Xbox

Az eredeti Microsoft Xbox konzol. Bill atyánk egyik üdvöskéje, melyet hihetetlen pénzekből futtatott fel.
1689400800

Major Nelson 22 év után elhagyja a Microsoftot

Larry Hryb, azaz Major Nelson sokáig az Xbox egyik elsőszámú arca volt, most azonban új fejezetet nyit a karrierjében. Az úriember bejelentette: könnyes szemekkel ugyan, de elhagyja a Microsoftot.
1639396800

Megérkezett az Xboxról szóló dokumentumfilm

Megérkezett, és akár itt helyben is megnézhetitek az Xbox történetéről szóló dokumentumfilmet. Azért csomagoljatok némi hidegélelmet is, ugyanis a teljes játékidő négy órára rúg!
1637251200

Phil Spencer: meg kell őriznünk a régi játékokat

Ahogy jönnek és mennek az újabb generációk, annál komplikáltabbá válik a régi videojátékok lejátszása. Az Xbox fejese is egyetért abban, hogy a gyakran jogi szürkezónában tevékenykedő emulátorok jelenthetik a megoldást erre.
1637179241

Nem lesz több visszafelé kompatibilis játék Xboxra

A héten jelentette be a Microsoft, hogy 76 régi klasszikussal bővül az Xbox visszafelé kompatibilitás szolgáltatása. Ez viszont az utolsó alkalom volt, mert a technikai limitációk mellett jogi problémák is akadályozzák a kezdeményezést.
1636995646

Itt nézd élőben az Xbox születésnapi műsorát!

A Microsoft ma egy különleges online adással ünnepli az Xbox huszadik évfordulóját, amelyet az Xbox hivatalos YouTube-oldalán nézhettek majd élőben. Nagy bejelentésekre sajnos nem kell számítani, inkább visszatekintések lesznek.
1634810459

PlayStation-féle blockbustereket akar a Microsoft is

Matt Booty, az Xbox Game Studios vezére a Kinda Funny Gamesnek adott interjúban elárulta, hogy azt szeretnék, ha Xboxon is egyre több PlayStation-stílusú blockbuster játékuk lenne.
1634731200

Streammel ünnepli a Microsoft az Xbox szülinapját

Idén tartja a huszadik születésnapját az első generációs Xbox, és így maga az Xbox márka, illetve a Halo-franchise is. A Microsoft egy livestreamet is betárazott az alkalom megünneplésére.
1633716000

Húszéves lesz az Xbox, spéci kontroller érkezik

A Microsoft bejelentette, hogy egy spéci Xbox-kontrollert dob majd piacra az eredeti Xbox és így az Xbox márka húszéves születésnapja apropóján. Eközben az Adidas egy xboxos cipőt villantott.
1626609600

Phil Spencer: védjük közösen a régi klasszikusokat!

Az Xbox fejese nemrég egy podcast adásán belül dicsérte a PS5 DualSense kontrollerét, valamint azt is elmondta, hogy reméli, közösen sikerül megvédeni a kihalástól a régi klasszikus videojátékokat.
1620381600

Microsoft: sosem kerestünk pénzt az Xboxokon

Újabb érdekes háttérinfó látott napvilágot az Epic Games és az Apple pereskedése kapcsán, a minap például a Microsoft egyik illetékese erősítette meg, hogy a cég sosem keresett pénzt az Xbox-konzolok eladása után.