OnLive tapasztalatok elsőkézből

  • Írta: zoenn
  • 2010. július 3.
  • Hír
Link másolása
A beszédes nevű Sarcasticgamer.com munkatársának sikerült pár órát játszania az OnLive tengerentúli bétájával és vegyes érzelmeket osztott meg a nagyközönséggel.
A beszédes nevű Sarcasticgamer.com munkatársának sikerült pár órát játszania az OnLive tengerentúli bétájával és vegyes érzelmeket osztott meg a nagyközönséggel. Elmondása szerint három órán keresztül nyüstölte a steaming szolgáltatást és arra a következtetésre jutott, hogy a Valve Steam rendszerének nincs mitől tartania. A párhuzam ugyan meglepő, hiszen az OnLive egyik jellegzetessége az, hogy nincs szükség bivalyerős gépre az új játékok futtatásához, csupán egy öregecske PC-re, vagy egy TV-re, amire rákötheti az user az egyfajta dekóderként funkcionáló külső perifériát. Az OnLive szerver hostolja neked a játékot egy külső szerveren, csupán egy gyors internetelérés szükségeltetik hozzá, a mozgás vagy az akció így többnyire lagmentesen visszaköszön a képernyőkön.

Minél közelebb vagy a régiódba eső szervertől, annál problémamentesebb a játékélmény, s ahogy a távolság növekszik, vagy a netkapcsolatod gyengül, úgy jelentkeznek az első kényelmetlenségek. A kolléga tolt némi Assassin's Creed 2-t a bétafázisban lévő szolgáltatással, tapasztalata szerint az egér elmozdulása (mert PC-n a hagyományos beviteli eszközökkel is tudsz játszani, nem szükséges hozzá az OnLive kontrollerje) és képernyőn látható cselekvés késlekedő kölcsönhatása "csak egy kicsit volt több, mint amit el tudott viselni". Továbbá érezhető képminőség-romlás ütötte fel a fejét, ha egy csomó karakter mozog egyszerre a képernyőn. A kép foltos lesz egy pillanatra, de rövid idő elteltével újra kiélesedett. Elmondása szerint idővel egyre több bug is felütheti a fejét, ám tekintve, hogy ez még csupán tesztidőszak, ennyi megengedett.


Ha nem akarsz mindenáron új játékot vásárolni az online boltban, akkor megelégedhetsz egy "Play Pass-szal" is, ami lényegében annyit takar, hogy két éven keresztül annyi ideig nyüstölheted a kiszemelt stuffot, amennyiszer csak akarod. A dolog pikantériája csupán az, hogy az OnLive előfizetéses rendszer, 60 dollárt jelent évente, pluszban jönnek hozzá még a játékok is, ami Play Pass-szal is 39.99 dollár per cím. Tekintve, hogy rivális konzolokon mérséklődik a játékok ára egy idő után, ez még mindig túl drága egy kicsit.

A lag egyébként csak a grafikai szempontból modern játékoknál mutatkozik leginkább, ha mondjuk egy sima Tower Defense cuccal nyomulsz, akkor lényegében el is felejtheted, hogy steaming stuffal van dolgod. A legnagyobb előnye a kezdeményezésnek mégis az, hogy nem kell új procit, se új videokártyát vásárolnod a Crysis 3-hoz, s ha elviseled a kissé idegesítő bugokat, még jól is járhatsz. Természetesen Macel is kompatibilis az Onlive, teljes képernyőn futnak a játékok, csupán arra nem jött rá még a magazin munkatársa, hogy miként is kell kilépni a full screen módból.

A Sarcasticgamer.com úgy véli, hatalmas előrelépés ez a játékok és a streaming technológia egészére, ám egy ideig eltart még mire tökéletes közeli állapotba kerül a rendszer. Most olyan 80 százalékon állhat, valamint a Play Pass kölcsönzési rendszer ára is borsos.
11.
11.
Medve1337
Egyetértek azzal hogy nem egy gamer egyben gyűjtő is, és azokat helyből nem is érdekli. A steamet is csak azért szeretem mert őrült leárazásai vannak. A legjobb az lenne, ha úgy csinálnák mint a Valve játékokat vagy az MW2-t. Megveszed a dobozt és megy steamen is, és mindenki örül, persze ilyen szinten nem számíthatok változásra. És #7, ha úgy nézzük igen, egyik digitálisan megvett játék sem a "tiéd". Ha épp csődbe menne egy ilyen szolgáltató, akkor viszlát mindenki játékának, de őszintén remélem ez nem következik be :)
10.
10.
megalonagyix
7#Mióta a Steamet használom, meg kell vallni, magasról szarom le a dobozokat. Nem kell állandóan dvd-t cserélni, telepíteni, meg anyámkínja, folyamatosan frissül, emellett még steam támogatás is van benne. Persze ez az Onlive egy drága fos.
9.
9.
Mathia$
Remélem hamar bebukik.
8.
8.
tjames
drága és még nem kiforrt. ennyi.

felesleges még erőltetni....

remélem nem ezt szánják a box utódjának, mert akkor engem el is felejthet a MS
7.
7.
Krekk
Ez egy darab szar szerintem. Megöli a gamer érzést. Nem lesz semmi kézzelfogható dolgod. Nincs a polcon a csodaszép gyűjtemény (collectors edition-öket szépsége se lesz többé) amire bármikor fizikailag rá lehet nézni. Nem tudsz akárhol játszani, ha meg tolod akkor a többiek nete lassul (mármint a háztartásban). Továbbá nem is olcsó, nincsenek használt játékok sem. Csak fizetsz és "semmit" sem kapsz. Semmi olyat amit mondjuk warezzal ne tudnál megszerezni. Ha igaza lenne az "okosoknak" és csak ez lenne a jövőben, inkább warezolnék, hisz a különbség annyi, hogy az egyik ingyé van, a másikra meg fizetek egy vagyont. És ugyanazt kapom. Bár lehet, hogy csak én gyűlölöm ennyire a digitális terjesztést, de tény, hogy jelenleg az ára konstans és biteken kívül semmit sem kapsz. Nagy gondja lesz még ennek a rendszernek (és épp ezért nem fogja kinyírni se az xboxot, se a playstationt), hogy az exkluzív játékok nem lesznek rajta. PC-s exkluzívak simán, hisz ott nincs érdekeltsége a kiadóknak a szoftverekben és a hardwarekben is. Szóval ez így egy drága digitális terjesztésű "konzol" lesz,csak éppen exkluzívak nélkül (csak multiplatform meg pc-s címek lesznek rajta)
6.
6.
HomoLudens
Drága... :S A 60$ előfizetésnek még emészthető de akkor a játékok lennének olcsóbbak.
5.
5.
gamerplayer
hát magyarországon se mostanában lesz ilyen, max a fiberpowereseknek, de még az se biztos h a szolgáltatás elérhető lesz nálunk(ugy mint psn store vagy live!)
4.
4.
X360_FaNbOy
#2: Akkor mégsem mondtam olyan nagy hülyeséget..:D
3.
3.
X360_FaNbOy
#1: Hát azért pár 10 megás net szvsz elég..

Érdekes bár engem annyira nem tud érdekelni..
2.
2.
dareal
#1: vigyázz, hazánkban nagyon jó arányban van széles sáv, egy ilyen mókához meg szerintem nem kell több, mint pl az iptv-hez, annak meg 4mbit elegendő. az itthon pár ezer píz.
1.
1.
Generon
az alapgondolat elég jó....csak olyan net kell ami birni is fogja...tehát számunkra felejtős:)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...