Visszautasította a Microsoftot a PopCap

  • Írta: fojesz
  • 2010. szeptember 10.
  • Biznisz
Link másolása
Nem ma történt, de a Plants vs. Zombies alkotóinak anno 5 millió dollárt ajánlott a Microsoft, amit a PopCap menedzsmentje végül visszautasított. Most már nem zárják ki, hogy egyszer fejet hajtanak egy nagyobb cég előtt, de így sem panaszkodhatnak, jól megy az üzlet.

Még csak most jelent meg Xbox 360-ra a Plants vs. Zombies, és nem is gondoltuk volna, hogy a Microsoft egykor megkörnyékezte a főleg casual piacra szánt játékokkal foglalkozó PopCapet. Pedig így történt, a srácok 5 millió dolláros ajánlatot utasítottak vissza és később természetesen mások is próbálkoztak - a Develop magazinnak nosztalgiáztak picit.

"Egész sok vicces példa volt rá a PopCap korai éveiben, egyszer a Microsofttal is tárgyaltunk egy esetleges felvásárlásról" - kezdte a csapat kreatív igazgatója, Jason Kapalka. "Azt hiszem, 2002-ben történt: leültettek bennünket, és hosszan magyarázni kezdték, hogy miért érünk meg nekik ötmilliót - mindezt akkor, amikor a bankban négymillió dollárunk volt. Akkortájt nem sokat tudtunk még a részvényárakról és az üzleti értékelésekről, de ez nem tűnt túl jó ajánlatnak."

Azóta a PopCap igazi slágergyárossá vált, a cég értéke folyamatosan nőtt, 2004-ben már egy 100 milliós tétel is szóba jött, de Kapalka szerint az a lehetőség is kiesett, igaz, más okok miatt. "Egyetlen hónap sem telik el újabb ajánlatok nélkül, de eddig egy sem működött."

A Bejeweled, a Peggle és a Plants vs. Zombies fejlesztői persze így sem panaszkodhatnak, hiszen a cég így is nyereséges, nem érzik úgy, hogy feltétlenül el kellene adniuk magukat. Ennek ellenére ezt a lehetőséget sem zárták ki, és megígérték: még ebben az esetben is törekednének arra, hogy megőrizhessék a függetlenségüket.

3.
3.
adriano28
jó gém ez most hétvégén ujra kezdem :)
faxa
2.
2.
pjoco
#1: Ez nem a puruttya! :D
1.
1.
zeewolf576
lájkolom, sőt sunáznám !
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...