A Sony nem foglalkozik a PS3-töréssel

  • Írta: zoenn
  • 2010. augusztus 23.
  • Érdekesség
Link másolása
Az elmúlt hetekben nagy zavart keltett az első, működőképes PS3 hack feltűnése, mely lényegében egy USB-s modchip, mellyel lejátszhatók a nem eredeti szoftverek akár a merevlemezre felmásolva is. A Sony mereven elzárkózik a véleménynyilvánítástól, ugyanakkor, ha valakit ilyen módosításon kapnak, szemrebbenés nélkül bannolják a PSN-ről.

A modchip minden géptípussal, így a korábbi fat és a jelenlegi slim gépekkel is kompatibilis, egyszerű módon, simán a gépre dugva az USB-kulcsot működésre bírható, nem végez visszafordíthatatlan módosításokat, mint korábban az iPhone-törésről elhíresült hacker, GeoHot modosítása, amit a Sony egy későbbi firmware-frissítés során eltávolított. A jailbreak állítólag működik, még ha nem kiforrottan: az illegális másolatok futtatása HDD-ről -úgy látszik- ennyi év után elérhetővé vált a tisztességtelen lapokkal kártyázók számára.

A Sony rendszere könnyűszerrel érzékeli, ha a gépre a PSJailbreak van dugva, akár játékmentések alapján is kiszűrheti, ami a nagyívű Xbox Live-os bannhullámhoz hasonló tisztogatást eredményezhet PSN-en is. A japán cégóriás viszont továbbra sem nyilatkozik az ügyben, csupán annyit osztott meg a nagyközönséggel, hogy "nem nyilatkozunk pletykák és spekulációk alapján".

A PSJailbreak-et mindenesetre a fogyasztók imádják, jelenleg minden megvásárolható modchip elfogyott, az utánpótlást kicsit későbbre ígéri a csoport. Sőt, Kínában már hamisítják az eljárást, olcsó utánzatokkal árasztották el az online piacot. Érdekes hogy az illegális modchip feltalálói -nem kicsit irónikus módon- az "eredeti' PSJailbreak-et ajánlják.

Mi viszont egyáltalán nem ajánljuk.

 

41.
41.
Robbie17
Rossz oldalról közelítitek meg szerintem, ez nem rossz sőt akkor ezek után csinálhatnának sok sok homebrew programot, emulatorokat(ps2,GC..)
Persze lesz is warez....:S
De ha HDD-t cserélne valaki úgyis észre vennék hogy az előzővel valaki használta ezt a kütyüt? nemhiszem...:S
40.
40.
Sousuke1989
#39: Ezzel a véleménnyel maximálisan egyet tudok érteni, megérdemli az akinek bannolják a konzolját, ha nem legális módon bánik vele. Egyik konzolgyártó sem azért készítette el a konzolját, hogy mások visszaéljenek az online szolgáltatásokkal.
39.
39.
shatterhand
#37: miért szomorú?
nem azért csinálták,hogy mások úgy játszanak vele,hogy nem fizetnek utánna
Ha meg sokba kerül ,nem kell megvenni. Semmi se kötelező.
A bannolással meg egyet is értek. Nagyon nem kell tenniük semmit,mert elég egy frissítés és ennyi volt a netre menetel.
Az elöző feltöréssel is csak az volt a gond, hogy körülményes volt, online meg szart se jutott elöbbre.

Jó lenne, ha átállnának most már a játékosok arra, hogy megveszik a játékot. Az a legkönnyebb mikor orrba-szájba rinyálnak olyanok akik ki se fizetik a játékot.
Az meg,hogy egy-két játék szar lett, nem indok. Ott a demó, a teszt, az előzetes, stb. SZinte minden játékot szétszednek.
38.
38.
zsilvolgyi
37.
37.
Mathia$
#28: itt a hdd-ről való futtatásról van szó :) a blu-ray másolás már meg se érné nagyon sztem. Főleg nem egy MGS4 esetében ahol 50gb méretű lemezt kéne venned.

Amúgy szomorú hogy a Sony is bekeményített és elkezdi a bannolgatást.
36.
36.
Blint19
Hát felőlem csinálhatnak amit akarnak! A régebbi PS3-asok biztosan nem fognak warezolni, mert akkor nem ilyen gépet vettek volna annak idején! Aki pedig azért vesz majd PS3-at, hogy feltörje, nos ez meg is dobhatja majd az eladásokat! :)
35.
35.
McDuff
de hogy a hírhez is hozzászóljak,feltörték már a microsoft slimjét is,a hackerektől semi sincs biztonságban...amit ember megalkotott,azt ember modósítani is tudja!
33.
33.
McDuff
#28: "az illegális másolatok futtatása HDD-ről -úgy látszik- ennyi év után elérhetővé vált "
32.
32.
soap mactawish
várható volt,hogy egyszer feltörik!!
31.
31.
soap mactawish
várható volt,hogy egyszer feltörik!!
30.
30.
jonnnyyyy
ja és a játékokat meg 3.990ft/db
29.
29.
jonnnyyyy
akinek kéne a ps jalibraker az egyik konzolboltban már lehetkapni 14.990ft-ért
28.
28.
dante92
A PS eladásai rekordokat fognak döntögetni. Nem egy embertől kérdeztem meg "miért vett Xbox-ot PS helyett?". "Mert Xboxon lehet másolt játékokkal játszani"...szégyen...
Amúgy egy Blu-ray író sem olcsó, s valószínüleg az üres lemezek sem lesznek alacsony árban.
27.
27.
Yami
Ez sok PS tulajnak komoly lelki problémákat fog okozni.
Legutóbb mikor felhoztam a PS3 topicban, hogy már feltörték a PS 3-mat majdnem sírva fakadtak.
25.
25.
shatterhand
most se dragak
premiercuccot eladod par honap utan es addig jatszottal vele 3-4ezerert
azt megveszed a kovetkezot
olyan sok jo jatek ugyse jon ki, hogy ne birna azember. En minimalberbol(csalad mellett!!) lazan tudok venni 2-3 havont 1 premiercuccot 12e-ert es kozbe 1-1 kimaradt jatekot par ezerert. Annyi az egesz, hogy nem tartogatok a polcomon FELESLEGESEN jatekot, mert MINEK??
Mukodik? Ja. Warezoljon akit a mennyiseg erdekli.
20.
20.
Dark_Temptation
nem lenne warez ! ha 1 ps3 kb 40-60 ezer Ft között lenne és a játékok is 1000-5000 Ft között lennének! csak hát .... ez nem fog bekövetkezni :D
17.
17.
NinjaNorb
annyira már nem izgat h feltörték sztem a 360am lesz az utolsó tört konzolom mert a kövi xboxnál már megtudom keresni a pénzt játékokra és nem kell apucit lehúznixD
11.
11.
zoenn
#4: A Sony nyúlfarnyi nyilatkozata viszont mai hír. :)
10.
10.
InGen
Szomorú, de végül megadta magát a masina. :(
9.
9.
zoli12i
8.
8.
Blink_182
Hát erre nem tok semmit mondani.Hajrá ps3!
5.
5.
noobert
#2: Szerintem nem lenne ennyi eladott xbox, ha annak is ilyen törhetetlen lenne a rendszere. Tapasztalatból, kb minden haverom másoltakkal nyomja..:D
4.
4.
szogyenyi
Nem mai hír. Hát eljött a nap úgy látszik :) Bár inkább eredeti játék.
3.
3.
noobert
Ezt már későn találták ki. a ps3 tulajok szerintem nem most fogják elkezdeni a kalózkodást, ha ennyi évig jó volt nekik az eredeti is.:D Ez csak az újonnan vásárolt gépeknél lesz nagy durranás...
2.
2.
tjames
Azt gondolom hogy abban igaza van az előttem szólónak, hogy egy esetleges működö, kiszűrhetetlen törés esetén megdobódnának az eladások!

De fura is különben hogy ilyen törhetetlen a rendszerük....miért nem tudta ezt megoldani a MS, vetődik fel bennem a kérdés....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...