A Black Ops startjára költöttek a legtöbbet eddig

  • Írta: fojesz
  • 2010. augusztus 6.
  • Biznisz
Link másolása
Az Activision a Call of Duty: Black Ops startjára költött eddig a legtöbbet, pedig a Modern Warfare 2 mögötti marketing sem volt kispályás. A játék ősszel fog megjelenni.
Az Activision a Call of Duty: Black Ops startjára költött eddig a legtöbbet, pedig a Modern Warfare 2 mögötti marketing sem volt kispályás. A játék ősszel fog megjelenni.



Bár a Call of Duty-sorozatot elindító Infinity Ward tagjai lassacskán eloldalaznak, az Activision még mindig alappillérként tekint a háborús FPS-eire, ha portfólióját böngészi; nem véletlen, hogy egyre kiemeltebb szerepet kapnak a Treyarch-féle epizódok, így például az ősszel érkező Black Ops is. Bobby Kotick, az Activision vezérigazgatója szerint a Call of Duty hihetetlenül széles közönséget tudott megszólítani, ezért természetes, hogy komoly erőforrásokat sorakoztatnak fel mögé.

Meg persze nem lenne jó, ha kikapna a sorozat a konkurenciától. Szintén az ősszel kerül boltokba a Halo: Reach és az új Medal of Honor, viszont Kotick úgy véli, idén is ők kerülhetnek ki győztesen a versenyből, s minden eddiginél nagyobb tömeget tudnak majd megérinteni. Érdekes, hogy a "másik oldalon", az EA sem számol azzal, hogy a Medal of Honor borsot törhet az új Call of Duty orra alá.

A minap egyébként az Activision pénzügyi helyzetjelentése is befutott, s bár az óriáskiadó bevétele 967 millió dollárra csökkent, az online terjesztés előretörésével (így kevesebb a költség) a nyeresége éves szinten 12 százalékkal, 219 millió dollárra nőtt, részben World of Warcraft előfizetőinek és a Call of Duty DLC-k vásárlóinak köszönhetően.

A harmadik negyedévben az Activision a StarCraft II-től vár óriási sikereket (és a két nap alatt elkelt másfél millió példány nem tekinthető rossz eredménynek), majd az új DJ Hero-nak és a World of Warcraft: Cataclysm-nak kell bizonyítania az év végén.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...