HWSW: Mégis van magánélet a Facebookon

  • Írta: Daks
  • 2010. május 24.
  • Érdekesség
Link másolása
Több olyan szolgáltatás is indult mostanság, amivel könnyedén áttekinthető, hogy milyen adataink nyilvánosak a Facebookon - írja a HWSW.
Több olyan szolgáltatás is indult mostanság, amivel könnyedén áttekinthető, hogy milyen adataink nyilvánosak a Facebookon - írja a HWSW.

Az újonnan megjelenő eszköztár egyik példánya, a ReclaimPrivacy, ami egy JavaScript bookmarkletet kínál a felhasználóknak. Az oldalon fellelhető, könyvjelzősorba illeszthető alkalmazás akkor használható, ha belépünk a Facebook-profilunk adatvédelmi beállításai közé (Privacy Settings), s ott lefuttatjuk azt. A program elemzi a beállításainkat, s egy felugró ablakban összesíti, hogy mely részek vannak biztonságban, s hol leselkednek ránk veszélyek. A bookmarklet viszont nem állítgat semmit, a döntést rábízza a felhasználóra, mindössze informál. Használata biztonságos és egyszerű.

Egy másik megoldás, az Untangle SaveFace nevű mini-alkalmazása szintén JavaScript-alapokon nyugszik, a linkjét be kell húzni a könyvjelző menübe, majd a Facebook oldalán lefuttatni. A különbség mindössze annyi, hogy a SaveFace nem teketóriázik, hanem egyszerűen minden beállításunkat átállítja, hogy az adatokat csak a közösségi oldalon visszaigazolt barátok.

Érdekel, hogyan tudod magad elrejteni a világ elől?
Még több Facebook-tippet találsz a HWSW-n!
4.
4.
tombar
most ezt nem értem. idáig mi volt a baj a fészbúkkal? elég agyamputált lehet az az ember aki nem tudja használni. 1. ha azt akarod h lássa mindenki h mit csinálsz mi az érdeklődési köröd stb és mondjuk nem akarod h ebből később bajod származzon simán csak értelmes felnőtt ember módjára kell írogatnod nem pedig mint egy balfasz h mekkora égés is a munka meg hasonlók 2. ha mégis ekkora sutyerák vagy akkor rámész csak a barátoknak mutasd opcióra. na ha ezt valaki nem tudja megcsinálni felérni ésszel akkor az miért is gondolja azt h normális értelmes felelősségteljes beosztásra megérett humanoid. am egyszerű a megoldás. csak simán nem regelsz azt jóvan.
3.
3.
iNKARNATE
Wow, minimális ész kéne és körülbelül 30 másodperc, hogy ne legyen szükség erre de np :)
2.
2.
Bbogesz
Ezek szerint nem csak nekem tűnt fel :)
1.
1.
Hunner
"A különbség mindössze annyi, hogy a SaveFace nem teketóriázik, hanem egyszerűen minden beállításunkat átállítja, hogy az adatokat csak a közösségi oldalon visszaigazolt barátok" (láthassák)



javitás után törölhető :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...