Game Centerrel érkezik az új iPod Touch

  • Írta: fojesz
  • 2010. szeptember 2.
  • Bejelentés
Link másolása
Az Apple szinte a teljes iPod-kínálatot felújította, és a jövő héten boltokba kerülő iPod Touch játékos szemszögből is meglehetősen érdekesnek tűnik: a Game Center az Xbox Live-hoz és a PlayStation Networkhöz kísértetiesen hasonlító rendszer lesz, csak ez éppen az Apple kütyüin működik majd.

A cupertinói cég újdonságait a korábbi hagyományokhoz hűen maga Steve Jobs mutatta be. Játékos szemszögből kétségtelenül az új Game Center tűnik a legígéretesebb fejlesztésnek, az új platform ugyanis lényegében teljes egészében azt tudja, amit az Xbox Live vagy a PlayStation Network - persze csak ha a kifejezetten játékos funkciókra gondolunk.

Az alkalmazás letöltése után a játékosok nem csak multiplayer meccseket játszhatnak egymás ellen, hanem barátkozhatnak, beszélgethetnek is, sőt játékvásárlásra is lehetőség nyílik. Más hasonló rendszerek mintájára lesznek achievementek és online rangsorok, és a barátlista is folyamatosan élni fog, még játék közben is. Bár a Game Centert az új iPod Touch kapcsán mutatták be, a szolgáltatás nem hardver, hanem operációs rendszer függő: a szintén jövő héten érkező iOS 4.1-es frissítéssel korábbi iPod és iPhone modellekre is elérhető lesz.

Az új iPod Touch egyébként 229 dolláros áron lesz kapható (a magyar megjelenésre valószínűleg még várni kell, a jövő heti dátum Amerikára vonatkozik), a készülék megkapta az iPhone 4 hardverét, egyebek mellett HD-videók rögzítésére illetve szerkesztésére, és videochatre is alkalmas. Az Apple konferenciájáról a HWSW-n olvashatsz részletes összeállítást.

1.
1.
Richi12
az egészben csak az a gáz h 3G -s 8 Gb-os ipodra már nem megy rá a 4.1
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...