OnLive

Az OnLive várhatóan komoly hatással lesz a játékiparra, hiszen lehetővé teszi, hogy a legújabb konzolok és a legmenőbb PC-k nélkül futtassuk otthonunkban az aktuális játékokat.
Típus: Platform

Április végén végleg leáll az OnLive

Az utóbbi években rengeteg problémával küszködött már az OnLive, így végül is csak idő kérdése volt, mikor fejezi be pályafutását a cloud gaming szolgáltatás. A vállalat értékeit a Sony vásárolja fel.

Bejelentéssel tért vissza az OnLive

Nem mintha leállt volna, de az kétségtelen, hogy mióta az OnLive körüli problémák kicsúcsosodtak, lényegében fű alatt működött a cloud-gaming szolgáltatás. A srácok most összekapták magukat.

Így tette tönkre az OnLive-ot a vezérigazgatója

Noha néhány nappal korábban arról szóltak a hírek, hogy az OnLive vezérigazgatója minden közelmúlti esemény ellenére a helyén marad, most mégis a távozását jelentette be a vállalat. A hírek szerint többen nem akartak Steve Perlmannel együtt dolgozni, személyesen őt okolták a cég tönkretételéért.

HWSW: Rosszul számoltak az OnLive-nál

A játékszolgáltató rosszul mérte fel az igényeket és nem tudta kitermelni a működéséhez szükséges költségeket. A régi OnLive-nak annyi, de máris itt az új OnLive kisebb létszámmal, ugyanolyan nagy tervekkel. Nagytestvérünk, a HWSW utánajárt a streaming szolgáltató jövőjének.

OnLive-támogatást kap az Ouya

Újabb fejlemények érkeztek a hackelhető és teljesen nyílt konzol, az Ouya kapcsán. Miközben a Kickstarteren fokozatosan gyűlik a támogatók száma, és persze az adományozott pénzmag is szépen gyarapodik, a fejlesztők bejelentették: az Ouya már az első naptól OnLive-támogatással érkezik.

E3 2012: A Sony nem mond le a cloudról

Az Sony E3-as konferenciája nem tartogatott meglepetéseket - sajnos. Pedig sokan arra számítottak, hogy a konzolóriás részben a cloud szolgáltatások felé nyit, egy nagy felhőszolgáltató felvásárlásával. Nos, a Sony Worldwide Studios elnökének nyilatkozata alapján még mindig van esély rá.

E3 2012: Tévékbe költözik a cloud gaming

Az E3 alkalmával mindkét nagyobb cloud gaming szolgáltató bejelentette a megállapodását valamelyik tévégyártóval, csakhogy a korábbi pletykákkal ellentétben ezek között egyáltalán nincs ott a Sony. A Gaikai a Samsung, az OnLive az LG tévéibe szállítja a felhős játékot.

Megjelent az OnLive mobilos alkalmazása

Fejlődik az OnLive, méghozzá rohamtempóban: megjelent a szolgáltatás okostelefonokra és tabletekre szánt alkalmazása, amivel akár az L.A. Noire-t is tolhatjuk a buszon ülve. Persze a magyarok egyelőre kimaradnak az újdonságból, de érdekességképpen muszáj szót említenünk róla.

HWSW: OnLive próbakör - játék a cloudban

Elemzők ugyan jó előre megjósolták, hogy a jövő játékai adathordozó nélkül érkeznek majd, de azt valószínűleg nem sokan merték volna megkockáztatni, hogy egyszer a hardverről sem nekünk kell gondoskodni. Az OnLive a stabil internetkapcsolaton kívül nem igényel semmit. OnLive-teszt a HWSW-n.

Hasznosságokkal frissült az OnLive

Habár Európában még nem kifejezetten aktuális az OnLive-téma, azért alkalmanként igyekszünk beszámolni a vele kapcsolatos hírekről. Nem utolsó sorban azért, mert sokan úgy gondolják: a cloud alapú gaming lehet a játékipar jövője, sőt, sokak szerint a következő generációs konzolok is így fognak működni.