni tole.
38.
38.
Bins
#37: ott van a box közvetlen a natal alatt a váza mellett a szekrény közepén.. azt meg hogy hogy van összekötve meg nem mondja neked senki sztem:D
36.
36.
Bins
#34: Milyen első videót? Linket adhatnál..

#33: Gondolom így lesz, úgy tudom az egész testet érzékeli már csak az ujjak ujjpercek mozgása nincs megoldva mivel az már tényleg nagyon pici, viszont csukló, illetve boka mozgást már érzékeli.
35.
35.
adye
34.
34.
Kochee
Ha youtube-n megnézidek az elso videót észre lehet venni hogy nincs semilyen Xbox csak a Natal, tutommal a Natalt a Xboxra kell rákotni nem?
33.
33.
adye
És mondjuk az autóversenynél hogy adsz gázt? Mozgatod úgy a talpad mintha egy pedál lenne alatta? Ennyire kifinomult mozgásokat is venné a cucc?
31.
31.
Bins
#30: passz de látod neked is van ötleted így látatlanba, nekem is van kismillió, most gondolj bele akik csinálták, tesztelik, vagy fejlesztenek rá, és beállítgatják, azoknak mennyi lehetőség juthat az eszükbe.:D
30.
30.
ChainGun112
vagy elég lenne egyszer kinyújtani és már fut is a tag? :D
29.
29.
ChainGun112
ahhan értem. köszi. viszont a futás az hogy lesz?:D lököm előre a kezemmel?
28.
28.
Bins
#27: *testrészről :D
27.
27.
Bins
#26: sztem az egyik kezeddel a mozgást kell majd irányítani, a ballal gondolom, itt is látszik néhol hogy azt tolja előre mikor (értelemszerűen) előre akar menni és így tovább, a jobb kéz meg a kamera és fegyver kezelésé lesz.. a részleteket mint pl tárgyak közötti váltás, nemtudom hogy oldják meg, de hát igazából készíthetnek 50 olyan játékot is ami mind más és más irányítással lesz ellátva mert ugya a kezeinket millió kombinációval fel tudjuk használni, és a többi testrésről nem is beszélve..
26.
26.
ChainGun112
megnéztem ezt a half-life 2-s game play-t natallal na most a mozgás hogy lesz benne?? mármint hogy fogunk menni ?? erre nagyon kiváncsi vagyok. lépkedünk majd helyben?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...