F1 2010: 50 érv, amiért jó a törésmodell

  • Írta: zoenn
  • 2010. szeptember 21.
  • Videó
Link másolása
Számos kétkedő akadt, aki szerint a napokban a boltokba kerülő F1 2010-ben a törésmodell és a fizika nem lesz a toppon. A Gamesradar látványos videóját megtekintve minden kételyünk a feledés homályába veszik, a Codemasters kitett magárét rongyolódó kasztnikat tekintve.

A netes videómegosztókra már kikerültek az eső, általánosan pozitív kicsengésű videók, melyet azok a szerencsés kollegák osztottak meg a nagyközönséggel, akik már a tesztverziót nyúzzák. Legyen szó, gumifalba csapódásról, lökdösődésről, tömegkarambolról, ha az autók sérülését bekapcsolod, eddig soha nem tapasztalt és részletekbe menő megvalósítással számolhatunk. Íme a bizonyíték:

98.
98.
jakesz101
hogy kell bekapcsolni a törést?nem jöttem rá! egyszerűen mindent végig néztem és nem jöttem rá hogy hol kéne, az első szárny letörik de ennyi
97.
97.
szogyenyi
Ez engem nem győzött meg. Olyan, mint ha műanyag kocsik lennének. Az első légterelő letörik, de a váz elől nem horpad meg. Plusz a kocsik ahogy pattognak... Áhh van még mit fejleszteni, de ettől függetlenül még persze, hogy jó
95.
95.
zoli0724
#94: hamilton felfüggesztése azért tört el mert épp kanyarodott és az az alkatrész amúgy is terhelve volt. nagyon okos vagy de az 500 kiló sem repül csak úgy, webbert fogod mondani de az az előtte lévőn ugratott fel, nem az oldalába, és nem hátrafelé repült, ezek már nem röpködnek csak úgy mint a videóban... tisztelt F1 professzor tanuljon kis fizikát meg nézzem meg még pár futamot aztán várjuk a hasonló okosságokat
94.
94.
aludttej
#92: az összers téves feltevésedre ez ad választ: az autók tömege 500 kg. Ezért repül, ezért nem szakítja át a szalagkorlátot. És nem papírnak hivják azt az anyagot, hanem szénszálas műanyag, mai még az alumíniumnál is 5x könnyebb. Ja és a kerekek koccanástól lerepülnek? Láttad a mostani olasz nagydíjat? Hogy Hamiltonnal mi történt? Szinte hozzá sem ért a Ferrarihoz és elszáll a felfüggesztés. Kár hogy úgy magyarázol itt hogy nem értesz a F1hez. A game nagyon állat, csak az a baj hogy a gépigénye is.
92.
92.
Rapid
Ez röhejes. A fizikát hírből sem ismerik. 300al belevágódsz a másikba hátulról, az ellenfél elrepül, te meg 0-ra lassulsz azonnal és megállsz. Úgy repdesnek ezek az autók, mintha papírból lennének. Van egy olyan is, hogy valahol Monte Carlóban nyomul az ürge vagy 200al, neki a szalagkorlátnak és az autó abban a pillanatban megáll. Milyen már ez?
A kerekek meg egy koccanástól azonnal elrepülnek. Sok pályabíró fogja halálát lelni ebben a játékban. XD
91.
91.
hakydakillah
Havernál volt szerencsém kipróbálni, és állat jó a játék. Sajnos az enyém még nem érkezett meg :-( A menü tipikus Grid, Dirt stílus, van karrier mód, championship, multiplayer mód. Minden nagyon profi lett. Az irányítás, törés, grafika, hangulat, minden remekül el lett találva.

A sok okoskának én csak azt üzenném, alapítsanak egy céget, és csináljanak jobbat… Törés modell a Codemasters-nél messze a legjobb a világon, de ennyi erővel az összes játék szar, élen a Gran Turismo-val és a Forza-val, mert simán a falba mehetsz, és csak megkarcolódik a kocsi…
90.
90.
janko00
háát kiváncsi leszek a tesztre......
89.
89.
aludttej
0:10 van szóval még tegnap, azaz a megjelenés előtti napon kipróbáltam (vajon hogy lehettem ilyen trükkös? XD) és nagyon nagy a gépigénye. Van egy másik, sokkal jobb gépem 5750-el, majd MA ott kipróbálom és nyilatkozok utána, de még ezen a szar gépen is látszott 5 fpsel, hogy nagyon nagy játék. Csak a winfos liveot nem tom mér kellett belerakni.
88.
88.
simon 555
én még mindig azt mondom,hogy ne ma törés a lényeg.
és ha már törés akkor F1-ek közul amik eddig megjelentek ennek van a legjobb törése.még a PS3-as utolso F1-nek sem volt ilyen jo.mellesleg meg ez csak egy gyors osszevágott video anyag szerintem majd saját magunk tudjuk megállapítani,hogy milyen amikor lassítva visszanézzuk.
mellesleg rossz biztos nem lesz hiszen nem adnak minden játéknak 8-9 pontokat.
az EDGE magazin 8-at adott rá és hát pont ők azok akik sz*r játékra nem adnak 8 pontot.
87.
87.
baxi0505
#86: Én nem is vitatom azt a tényt hogy elég érdekes és egy kicsit fura ez a videó.Mert tényleg van az embernek egy olyan,olyasmi érzése"hogy jó,jó törik az autó meg repkednek az alkatrészek.De valamiért mégsem realisztikus még 50%-ban sem a dolog valahogy"De nézegetem utána képeket és hát azért nem tudom.. a tö.öm tudja... PL:2-darab kép:-->http://kepfeltoltes.hu/100921/f1_01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg<-- -->http://kepfeltoltes.hu/100921/f1_02_www.kepfeltoltes.hu_.jpg<--Itt a repkedő alkatrészekre gondolok.De ez szerintem egyértelmű.
86.
86.
BloodyDeath
#76: Tökéletessen igazad van baxi0505. Természetessen nem a törésről van itt szó. De kérem szépen akkor ki is vagyánykodik a hihetetlen szuper jó törés modeljével? Hát természetessen a játékfejlesztök. Nem én nem Te, és nem az a több ezer másik ember aki a nemtetszését nyilvánította ki. Nem csak itt, hanem világ szerte.
Ha talán nem adtak volna ki enyire röhelyes videót, akkor itt nem lenne szájkarate. De Neked is bekell látnod Kedves felhasználó bajtársam, hogy igen csak hagy maga után kivánni valót. Természetessen én sem arra fogok menni, hogyan tudom össze törni a tütüt, meg azok sem akik megveszik. De azt bekell valjam, hogy tuti lesznek gyengébb pillanataim amikor ccsak arra fogok menni, mert vicces. De ez talán, ha csak 0,5 %-t fogja kitenni a játék idömnek.
XDXD:)
85.
85.
cast22
boocs, elírtam de javítom: *játékhelyzettöl
84.
84.
cast22
A videó engem sem gyözött meg 100%ra.. de majd a játék során kiderül, hülyeség elöre leírni vagy találgatni. Lehet h ha te nézed belső kamerából nem fog feltünni, föleg ha nem te törsz össze hanem a meletted lévö, játékhejzettöl függöen. Hamarosan kiderül, én mindenesetre ki fogom próbálni :)
83.
83.
wolf15
#76: Az a Hamilton-os példa pont nem a legjobb, mert nem látszik, hogy mennyire is tört le valójában. Szerintem kb annyira, mint 00:35-nél. Belső kamerából ezt szerintem nem lehet látni.
És a lényeg továbbra is az, hogy ha 220 felett (höhö) szemből belecsapódik a korlátba, akkor könyörgöm, gyűrődjön már legalább annyira össze, mint az általad linkelt videóban 00:35-nél. De ebben a kiadott 50-es videóban nincs ilyen.
82.
82.
soren ktp123
80.
80.
soren ktp123
Hát akár ugyanúgy törnek akárnem, ezekből nem mindíg marad sok
76.
76.
baxi0505
Nekem nincsen különösebben bajom vele.Mert számomra egy F1 játék nem arról szól hogy összetörjem az autót.Hanem arról hogy lehetőleg hiba nélkül minél több kört és persze a teljes versenyt teljesítsem,akárcsak a valós életben.Nem emlékszem hogy a múltkori futamon után Hamilton azzal vagánykodott volna,hogy"láttátok hogy lezúztam az autót?!öcsém de király vagyok!"Aki ebben a játékban az ütközéseket keresi meg a baleseteket meg hasonló dolgokat,az szerintem nem jó helyen kopogtat."ez a játék nem erről szól"Annak másik játékot kel keresni ahol az a lényeg hogy TÖKÉLETESEN TÖRJÖN az autó.#69:Ez a videó amit belinkeltél egy törés teszt,azért ezt mégsem veheted alapul a játékhoz.Itt a falra vagy mire"kenik"fel az orrkúpot.Azért kicsit durva volna ha a gumifalba csapódva így törne az orrkúp.Egyébként azoknak akik szerint NEM TÖRIK LE AZ ORRKÚP MEG NEM HORPAD itt linkelek egy videót.-->http://www.youtube.com/watch?v=TZPjy5T3D0w<-- Érdekes hogy ezen a videón a rengeteg balesetben milyen sokszor szinte"majdnem sértetlen"marad az a fránya orrkúp.Ajánlom figyelembe 0:50-nél mikor Hamilton szinte majdnem frontálisan találkozik a palánkkal!És érdekes csaknem akar leszakadni az a k..va orrkúp!
73.
73.
kevinbutler
#71: Ezek csak a FlatOut-ot ismerik :D
72.
72.
zoli0724
#67: a toro rossoban egyszerre törtek el az első lengőkarok a szabadedzésen még év elején vmikor már nem tom hol de semmi baj nem lett belőle
71.
71.
Elegost
jaj basszus nem játszottatok még bármilyen autós játékkal? (a gyengébbek kedvéért) Ezekben a játékokban az a lényeg hogy a legkevesebb sérüléstől is megóvva szépen vezess és így próbálj célba érni. Ha nem sikerül akkor ez van de nem azzal fogod tölteni az időt hogy mindenbe beleütközz, hanem akkor kidobod a pics_ba a játékot. Ja meg ezek az értelmes beszólások, idézem: "hát ez a játék piszok gyenge" honnan tudod van tesztpéldányod akkor küld el nekem is.XD
70.
70.
nasario
#69: Nem vagyok benne biztos hogy ez egy végleges játékból származó video.Ha 1 játék mindenhol (ahol tesztelték) 8 és 10 pont között kap nem lehet olyan rossz. De az átlag 9 pont.
69.
69.
wolf15
#37: Ja, ja. Jólvan.

Aki szerint ez így jó, annak csak gratulálni tudok. Mert ez a törésmodell egy vicc.
Csak a szárnyak és a kerekek sérülnek. Orrkúp még véletlenül se viselkedik úgy, ahogy kéne( http://www.youtube.com/watch?v=Mc0wFyCIDfE ).
A legnevetségesebb az az 1:51-nél lévő "törés". Úgy néz ki, mint a Lego játékokban ha szétlövünk valamit. Hozzáérsz egy ponton és szétesik az egész apró darabokra...ez sztem erősen gázos.
Kocsin átrepülő darabokról, aszfaltban eltűnő autókról már nem is beszélve.

Szóval én azt mondom, hogy nagyon jónak kell lennie a játékélménynek, mert ha a játék többi része is ilyen kidolgozott, akkor itt még bajok lesznek.
68.
68.
arshavin23
Ja amúgy szerintem azért se rakták olyanra a törést mint az igazi életben,mert belemész véletlen az autóba,vagy kicsit kicsúszol,és belemész a gumifalba,vagy éppen valaki beléd megy hátulról,akkor vége is lenne a versenynek és azért nem rakták kicsit erősebbre.Ja és egy autóval belemész a falba 300-al,akkor leszakad a kerék,hiába van odarögzítve lánccal,azért az is el tud szakadni.
Számomra ez lesz az év játéka :D
67.
67.
tejeskv
#66: egyetértek

#63: 0:49-nél a toro rosso-val mi a bánat történt? :D arról nagyon lemaradtam idén
66.
66.
BloodyDeath
Hát nem is tudom. Szeretem az F1-t nagyon, és már nagyon régóta nézem, habár nem vagyok valami idös, de kb 12 évve nyomon követem a száguldó cirkusz életét. De azt kell mondjam, hiába probálom felidézni akármien hatalmas nagy balesetet ilyenek nem voltak. Komolyan mondom ez kezd pöppett tulságossan árkád stílust tükrözni. Ezek az ütközések ugy néznek ki, mintha az alkatrészek popp szegeccsel lennének feltüzdelve a karoszériára. De kérem szépen, a haját tépné az FIA, ha a valoságban ilyen törések lennének egy versenyen, hogy egy picit meglökik oldalról az első szátrnyat, és hopp ripinyára törve le is szakad az egész. No meg ez a kerék elröpülös cuccok. Röhej. Ha az emlékezetem nem csal, akkor még '08-ban hoztak egy olyan szabályt, hogy mien kritériumoknak kell megfelelni a kerékrögzitésnek. Mert még a Toyota-nál fordult elö, hogy minden kis ütközésnél elröpültek a kerekei, meg csak ugy gondolt egyet, és futam közben elszállt. Ezért hoztak egy olyan szabályt, hogy mien modon kell rögziteni a kerekeket.
Amugy tényleg látványos, meg lélegzet elállító, de én nem ilyesmit vártam egy F1-s gémtől. Más autos gémekben simán megállná a helyét de itt nem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...