Molyneux: Wiimote vagy Move, egy kutya

  • Írta: fojesz
  • 2010. június 25.
  • Érdekesség
Link másolása
Peter Molyneux szerint a Wiimote és a PlayStation Move lényegében ugyanolyanok, a neves játékdizájner - ki nem találjátok - a Microsoft előtt emel kalapot.
Peter Molyneux szerint a Wiimote és a PlayStation Move lényegében ugyanolyanok, a neves játékdizájner - ki nem találjátok - a Microsoft előtt emel kalapot.



Peter Molyneux jelenleg mint kreatív igazgató dolgozik a Microsoftnál, s már eddig sem győzte dicsérni a Kinectet, így azért érdemes némi kétkedéssel hozzáállni a legutóbbi nyilatkozatához, mert - mégha tagadja is - egy pici részrehajlás biztosan befolyásolta az interjú során.

A neves játékdizájner szerint a Wii kontrollere és a PlayStation Move lényegében ugyanolyanok, s bár ezt a Nintendo és a Sony biztosan vitatja, ő nem tud különbséget tenni közöttük. (Hasonlóan, némileg vulgárisabban nyilatkozott egyébként tegnap a Turn 10 közösségi menedzsere is.) "Ezt nem Microsoft-alkalmazottként mondom, hanem játékdizájnerként" - szabadkozott, majd az egekig magasztalta a Kinectet és a remondi céget: "A Microsoft egy lépéssel továbbment, mint az szükséges lett volna. Könnyű lenne valami olyat csinálni, mint a Wii, de ehelyett ők egy mérfölddel továbbléptek, és azt mondták: nem, ezt most meg kell lépnünk." Molyneux úgy gondolja, hogy az igazán komoly fejlődés a Kinect-játékok következő hullámával érkezik majd meg.
292.
292.
Yami
#301: Na hát ha 20k-t fognak kérni a magyar Live-ért akkor leshetik, hogy én mikor térek át az UK accomról...

Hazánk átlag intelligenciáját figyelmbe véve, úgyis csak abban nyújt majd többet, hogy mostmár anyanyelvemen hallgathatom az anyázást...
291.
291.
Killió
#300: Arra gondolok, hogy a lesz HIVATALOSAN is LIVE Magyarországon akkor melyd más magyar játékosokkal rak egy szobába, és lehet használni a fejhalgatot. :)
290.
290.
Horus 13
#299: 9000 Ft-ért 12 hónapost már belehet szerezni.Amerikai kockákkal meg úgy is nyomni fogod.

289.
289.
Killió
#298: Én mint egy eredeti XBox 360 elite tulajdonosa azt mondom, hogy én XB-m csak eredetit visz.

XBox LIVE nekem sincs, de... azt mondják azért fizetős mert jobb mint a másik. És én ugy hallóttam, hogy szeptembertől lesz hivatalós LIVE Magyarországon, szóval nem kell Amerikai kockákkal nyomni.

Nekem azt mondták LIVE 1 évre 20 000 Ft

negyed évre 7 000 - 8 000 Ft
288.
288.
CJgabor
én nem értek annyira konzolokhoz, ugyanis nincsen :D De tényleg ennyivel sokkal jobb az Xbox? én nem vok olyan gazdag, hogy havonta még pluszban fizessek a netért hogyha játszani akarok....

PS3nál ha jól tom nem kell. Ja, és azt említette az eladó, hogy az Xbox360ra könnyű tört játékot felrakni?:D (ismétlem, nincs konzolom de ugy tudom ps3-mon nem lehet törttel játszani. úgy tudom...)
287.
287.
Netsu
#293,#295: Interesting,én Duna plázába voltam 576-ba,és ott is azt mondták erre a kérdésre,hogy az X360 a jobb.. NA meg azt mondták,hogy az X360nak erősebb,fejlettebb a hardvere.. ami azért eléggé bullshit,no :D
286.
286.
Yami
#294: Pontosan, teljesen egyetértek. A Grafika nem teljesen elhanyagolható, de a játékélmény döntő részét nem az adja. Hanem a játék légköre, a történet és az, hogy ezek menyire passzolnak az adott ember érdeklődéséhez.



#295: Nyíregyházán, a Korzó-ban. :D
284.
284.
HomoLudens
#291: Ja szerintem is ez messze a legfontosabb szempont, hogy az ekszkluzívok a te izlésednek jobban megfelejenek. Ugysem nagyítóval játszól és jó játéknál meg elragad a hangulat így cross platformot meg mindkét gépen ugyanúgy lehet élvezni.
284.
284.
Killió
#293: Melyik?

Én az EuroPark-ban voltam.
283.
283.
Yami
282.
282.
Killió
#291: Milyen szak üzlet volt?
281.
281.
Yami
#288: Érdekesmód mikor anno én elmenem konzolt venni akkor az itteni szaküzlet eladója is az Xboxra voksolt.

Én mondjuk nem értek teljesne egyet. Hardware-esen a PS3 fejletteb a Boxnál, viszont nehezebb rá optimalizálni. Ezért tapasztalatom szerint a cross-platform játékok szebbek boxon. Viszont a PS3 exkluzívoknál (mondjuk egy Uncahrted 2) szebb grafikát még nemigen láttam.

Amiért én mégis az X-et preferálom az az, hogy az exkluzívjai jobban megfelelnek az én személyes ízlésemnek.
280.
280.
HomoLudens
Egyébként nem voltam ott nem tudom, de nekem erős a gyanum hogy ez egy erős trade off kérdés volt.

A Kincet és a 3D megjalanítés is megterheli a gépeket a kettő együtt talán köv generáción hoz HD HC gameket . A MS azért döntött a Kincet mellett mert ők feltudják használni a PC.hez is pl windos vagy explorer mekkora előnyre tesz szert ha 3D környezetben ezzel tudsz irányítani.

A Sony pedig a 3D TV-ket tudja ezzel jobban eladni ők meg szerintem azért döntöttek amellett, hogy teljes 3D támogatást raknak a PS-re és támoatják a 3D játékokat. (Én legalábbis nem vérszegény Sony hozzá állást látok emőgőtt, de nemvagyok sem elemző sem programozó, így tudja a fene.)
279.
279.
Yami
#286: Igen, a világító fagyi szerintem is mókás. :D



#284: Hát nem is értem, hogy ennek a játéknak miért nem lett milliós rajongótábora. :D

Na nem mintha Kinectre eddig láttunk volna jobbat. A különbség annyi, hogy a PS Eye-ból ez a max amit ki lehet hozni, a Kinect meg még csak most próbálgatja a szárnyait.
278.
278.
Killió
#287: Én is sokat gondolkodtam, hogy PS3 vagy XB?

Végül az eladó szerint is az XB a jóbb - ő véleménye.

És a HALO inspirált.
277.
277.
HomoLudens
#286: Hát azt, hogy Boxod van valahonnan azért megéreztem ;)

Én is sokat játszottam Boxal több havernak az van én csak GoW3 és FF meg GT5 szóval ekszkluzív címek miatt vettem PS3-t. A játék élmény szerintem ugyan PS en és Boxon, csak az egyedi címek mások.

A kalinpálós játék vezérlés meg sosem vonzott így engem egyik sem érdekel, de szerintem halál mindegy hogy vane a kezedben egy műanyag darab vagy nincs. Sőtt ha Kinectem lenne szerintem akkor is fognék valamit a kezemben mert bunyós programoktól eltekintve hülyén érezném magam, hogy semmi nincs a kezemben. Főleg az autó vezetés lehet így nagyon fura :) de pl víváshoz érezni kell azt a markolatot ...



A link pedig egy PS eye játék videója.

276.
276.
Killió
Igazából nem a SONY-t szidóm, hisz régen nekem is PS 2-esem volt és most tértem át Xb-re Probálni és tetszik.

De azért ez a Wii irányitó világitó gólyóval...



Mi volt ezt a link amit küldtél?
275.
275.
HomoLudens
#283:

"És a PSP-t is kezdte lehagyni a DS, a 3DS -el "

Ezt most nem mondod komolyan az előbb beszéltük meg hogy nézz már utánna a technikai háttérnek a Ds 3D annyira új hogy fejlesztőkön kívűl senki nem juthat hozzá a PSP ezzel szemben több éve piacon lévő konzol, csúnya is lenne ha ennyi év után nem mutana valami durvát a konkurens :)
274.
274.
HomoLudens
#281: Röviden: Igen.

Kicsit bővebben. A Sony behozta a BD és most behozza a 3D-t, szerintem nem akart eközben kockázatot vállalni egy inovatívabb írányítás kitalálásával inkább biztosra ment. A Kinect drágább és tudja a fene hogy viszi majd a nép ráadásúl a hardvert is jobban terheli tehát nem lehet bárakármit fejlesztgetni rá. A move egyszerűbb ha buknak vele kevesebbet buknak és egyszerűbb is játékokhoz kapcsolni. Ez üzlet és nem mindig farok méregetés.

Egyébként a PS eye sem volt nagy siker pedig az is tudott érdekes dolgokat :

http://www.youtube.com/watch?v=0LDMOJaZx7Y
egyszerűen azt mondták a játékosok, hogy miután vége az ujdonság varázsának már nem poén, (igy max egy két játék után nem vettek többet) gondolom ezért nem is melózótt vele sokat a sony.
273.
273.
Killió
Jól van...

Akkor marad a másik 2 kommentem!





" -- Az XBox nagyon halad a Kinect-el, ezért a PS lemásolta a Wii-t

-- És a PSP-t is kezdte lehagyni a DS, a 3DS -el "
271.
271.
Killió
#280: Akkora tapasztalattal a Wii -t szókás másolni, Mi?
271.
271.
Bins
#279: igen mert a xbox classic ugyanaz a generáció mint a ps2, a ps1-nél meg nem volt a ms konkurencia mivel nem volt konzolja.. a 360 meg a ps3 szintén egy generáció.. a sony nincs lemaradva, régebben van az iparban..
270.
270.
HomoLudens
#279: Ember nézz már kicsit utánna, hogy mikor kezdte a Sony az első PS-el :) a sony egyszerűen csak régebben van a konzol piacon ez meg inkább pozitívum mint negatívum mert már kiépített magának egy "nevet" amit a box később kezdett el. Ezt csak azt mutaja hogy a Wii és a PS mőgött több konzolos tapasztalat van nem azt hogy lasabban fejlődtek :)
269.
269.
Killió
#278: Azt, hogy a Xb 2 lépéssel jútott el idáig, PS meg 3-mal.
268.
268.
HomoLudens
#277:" -- A Microsoft megcsinálta a sima XBox-ot és a XBox 360-at- a SONY meg PS, PS 2 és csak a PS 3-mal érte el az XB 360 szintet"



Ne haragudj, de szerintem ebben a mondatban egy értelmes betű nincs?

Nem is értem mit akarhattál ezzel mindeni a PS hatalmas siker volt a PS2 sikeréről csak álmodhat a Micro a PS3 és a Box 360 pedig egyazon generáció két konzolja nem értem miért lenne PS3 al lemaradva a Sony?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...