Az Activision is hadat üzen a használt játékoknak

  • Írta: zoenn
  • 2010. augusztus 9.
  • Biznisz
Link másolása
A kiadó legutóbbi nyilatkozata szerint korlátozná a letölthető tartalmakhoz való hozzáférést a használt játékokat birtoklók számára.
A kiadó legutóbbi nyilatkozata szerint korlátozná a letölthető tartalmakhoz való hozzáférést a használt játékokat birtoklók számára. Az Activision is beállt azon ágáló kiadók sorába, amelyek némi plusz pénzt szeretnének kicsikarni a másod-kézből vásárolt játékok piacából. Sokan ostorozták már az EA Sports-ot a vitatott Online-Pass miatt, amely előírja a játékosok számára, hogy egy egyszeri kóddal aktiválják a program online módját. A lemez következő tulajdonosai némi pénzmagért cserébe igényelhetnek újabb kódot.

Már a THQ és az Ubisoft is beállt a sorba, most az Activision ismertette haditervét a használt játékok ellen: Thomas Tippl, a cég vezérének elmondása alapján már felismerték a DLC-k fontosságát, és ezen a pontot szeretnének megszorításokat eszközölni. Korlátoznák a letölthető tartalmakhoz való hozzáférést, így szorítva vissza a használt játékok piacát.

Tippl példaként a Call of Duty: Black Ops-ot hozta fel. A frencsájz történetében példaértékűek a DLC-ként értékesített pályacsomagok, mára már 20 millió darabot is eladtak belőle. Minden jel szerint, aki másodkézből jutott hozzá a Black Ops példányához alapesetben egy fikarcnyi DLC-t sem kaphat a játékához. Vélhetőleg az Activision játékaihoz is Online Pass vásárolható.
3.
3.
demon68
mindig kell találni valakit a kiadóknak akit hibáztathatnak azért hogy nem veszik a jatékaikat, az fel se merül, hogy talán nem kéne irreálisan drágán árulni őket. furcsa hogy még egy autómárkának vagy ruha-világmárkának sem jutott eszébe, hogy üldözze a használtautó/használtruha-piacot.
2.
2.
daenath
1.
1.
tjames
Ez fake hír??? Mi az hogy :
"Minden jel szerint, aki másodkézből jutott hozzá a Black Ops példányához alapesetben egy fikarcnyi DLC-t sem kaphat a játékához."
Tán megjelent már????
Akkor küldjetek mán egy példányt nekem is héj! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...