Készül a Shogun: Total War második része

  • Írta: fojesz
  • 2010. május 29.
  • Bejelentés
Link másolása
Az elmúlt napokban gyakorlatilag biztossá vált, hogy a Sega és a Creative Assembly a Shogun: Total War folytatását fogja bejelenteni az idei E3-on.
Az elmúlt napokban gyakorlatilag biztossá vált, hogy a Sega és a Creative Assembly a Shogun: Total War folytatását fogja bejelenteni az idei E3-on.

A Creative Assembly munkásságáról sok pletyka szólt mostanság: azt mondják, hogy ők fogják elkészíteni a 2012-es londoni olimpia hivatalos játékát, minek kapcsán a brit csapat gyorsan megjegyezte, hogy folytatják a Total War-sorozatot is. Később kiderült, hogy az új Total War-játékot még az idei E3-on bemutatják, és az új résszel állítólag a srácok "visszatérnek a gyökerekhez" - végül egy török honlap és a majdani bejelentés kiszivárgott anyaga segítségével tudtuk megfejteni az ügyet: a Sega a Shogun 2: Total Wart fogja bejelenteni két hét múlva.

A Shogun 2-ben egy daimjót, hadurat alakítunk majd a tizenhatodik századi feudális Japánban, ahol egymással versengő klánok háborúja emészti fel az egykor egységes birodalmat. A játékos 9 klán közül választhat majd egyet, a cél pedig, hogy sógunná váljunk (lesz karakterfejlődés is) és egyesítsük az országot.

A Shogun 2 különösen nagy dobás lehet, hiszen az első rész a legelső Total War játék volt 2000-ben, így nyilvánvaló, hogy a Creative Assembly be akarja bizonyítani, mit tanult az elmúlt tíz évben. Annyi biztos még, hogy nagyon durva mesterséges intelligenciára számíthatunk (ezt Sun Tzu A háború művészete című műve alapján fejlesztették ki a srácok), eddig sosem tapasztalt mértékben hiteles szárazföldi és vízi csatákat kapunk,  a kezelőfelület is egyszerűsödik majd, é az egyjátékos kampány mellett nyolcjátékos multiplayer mód is lesz. A Shogun 2 2011-ben fog megjelenni, a további információkat és az első látnivalókat valószínűleg az E3 során kapjuk majd meg.
4.
4.
oppenheimer
#2: szerintem viszont a versből az derül ki hogy shogun lesz.
3.
3.
SWBF2
Szerintem meg a vers megmagyarázza, hogy SHOGUN lesz. Kár. Európa jobb :(
2.
2.
Pigsy
Még ne vegyük 100%-nak a Shogun 2-t! Twitteren a fejlesztők egy érdekes kis verset írtak ki:



In Spring it roams not.

Maybe eastern sun rises

Nor will it show guns



Ezt a hivatalos fórumon hamar megfejtették:

"roams not" kiejtésben hasonlít arra, hogy "Rome is not" tehát nem egy Rome 2 várható. Ugyanakkor: Nor will it show guns sorban a "show guns" pedig a Shogunra alliterál, így lehet, hogy nem is Shogun 2-t kapunk. Persze az utolsó sort lehet egyszerűen úgy értelmezni, hogy nem lesznek lőfegyverek az előző részekkel ellentétben. Mindennek a tetejébe a versike a japán haiku versek formáját követi. :D



Pigsy
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...