Epizodikusan is megjelenik a Fable 3

  • Írta: zoenn
  • 2010. június 30.
  • Hír
Link másolása
Peter Molyneux legutóbbi kijelentése bizonyára a játékok szent egységessége mellett skandáló játékosoknál kiverheti a biztosítékot. A Fable 3 is a profitra megy.
Peter Molyneux legutóbbi kijelentése bizonyára a játékok szent egységessége mellett skandáló játékosoknál kiverheti a biztosítékot. A Fable 3 is a profitra megy. Nem rég a GameHorizon konferenciáján jelentette be a Lionhead kreatív igazgatója, hogy epizódokra bontva jelenik meg a nagysikerű akció-szerepjátékuk legfrissebb darabja.

Molyneux a Microsoft Games Studiosszal karöltve nem kertelt: ötmillió példányt szeretnének értékesíteni a játékból, hogy a 150 millió dolláros bevételt elérjék. Roppant biztosan lehetnek a dolgukban, ha ilyen merész nyereséget akarnak kisarcolni. Sőt, ha ez nem teljesül, "akkor a frencsájz menthetetlenül elsorvad".


A megjelenés után a Fable 2 is elérhető volt darabokra szabdalva, digitálisan letölthető formátumban, így a Fable 3 előtt is nyitva áll az út, arról egyelőre nincs hír, hogy a dobozos verziót teljesen kihagyják-e, az úriember szerint most így áll a dolog. Ejnye.

"Fejezetekre bontottuk a játékot, az első mindenki számára ingyenesen letölthető és kb. egy óra szórakozást nyújt. Miután a játékban elérsz egy bizonyos pontra, két lehetőség közül választhatsz: az első körben 2-5 dollár köröli összegért kedvezményesen megvásárolhatod a második epizódot, ami szintén egy óra játékidővel bír. Második opció, hogy a teljes játékot kifizeted és letöltöd."

Ez a nyílt profit-orientáltság sokak számára lehet ízléstelen, még viták vannak, hogy egy sikercím is megállná-e a helyét epizódok formájában, tény, hogy sok félresikerült példa mutatja: nem biztos, hogy ez a járható út. Az októberi megjelenésig bővebb információk várhatóak a vásárlás menetéről.

UPDATE: mint később kiderült, az Xbox 360-as verzió dobozos változatban is napvilágot lát, de nem sokkal az megjelenés után epizodikusan is letölthető lesz a Marketplace-n. PC-sek nem gyönyörködhetnek a kézikönyvben, sem a lemezben, számukra kizárólag digitális formában érhető el a Fable 3.
46.
46.
izomkukac
#42: hát ha nem jön ki dobozosan szerintem a PC-sek nagyon nagy része letölti :)
45.
45.
VIPD
bár ez nem tartozik ide bocs:)
44.
44.
VIPD
a 2 számomra etloná vált és remélem ez is az lesz! JA meg támogatni fogja a natal is ami dob majd egy két pontot(szerintem)a játékon!
42.
42.
vytros
Én csak ennyit mondok:



Fizetsz azért hogy letöltsd a játék vagy

Nem fizetsz, és ugyanannyi idő alatt lejön a játék?



Éppen doboz nélkül semmi különbség a kettő között, csak az hogy az egyikkel nem húznak le rólad pénzt. Ha doboz lenne én megvenném, bár mivel van boxom, valószínűleg meg is teszem, de PC-s haverjaim csak le fogják tölteni.
42.
42.
vytros
#42: 2. sor javítás: játékot*
41.
41.
felegyi
Azért még messze van a megjelenés, szóval nem kell beletörődni, remélem sok faintos levelet kap Peter a húzásáért, aminek hatására meggondolja magát
40.
40.
Macifasz
#29: De olcsóbb se lesz. És ha már annyit fizetek érte, mint egy dobozosért, akkor legyen ehhez is doboz. De vita részemről lezárva, örülök, hogy jön PC-re, mostanra már beletörödtem, hogy csak letölthető formában.
38.
38.
doomSbloom
#36: valószínűleg semmivel sem kerülne többe, mint a dobozos játék.

ha megvetted az adott epizódot, és végigjátszottad az nem azt jelenti, hogy vége a játéknak és addig nem tudsz vele mit kezdeni amíg a következőt meg nem vetted. csupán nem tudsz tovább jutni
38.
38.
doomSbloom
#38: mert egy ponton le van zárva
37.
37.
Iwashi
#36: Öhm... Attól még egészben is elérhető lesz mind2 platformon, de pc-re csak letölthető formában... Azután jön ki epizódikusan az, amit amugy egészben is megvehetsz
36.
36.
xICEMANx
Mit le disznókodnak az egésszel, nemhogy ugyan azt tennék mint eddig, kiadnák egyben majd a végén meg DLC-ket osztogatnának pénzért hozzá... már maga az idegelő hogy ilyen megfordul a fejükben... elképesztő... egy Fable-t részekre bontani... pff méghozzá csak pénzért juthatsz hozzá és ilyen rövid játék időkkel... nem értem, csussssság az egész...
34.
34.
golgotha
Csesztessék csak a korekt játékosokat...ebből az lesz, hogy megvárok majd egy RELOADED-t vagy egy RAZOR-t ozt fuck'em all. Az egy dolog hogy illik kifizetni egy game-t mert megdolgoztak vele(tiszt. a kivétel) de azért az már kezd a ló túlsó oldala lenni.
33.
33.
doomSbloom
#32: hol van a szövegben, hogy 1 óra=1 résszel?
32.
32.
Netsu
#29: Mivel RPG-re hajaz a játék,ezért elég tetemes mennyiségű órát lehet majd beleölni,ezért hogyha én óránként megveszem 5 dollárért a következő részt,szerinted az hogy a fenébe ne lenne már drágább? Elég,ha csak 20 órás a játékmenet,már 20ezer fölött járok.
31.
31.
Dcrysis02
Mivel csak a GFW LIVE-on lesz elérhető, szerintem nagy bukta lesz a játék. Komolyan, ha ezután is azt mondják hogy a kalózkodás miatt nem lehetett sikeres, akkor Pete is az M$ elmehet a nagy büdös fenébe.
30.
30.
felegyi
Inkább örüljünk h játszhatunk vele PC-n letölthető formában, mintsem anélkül... nekem is jobb lenne ha lenne értéke annak a redvás Verbatim lemeznek amire kiírom, de ha csak annyi áll majd rajta fekete filctollal hogy FABLE 3 PC, arra nem úgy néz rá az ember mintha ugyanez lenne rányomtatva egy színes ötletekkel teli borítóra...
29.
29.
doomSbloom
#24: milyen lehúzás? hogy kötelezően meg kell venned? semmivel nem lesz drágább
28.
28.
Macifasz
#27: Persze, a kifakadásom után írtam is, hogy úgy vagyok vele, hogy inkább örüljünk annak, hogy valamilyen formában megkapjuk, de akkor is mehetnek a pikulába.:-)
26.
26.
Netsu
#25: Na jah,az milyen igénytelen már.. ennyi erővel le is tölthetném,és kiírhatnám úgy DVD-re,egyszerűen SEMMI különbség nem lenne a 2 közt. Nálam igenis nagy ösztönzőerő az vásárlásnál,hogy legyen egy szép,igényes tokom,kézikönyvem,DVD-m.Semmi szükségem egy igénytelen,gagyi Verbatim DVD-n terpeszkedő játékra.
26.
26.
simon 555
#25: jo persze ezzel én is így vagyok de azért most komolyan.

inkább ne jojjon ki sehogy?
25.
25.
Macifasz
#23: Azért egy minimális igényességet elvár az ember. Nem azt mondom, hogy hiperszuperübertbrutál gyűjtői kiadást akarok, de igen is fel akarom tenni a polcomra a tokot, és el akarom olvasni, akár az ágyamon feküdve a programfüzetet.

Az a minimum, hogyha fizetek egy játékért, akkor a kezdembe tudjam venni és ne csak akkor, ha kiírom DVD-re.
24.
24.
Netsu
#23: Ó hát persze,örüljünk csak a lehúzásnak :)
23.
23.
simon 555
#15: inkább orulj neki,hogy egyáltalán megjelenik....
22.
22.
V1SoR
Azt lenne jó tudni, hogy a PC-s játékok eladásai hány %-ban történnek dobozos ill. letölthető formában. Mert ha az utóbbi a jellemző akkor valószínűleg az az ok. Azért ennyire pesszimisták a PC-s eladásokkal kapcsolatban, hogy még a dobozolás, forgalmazás stb. se térül majd meg ? Az X360as dobozos :) változat azért érhető, mert nem mindegyikben van HDD, bár nem tudom, hogy a mostani játékok telepítenek-e.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...