Peter Moore: a képfrissítés is kihívás a 3D esetében

  • Írta: zoenn
  • 2010. július 30.
  • Érdekesség
Link másolása
Az EA Sports elnöke nemrég aggodalmát fejezte ki a 3D technológiával kapcsolatban, szerinte a megfelelő képfrissítési ráta elérését elég nehéz elérni.
Az EA Sports elnöke nemrég aggodalmát fejezte ki a 3D technológiával kapcsolatban, szerinte a megfelelő képfrissítési ráta elérését elég nehéz elérni. Valamint a kameraállások is ehhez igazodnak: egyszerre két területet kell mutatniuk, hogy teljes legyen az élmény. Moore szerint ez igen nagy elvárásokat támaszt a játékfejlesztőkre nézve.


Mindenki oda-vissza van attól, hogy a térhatás egyre jobban befészkeli magát a mindennapokba, ami az egyszeri felhasználónak csodás dolog, az beárnyékolja a megvalósításért felelős programozókat. Moore-nak köszönhetjük azt a döntést, amitől a PC-kről eltávozott az NHL, Madden és a NBA sorozat, most a CVG-nek adott interjúban felnyitja szemeinket:

"Természetesen gondolkodunk játékaink 3D-támogatásán, ám van néhány technikai kihívás - a képfrissítés csak egy dolog. A másik, hogy meg kell tanulnunk az eddig alkalmazott kameraállásokat átdolgozni. Láttam a Madden 3D-s bemutatóját, és voltak jó pillanatai is, de amikor a kamera magasra ment, egyszerűen nem adott 3D-s élményt."

Nem ez az első eset, hogy a folyamatos framerate és a 3D nem kedvelik egymást. Nemrég a Heavenly Sword és az Enslaved fejlesztői nyilatkozták azt, hogy a jelenlegi konzolokban nincs elég szufla a tökéletes térhatás élvezetéhez, míg el nem jön a következő generáció.

Bízzunk benne, hogy nem ilyen aggasztó a helyzet.
6.
6.
NinjaNorb
ez az egész 3D-s dolog egyenlőre sztem maradhatna az IMAX-be mer játékok terén főleg az hogy szemüveggel gubaszak a tv előtt sztem bőven ráér ez pár év múlva amikor már fejlettebb lesz az egész technologia akkor talán megéri de én ebben az állapotában nem nagyon adnák ki érte pénzt...
5.
5.
ottHun
Ezen generáción sztem se képes kihajtani szeretett platformunk a 3d-t mármint annyirra hogy az korszakalkotó legyen,de még ez nem is annyirra probléma hissz akkor nagyon a gamma minöségére menne negativ irányba a dolog.Érjük be a jelen nagyágyuival hissz azért nincs okunk panaszra.Tul korán jött még be ez a 3d mánia de sztem a kiadoóriások nagyon eröltetik de értelme mármint a videojátékiparban sikertelen azaz lehetetlen.
4.
4.
Shadowsomi
Nem értem miért volna jó 3D-ben játszani. Én pl erős hányingert kapok, és a szemeim is fájnak némi 3D hatástól. Vagy ezzel csak én vagyok így? :S
3.
3.
bzsp
őszintén szólva engem nem nagyon érdekel, h egy játék 3D-s v nem. sztem ezek a sportjátékok megmaradhatnak 2d-ben, úgy is élvezhető a játék.
2.
2.
Noel Ryyka
Igaza van, még ki kell ismerni ezt az egészet. A magas kameranézetes problémára meg csak annyit tudok mondani, hogy tegyék egymástól messzebb a két kamerát.
1.
1.
klemid
A Maddenek nem fix a kamera állása ezért lehet bárhol és így tényleg gyengítheti a 3D hatást. Ellenben egy KZ3-al amiben mindí FPS nézetben vagy így gondolom mindíg ugyan az a hatás. Az átvezetőknél már lehet gond, ha más a kameraállás.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...