Kinect X360

A Microsoft legújabb találmánya, amellyel egész testünkből egy kontroller válik. Nagyszerűen kihasználja a mozgásérzékelést és hangvezérlést egyetlen egyszerű eszköz segítségével.

A játékvilágon kívül folytatódik a Kinect pályafutása

Habár a Microsoft mozgásérzékelője nem aratott osztatlan sikert az Xbox 360-as, később pedig az Xbox One-os karrierje során, a szenzor mostantól az Azure rendszerén keresztül segíthet a szoftverfejlesztőknek.

RoomAlive - kiterjesztett valóság a nappaliban

A Microsoft kutatási részlege továbbgondolta a tavalyi CES-en bemutatott IllumiRoom koncepciót. A RoomAlive már sokkal bonyolultabb dolog, amely a nappaliból egyfajta interaktív, kiterjesztett valóságot csinál.

Peter Molyneux: az Xbox One-os Kinect egy vicc

Noha Peter Molyneux annak idején óriási támogatója volt az első generációs Kinectnek, az Xbox One-osat feleslegesnek tartja, és egy viccnek nevezte. Szerinte lesz Kinect-mentes Xbox One-csomag.

Így fest majd az új windowsos Kinect

Természetesen az Xbox One Kinectjéből is érkezik majd egy PC-s változat, és bár a pontos megjelenési dátumát és az árcéduláját még homály fedi, képeket már tudunk mutatni róla.

Hivatalos: az Apple-é a PrimeSense

Igazak voltak a hónapok óta keringő pletykák, az Apple megvette a Kinect mögött dolgozó technológiát is kifejlesztő PrimeSense vállalatot. Az még nem világos, hogy mihez kezdene a cég az izraeli csapattal.

Megvenné az Apple a Kinect készítőit?

A pletykák szerint megvenné az Apple a Kinectben duruzsoló technológiát is kifejlesztő PrimeSense-t - az izraeli vállalatért 345 millió dollárt fizethet az almás cég. A PrimeSense nem kommentálta a híreket.

Laptopokba integrálná a Kinectet a Microsoft

A jövőben tévékbe és laptopokba is integálhatja a Kinect technológiáját a Microsoft, a hosszútávú tervekről a redmondiak vezető tanácsadója, Craig Mundie beszélt a TechForum nevű rendezvény keretei között.

Kinect nélkül nem is használható az új Xbox?

Újabb pletykák érkeztek a következő generációs Xboxról. A legfrissebb hírek szerint a konzol mellé eleve jár majd a Kinect, nélküle nem is lehet használni, és a játékok feltelepítése is kötelező lesz.

Bemutatkozott az Xbox IllumiRoom

A Microsoft Research kutatói bemutatták az Xbox IllumiRoom nevű fejlesztést, ami arra hivatott, hogy a játékos teljes szobájából játszóteret csináljon, miközben összemossa a virtuális és a valódi környezetet.

Játszótérré alakíthatja a szobádat az új Xbox

A Microsoft olyan megjelenítőtechnológiát szabadalmaztatott, ami a játékos egész szobáját bevonná a mókába. Elsődlegesen továbbra is a tévén zajlana minden esemény, viszont a panel kávája nem "zárná be" a játékvilágot: ezzel párhuzamosan az események a játékos körül is zajlanának.