Készül a Neverwinter Nights Online

  • Írta: zoenn
  • 2010. augusztus 23.
  • Bejelentés
Link másolása
Az Atari ma bejelentette, hogy nem pihenteti tovább az RPG-s berkekben nagy múltra visszatekintő Neverwinter frencsájzt, hiszen a Cryptic Studios-szal karöltve online szerepjátékként képzelik el a sorozat jövőjét, kizárólag PC-re, 2011-es megjelenéssel.

Az Atari nem bízza a véletlenre: az online kalandozás világában már a City of Heroes-szel, a City of Villains-szal, a Champions Online-nal és a Star Trek Online-nal már hírnevet szerzett Cryptic Studiost bízta meg a fejlesztéssel, a játék alapja mit sem változott: a Wizard of the Coast tulajdonában lévő Dungeons & Dragons világában nyomulhatunk barátainkkal vállvetve, érintve persze a hányatott sorsú város, Neverwintert is.

"Egyszer a nyüzsgő hely, Neverwinter városa az elmúlt száz évben nagyon sok katasztrófát élt meg. A település utolsó - máig tisztázatlan és szerencsétlen körülmények között elhunyt uralkodója után megindult a a frakciók közti torzsalkodás, a harc dominált, a Spellplague pedig tizedelte a lakosság populációját. Neverwinter halála vészesen közeledik, mint a sírhantok mélyéről előbukó veszedelem, még hősök egy csoportja haza nem tér."

Ez lenne a prológus, a játékosok feladata mit sem változott: választhatunk öt, klasszikus D&D osztály közül, összeállhatunk barátokkal, vagy a számítógép vezérelte társakkal a kooperatív mókákra kihegyezett játékban.

A cuccban helyet kap egy relatíve könnyen kezelhető tartalom-generáló rendszer, mely a Forge névre hallgat, mellyel saját kalandokat és küldetéseket kreálhatunk Kalandmester módjára, melyet meg is oszthatunk a nagyközönséggel, hasonlóan a klasszikus első részhez.

"Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy a Neverwinter új változatán dolgozhatunk. Már évek teltek el a játék-ikon legutóbbi része óta és megtiszteltetésnek vesszük, hogy ilyen nagyszerű frencsájz következő fejezetén munkálkodhatunk." - mondta a Cryptic Studios vezére, Jack Emmert.

A készítők szorosan együttműködnek a Wizard of the Coasttal és a népszerű íróval, R.A. Salvatore-val, hogy egy teljesen hiteles, lenyűgöző és fantasztikus D&D játékot alkossanak.

A Neverwinter Online 2011 utolsó negyedévében lát napvilágot, képek és videók pedig heteken belül.

10.
10.
siedrenn
Sajnos ez egy elég kiherélt D&D játék lesz valószínűleg. Mi lesz az az 5 klasszikus karakterosztály? A D&D 3.5ben 11 classt hoz le csak a Player's handbook, 4.0ban meg csak a Player's Handbook 1 hoz le 7et, és 4.0hoz 3 játékosok könyve van. Gondolom a klasszikus Bio-s d&d-s szabályok alapján felépülő játknak is búcsút mondhatunk, de ha Salvatore keze benne van, kapunk majd egy jól széttápolt Drizztet. Hurrá
9.
9.
mankrisz
engem a csaj meggyőzött :D
7.
7.
LiMiT
Lassan kikéne már tolnom a 2t, mert még azzal se végeztem :S Meg a kiegek... áh. Pedig atom jó kis játék.
6.
6.
drat576
a háromnak jobban örültem volna :( mondjuk a BioWare pátyolgatásában :)
5.
5.
The Lone Drow
Mellesleg én azt hallottam, hogy levédette az Atari a Neverwinter Nights 3 nevet is. Persze ez lehet csak pletyka...
4.
4.
The Lone Drow
Hát én kíváncsian várom mit hoznak ki az egyik kedvenc fantasyvilágomból. Pláne, ha ott van Salvatore is a dologban:)
3.
3.
Daetnas
Lassan minden nagy RPG cím elé odabiggyesztik az MMO előtagot.Ez még nem is lenne baj, ha nem készülne mind egy kaptafára.:(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...