Kilép a Microsofból az Xbox két vezéregyénisége

  • Írta: InGen
  • 2010. május 26.
  • Gyászhír
Link másolása
Robbie Bach és J. Allard, a Microsoft Entertainment & Devices divíziójának, s így az Xboxnak a két legnagyobb alakja a mai napon egymástól függetlenül elhagyták a céget.
Szomorú nap ez a mai a Microsoft életében, ugyanis két veterán munkatárs és kreatív vezéregyéniség döntött úgy, hogy a jövőben inkább mással szeretne foglalkozni. Robbie Bach, az Entertainment & Devices divízió vezetőjeként nagyban felelős azért, hogy a Microsoft eredetileg belement az első Xbox elkészítésébe, de Bach-nak köszönhető a cég sok más sikerterméke, mint a készülő Windows Mobile 7, és Project Natal is. Szintén nagyrészt Bach nyomására, reformálta meg a Microsoft teljesen a Windowst és Office-t.


Robbie Bach döntésétől függetlenül, de ugyanekkor J. Allard, a designért és fejlesztésért felelős alelnök is távozik a Microsofttól. Allard nagyban hozzájárult az Xboxhoz kapcsolódó felhasználói felületek és a Live rendszer, valamint annak webes részének kialakításához, és az Xbox köré szerveződő közösség építéséhez. Allard egyébként nem szakad el teljesen a cégtől, külsősként közvetlenül Steve Ballmernek ad majd tanácsokat.

Robbie Bach 22 éve, míg J. Allard 15 éve dolgozott a Microsoftnál, így nagyon fontos, hogy megfelelő emberek kerüljenek a helyükre. Steve Ballmer, a cég ügyvezető igazgatója azonnali átszervezésekbe kezdett, hogy biztosítsa a tapasztalt vezetést minden divíziónál, melyről egy publikus levélben értesített minden alkalmazottat.
11.
11.
IceColdKillah
Elvégre válság van vagy mi a szösz! XD

9.
9.
Maxxer
#8: + 1 A bannra ajánlás !
8.
8.
Zseblámpina
PS3 pfff! Nincs egy normális játékuk se!!!!!!!!!!!!!!
6.
6.
Mathia$
lol miért törölték a hsz-emet??? Semmi rosszat nem írtam benne...
5.
5.
Killerbee
Most már van pénze a saját feje után menni a saját ötleteivel.
4.
4.
Speper
#1: pontosan :D mindenki oda pártol majd át :D
3.
3.
cross56
hát ez ciki, remélem nem megy a ps3 javára, és az xbox360 vesztére.
2.
2.
thelegendary
Durva lenne ha Sony megszerezné őket, vagy legalább az egyiket..... :P

durrrRrrrrrrva lenne.......
1.
1.
wildláma
Irány a Respawn Entertainment :D:D:D:D:D:D:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...