Két óra játék egy csík kokainnak felel meg?

  • Írta: fojesz
  • 2010. május 25.
  • Érdekesség
Link másolása
Egy brit kezelőorvos változatos példák sokaságával próbálta bebizonyítani legutóbbi tanulmányában, hogy milyen veszélyekkel járhat a játékfüggőség.
Egy brit kezelőorvos változatos példák sokaságával próbálta bebizonyítani legutóbbi tanulmányában, hogy milyen veszélyekkel járhat a játékfüggőség.

"Két óra játékkal eltöltött idő egy csík kokainnak felel meg" - mondta Steve Pope, aki szerint a játékaddikció növekszik a legrohamosabb mértékben minden más függőséghez képest: mindez szellemileg is befolyásolja a fiatalok fejlődését, de fizikai problémákhoz, például elhízáshoz is vezethet.

Pope állítólag olyan fiatalokkal foglalkozik, akik rendszerint lógnak az iskolából és lopnak a játékok miatt, gyakran pedig egyhuzamban 24 órát töltenek játékokkal. Az úriember természetesen nem hagyta ki kedvenc témánkat sem: véleménye szerint a függőség könnyen erőszakká fajulhat, ahogy a játékosok a játékokat valóssággá alakítják át.

További érdekes példákat is találtunk a tanulmányban: Pope szerint a függőség öröklődik, ő találkozott olyan nagymamával, aki az online szerencsejátékok szerelmese volt, míg az unokája ugyanígy a Facebookra kattant rá. Megint más téma, hogy állítólag a Premier League focistát minden meccs előtt egy nappal eltiltják a videojátékoktól, hogy másnap a pályán meg tudják állni a helyüket.

"Az anya, aki megveszi gyermekének a Call of Duty-t, mintha az első whiskeyjét fizette volna ki" - hozott még egy érdekes hasonlatot Pope, aki azt javasolja minden szülőnek, hogy próbálják megtalálni az egyensúlyt, hozzanak szabályokat és ügyeljenek arra, hogy a csemeték mennyit játszanak játékokkal.
83.
83.
Adamknight
#82 Te most a tudósnak adsz igazat, Nehogymá
82.
82.
givi6
azéert ezt mindenki gondolta, csak hát még nem mondta meg semilyen profi...

akkor van pár drug függő
81.
81.
dudeface
("Az anya, aki megveszi gyermekének a Call of Duty-t, mintha az első whiskeyjét fizette volna ki" - full részeg lennék a nap 24 órájában)
80.
80.
dudeface
79.
79.
CJgabor
#41: bevallom, néha túl sokat gépezek, mostanába már rendes edzsésre se járok, eszek, de (lekopogom) még mindig nem vok dagatt :D egy volt osztálytársa mminden szünetbe telezabálta magát, fullkocka, és az egyik leggsoványabb volt az osztályban.... jó kis anyagcseréje lehet :D
78.
78.
CJgabor
ráadásul egy vicc ez a hasonlat. egyébként oylan nics aki lop, csak hogy kokózhasson? ismétlem magam: balFASZ
77.
77.
CJgabor
na ez már beteges. úgy gyűlölöm ezeket a balFASZ tudósokat, mint ők az akciójátékokat. a nyilatkozása után meg zúzott haza MW2zni meg BC2zni, heh? BALFASZ. IGEN, AZ. NEM ÉRDEKEL HOGY KIMONDTAM AZ "F" BETŰS SZÓT. poénos kis kommentek születtek egyébként :D de ha olyanokkal foglalkozik akik lopnak a játékokért, akk' az az ő baja, nem mindenki ilyen ugyanis. valaki letölti őket, ingyé'! HÁHÁ! megpróbálok egyre inkább áttérni arra, hogy ami játék nagyon kell, azt megvegyem (BC2, WiC, mw2, emellett tervezem a Cod black ops-ot és a Crysis 2-t) ezek a tudósok retardáltak! PFÚJ!
76.
76.
Ragnarök
Gyönyörű hasonlatok...
75.
75.
bete32
Vigyázzatok barátaim a koszos USB csatlakozóval, mert sok évnyi aktív pixeldrog fogyasztása után halállal végződhet a dolog!
74.
74.
Horvi14
73: így kell ezt csinálni.:D ha függés mellett csinálsz vmi edzést az senkit se zavar. de ezen a kokainos hasonlaton beszarok...
73.
73.
Adamknight
#71 Jaja egyetértek.

#72 Nem ciki ha többet játszol az átlagosnál, de az már igen, ha emiatt elhízol, vagy gerincferdülésed lesz. A csajok többsége sem szereti a kövér embereket. (Én épp ezért gyúrok, hogy minél szebb lányokat kapjak meg :D)
72.
72.
norbYY
lacy8 szerintem teljesen igazad van. nem tudják sokan hogy hogyan szidják azokat akik haladnak a korral.

mért lenne ciki valakinek, hogy pl többet gépezik az átlagnál(1-2óra)??

aki meg tartószkodik ettől, az tegye azt továbbra is, és ne tartóztassa fel a többieket a hülyeségeivel.
71.
71.
lacy8
Ez a Pope egy szánalom tiszta gyökér a pali, ilyen retardált emberekkel ugy el tudnék beszélgetni...



Fejlődik a világ csak az ilyen szánalmak mint ez a pali nem veszik észre mit akar hogy üljünk a szobánkban csendben vagy készítsünk kukorica csuhéjbol babát min 100 éve az unatkozó óvodások.



Az meg hogy valaki azért agressziv mert játszik röhely ha valaki hajlamos rá akkor ugy is agressziv ha meg nem akkor játszhat akár mennyit a Cod-al

Anyám játszik gépen/telefonon pasziánszal akkor ő már játékfüggő és kezdjek félni hogy egy reggel felkel és lemészárol ???

Jah meg majdnem elfelejtettem akik az utcán lehuznak embereket pénzel telefonnal... (mindenki tudja kikre gondolok) akkor ők biztos azért agresszívak mert othon a putriban felbaszták magukat a ps3-al és ezért vergődnek...
70.
70.
FreeKatana
na még egy baromság... évek óta játszok még se vagyok "elvonón"

az egyik b*zi leszoktatni akar a játékról a másik rászoktatni...
68.
68.
viktorvizi
#65: Ez a jó vélemény 5 évesen konzolt a gyereknek :D

Nekem is hasonló koromban már volt egy nintendóm de a super márióban nem volt sok beszéd :(
67.
67.
viktorvizi
Ez a tanulmány el van cseszve mert a játékokat nem lehet egy nagy kategóriába belerakni mert nem hiszem hogy aki 24 órát játszik az a hello kitty-vel tolja hanem inkább nagy valószínűséggel a WoW-wal vagy egyéb MMOval. Én nem tudom de a COD ra és lassan Bf re is ráunok úgyhogy nincs függőség egyedül szerintem a multira ill. az internetre lehet rászokni mert a multi nélkül kurv@ gyorsan rászoktam unni a játékokra. Vagy csak én rám nem hat a kokó hogy nem szokok rá?( ha a net az kokó akkor én már a koporsóban lennék túladagolás miatt)
66.
66.
oppenheimer
na akkor én most megyek is kokózni
65.
65.
ibron456
Én 5 éves koromban kaptam meg első konzolomat(PS1)

Függőséget pedig egyáltalán nem okozot mivel nem volt memóriakártyám nem játszottam órákik hogy végigvigyek egy játékot.Meg amúgy se okoz most se.

Pozitív hatása viszont hogy baszott jó lett a memóriám miatta na meg az angol nyelvet már 7 évesen kentem a kiejtést stb.És még sorolhatnám, szóval csak jó dolgot tudok felsorolni.
64.
64.
morko
#55:

én is erre gondoltam..ha 2 óra játéknak felel meg egy csík, hát akkor...bűntudat nélkül elpááréézok :D
63.
63.
Gamebr3ak3r
Hát ja.Meg aki nincs benne a játék világba az nem is tudja felfogni ezt az egészet.Azt mondják nekem is hogy még még pulya vagyok mert játszok.Szerintem jobb mint egy kocsmában inni és elnyerőgépezni a fizetést.
62.
62.
Optimus Prime
Túl sok a hsz, nem olvastam vissza mind, de ritka nagy hülye ez is. Valahogy arra tett rá minden nagy arc, hogy eltiltsanak minket a játékoktól, mert az rossz! Mint minden, ami jó az embernek vagy örömét leli benne. Rossz a só, a cukor, a zsír, a gyors éttermi menü, az alkohol, a cigi, a TV, a szex,... Persze bizonyos mérték után egyes dolgok tényleg rosszak, de ez mindenre igaz. Mint az is, hogy bármitől be lehet buzulni. Például bélyeggyűjtéstől is, ha az ember túlzásba viszi. Még majd azt is kitalálják, hogy Hitler túl sokat nyomult a COD-dal azért kattant be.
61.
61.
Extol
Sületlenség. (nagyrészt)
60.
60.
Adamknight
"fizikai problémákhoz, például elhízáshoz is vezethet." Aki tényleg nem csinál mást csak minden nap gépezik 0-24-ig az még szép hogy elhízik, gerincferdülése lesz. Nekem például soha nem volt gondom a súlyommal, mert 7 évig karatéztam, most jelenleg súlyt emelek és minden hétvégén eljárok futni. Emellett színötös vagyok a gimiben :D
59.
59.
Vendu
Akkor én már elég sok virtuális kokaint fogyasztottam el a PC-m és a PS3 előtt. Nem vagyok elájulva tőle. Egy forintot sem ér. :)
58.
58.
CoDer
oké: az igaz hogy a szülőknek figyelni kell arra hogy a gyerekeik mennyit játszanak de: "Az anya, aki megveszi gyermekének a Call of Duty-t, mintha az első whiskeyjét fizette volna ki" !!EPIC FAIL!!

+miért kell már megint a CoD-ot fikázni!!??
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...