Friderikusz és Gyurcsány az Überkonzolban jártak

  • Írta: fojesz
  • 2010. május 28.
  • Érdekesség
Link másolása
Politikusok és celebek jártak az Überkonzolban: Gyurcsány Ferenc fociban gyúr Orbán Viktor ellen, Friderikusz Sándor akciózni akar, Sólyom László pedig csak eltévedt.
Politikusok és celebek jártak az Überkonzolban: Gyurcsány Ferenc fociban gyúr Orbán Viktor ellen, Friderikusz Sándor akciózni akar, Sólyom László pedig csak eltévedt.



Győzike bunyós játékot visz a kislányainak, Columbo hadnagy pedig az ellopott PSP-je után nyomozott a srácoknál. Mindezt Somogyi András parodista tolmácsolásában tették - jó szórakozást a felvételekhez!

56.
56.
Decooy
#57: köszönjük, igyekszünk majd újakat....meglátjuk....:)
55.
55.
XDannyL
Az üzlet is nagyon jó és ez a "reklám" marhára tetszett.

Baromi vicces mindegyik. ("Ez működő képes?") :D :D

Mégtöbb ilyet... :)))
54.
54.
Ca$h
Nem vagom mi kell itt gorcsolni emberek de komolyan. Nyilvan egy atlagember nem tud minden jatekot megvenni ez sajnos valoban igy van. De havi egy jatekot igazan nem nagy aldozattal jaro dolog megvasarolni. Amikor fele annyit kerestem mint most is felre tudtam tenni havi 10 rugot jatekra, mindezt lakas rezsi es rengeteg kiadas mellett. A hasznalt jatekok piacanak eltorlese nagy geciseg valoban, de ha ezt akarjak csinaljak csak. Max duplajara no a warez, csakaguknak koszonhetik a faszfejek ami majd ezutan jonni fog!
53.
53.
Dcrysis02
#54: Ez csak akkor fog bekövetkezni ha drasztikusan csökkentik az előállítás költségeit. Vagy ha...



Az a kis ráfizetés konzolos játékok esetében a JOGDÍJ. Ahhoz hogy egy stúdió játékot fejleszthessen egy platformra fizetnie kell az azt vezető cégnek. Microsoft, Sony, Nintendo.



Ezért merték eladni a konzoljaikat veszteségesen, legyen meg a nagy rajongótábor, és lássák a fejlesztők hogy ott van a pénz. Azt az elvesztett összeget behajtják jogdíj formájában.



Mivel a fejlesztők fizetnek, ők úgy fedezik ezt a kiadást hogy árat növelnek.



Amíg ez így megy, bezony maradnak az árak.
52.
52.
tjames
#53: Ezt a mosoly nem is értem....

#52: Tök igazad van. Ha egy új játék nem haladná meg a 10k-s határt, ÉS a bolti játékok ára is csökkenne időve (pl egy év múlva a felébe kerülne) Nos még akkor is nehéz lenne, de már nem kivitelezhetetlen, hogy CSAK bolti árun játszak. Persze még akkor sem úgy, hogy minden hónapban játékot vennék....
50.
50.
Exinor
#51: Ebben teljes mértékben igazad van. Nem is ezzel van a gond. Hanem azzal, hogy ezt akarják ellehetetleníteni, hogy olcsón továbbadd a játékodat. Nem hiszem, hogy bárki külön accot csinálna minden egyes játékhoz, hogy utána el tudja adni, vagy cserélni a játékkal együtt, ha már be van aktiválva a kód. Az új játékok árát sem kellene 4-5 ezerre levinni, nem is lehetséges, de lehetnének a premier játékok 12-13 ezer helyett 9-10 ezer forint is, ezzel együtt természetesen a fél, 1 éves játékok is olcsóbbak lennének.
49.
49.
Knodros
Már jó hogy nem azt mondják itt egyesek,hogy a játék alanyi jogon jár.Luxuscikk ez is,ha nincs pénzed arra,hogy mindg a legújabb játékkal játsz,veszel olcsóbban. Akár 1 év elteltével lemennek a 4-5k-s kategóriába a játékok,és akkor akár 2 havonta is vehet az egyszeri diák is.
48.
48.
Exinor
#49: Én is havonta, kéthavonta szerzek be egy új játékot (bár a mostaniak a multi meg a szavatosság miatt elég jól húzzák), diák vagyok, de, ha már 2-3 ezer forinttal drágulnának a játékok nem tudnék több pénzt kispórolni, így is már SPAR ásványvízen, kenyéren meg margarinon élek:D (meg a mélyhűtött házi koszt, de nem lehet végtelen mennyiséget eltárolni).

Lehet, hogy Nintendo lesz, nem is Box:)
47.
47.
tjames
#48: Na látod! 2-3 havonta új játék.... Na ezt nem fogják megtenni a kispénzű diákok :)

Egyenes út a Warez....
46.
46.
Dcrysis02
#46: Minden játékot teljes áron veszek. Azok a játékok amik érdekelnek mind Steam/GFWL-t használnak. (Ubisoftos játékot nem veszek már, nem b*szakodok az online rendszerükkel.)

Annyi a különbség hogy nem hetente és havonta újítok hanem két-három havonta. Se időm, se kedvem, se erőm nincs annyit játszani mint régen.



Rezsi, kaja, barátnő kényeztetése, hitel fizetés mellett nem nagyon marad más választás. Evva'.

45.
45.
Vendu
Eddig sem volt olcsó a játékos élet, de ezek után még tovább fogják drágítani. Így már csak a gazdagok kiváltsága lesz a játék, holott pont ők azok akik nem sokat ülnek a gép előtt mert van pénz jobbra luxusautó, úszómedencés bulik, luxusutazás. Nekik még gyors internet sem kell mert nem töltögetnek, interneten meg nem beszélget egyik sem, hanem felhív telefonon, mert az neki nem pénz.
44.
44.
tjames
Üzleti szemmel ja....

De fogyasztói oldalról....

Örülök hogy te annyit keresel hogy nem fog gondot okozni minden játékok teljes áron megvenni. Sajnos én 80%-ban most is rá vagyok szorulva, hogy használt játékot vegyek. 20% bolti. És még azt hittem jó vagyok, hogy nem warezolok. De kiderült nem! Még szarabb, szemetebb alak vagyok mint azok! :)
43.
43.
Dcrysis02
#42:

Így értelmeztem: Több játékos fog warezolni, ami rossz lesz az üzletnek.



Ha kalózkodásról volt szó, mindig azt írták válasznak hogy nem lesz warez, mert félnek hogy bannolják őket, és mert túl sok gonddal jár.



Őszintén szólva elég okos döntés volt az EA-tól meg a többi kiadótól ez az online pass. (Szintén csak üzleti szemmel nézve.) Egyre több játék épül a co-op módra és a multira, míg a SP kampány elég silány, vagy rövid. Ki bírná ki azok nélkül?
42.
42.
tjames
Pont ezt vázoltam az előbb. A DRM és hasonlóan szigorú korlátozó társmegoldásaik, nem azt fogják eredményezni, hogy nő a fehér gazdaság, hanem hogy a kispénzűek warezolni fognak.
41.
41.
Exinor
#42: Én azért nem adnám fel a játékos pályafutásomat, én a warezt fogom választani.

Még állandó keresetem nincs, de így is meg tudom oldani, hogy játszhassak a PS3-mal. Amikor megszereztem a gépet eldöntöttem, hogy szép kis gyűjteményem lesz, ez működött addig ameddig az 1-másfél éves játékokat vettem 3000ft-4000ftért, most van 4 db játékom és azokat cserélgetem gépem meg több, mint 1 éve, de cserélgetés nélkül már tuti, hogy box-om lenne flashelve.

Nem értem mivel rosszabb a használt játék amiből nekik jut bevétel, mint a warez amiből semmit nem profitálnak...
40.
40.
tjames
#40: Első kérdésedet nem értem...szerintem nem jól érteddet amit korábban írtam :)



Ha pedig DRM lesz minden játékra, akkor be is fejeztem a játékos pályafutásom.... nem a magyar fizetésekhez vannak igazítva a játékok árai.
39.
39.
Speper
Wááá lol :D tiszta jó
38.
38.
Dcrysis02
#39: Nem jó ha több játékot adnak el bolti áron?



James, hidd el, ez még semmi ahhoz képest ami jönni fog. Ne attól félj hogy 2-3 ezer Ft-al többet kell adnod majd egy játékért. Inkább attól rettegj mi lesz ha teljes rangú DRM védelmet kapnak a konzolos játékok is.

Ha sikerül azt elérniük hogy egy játékot egy profilhoz kössön a LIVE/PSN, mint a Steam vagy a Games For Window LIVE esetében, akkor nemhogy az online tartalomhoz nem juthatsz majd hozzá, de még eladni sem tudod a játékot anélkül hogy a profilodat is odaadnád a vevőnek.

Mivel ez lenne a tökéletes megoldás. (üzleti szemmel nézve) Már kezdik alkalmazni a DRM-et konzolokon is. Hidd el, mindent megtesznek azért, hogy irányíthassák a játékosokat.
37.
37.
tjames
#38: Így van...azt hiszik. Így próbálják kifehéríteni a szürke kereskedelmet, de így szerintem a kispénzűeket nem a fehér oldalra állítják át, hanem épp ellenkezőleg....ami meg nektek üzleteknek sem jó.
36.
36.
Decooy
#29: ezen még nem gondokoztam, igaz hogy pénzért,ms-psn pontokért lehet majd kódot venni újra a live részéhez? nem a használt gémeket kellene visszaszorítani, egyértelmű, senkinek nem jó, a kevés pénzből élő játékosok használtat vesznek-cserélnek, boltoknak plusz bevétel, ez csak a kiadóknak jó, legalábbis azt hiszik..:)
34.
34.
Decooy
#35: visszatérünk rá ! :)
34.
34.
Decooy
#32: ps3-on nyomják tesójával...
33.
33.
Knodros
Egyébként egy Joker vendégszereplést elvállalnék. :)

Elég jól tudom nyomni , főleg a Heath Ledger-es verziót.
32.
32.
CJgabor
koll of dutty :) nekem olyan kő dicsák!
30.
30.
givi6
hahahaha, persze xbox-ja van mi????
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...