Miyamoto álma: feltalálni az új Rubik-kockát

  • Írta: fojesz
  • 2010. szeptember 26.
  • Érdekesség
Link másolása
Az ember bele sem gondol, milyen népszerű a Rubik-kocka, el sem tudja képzelni mennyien ismerik és rajongják körül Rubik Ernő találmányát. Adunk egy kis viszonyítási alapot: még Shigeru Miyamoto, Mario apukája is irigykedve nézi a játékszert, és bízik benne, hogy egyszer ő is készíthet valami hasonlót.

Huszonötödik életévét tapossa a Super Mario-sorozat, a jeles alkalom apropójából pedig különleges kiadással jelentkezett az Iwata Asks című műsor is. A legújabb adás nem egy készülőfélben lévő játékra, hanem rendhagyó módon egy személyre, magára Shigeru Miyamotóra, Mario megálmodójára koncentrált, aki többek között arról is beszélt, hogy mivel foglalkozna még nagyon szívesen a videojátékipar mellett.

"Egy jó ideig riválisként tekintettem Rubik professzorra" - mondta Miyamoto. "Mindig úgy gondoltam, hogy király lenne valami olyan dolgot készíteni, mint ami a Rubik-kocka is volt - még mondtam is egy csomó embernek." Miyamoto körülbelül 20 éve álmodozik arról, hogy egyszer kitalál valami hasonló játékszert, de még sosem próbálta meg eddig - mindenesetre nem adja fel, függetlenül attól, hogy tud-e olyan zseniális játékot kitalálni, mint Rubik, meg fogja próbálni egyszer.

Miyamoto sokszor kacérkodott azzal a gondolattal is, hogy egyszer manga képregények rajzolására adja a fejét. "Egyszer hirtelen úgy gondoltam, meg tudom én ezt csinálni, ha nagyon akarom. Jeleztem is Tezuka-san felé (ő a Nintendo fejlesztési részlegének a fejese), hogy szívesen rajzolnék egyszerű, négy képkockás képregényeket. Csináltam egy vázlatot, megmutattam neki, ő azt mondta, hogy jól sikerült, de azóta nem csináltam semmit. Komolyan, könnyebb Mario-játékokat csinálni."

És ez nem vicc: mint korábban mondta, azért tudták ilyen hosszan életben tartani a Mario-sorozatot, mert a technológiai változások mindig segítettek előregördíteni a fejlesztést, a játékok pedig kellően változatosak tudtak maradni. Állítása szerint, ha mindig ugyanazt a formulát kellett volna hozniuk, nem tartanának ott, ahol most tartanak.

7.
7.
zsilvolgyi
6.
6.
Robbie17
Ilyenkor imádom a legjobban hogy magyar vagyok :D
5.
5.
TzuQ
4.
4.
wildláma
hát nem hiába, magyar találmány az magyar találmány :)
2.
2.
Top Secret
Mellesleg az eredeti marad a legjobb szerintem.
1.
1.
Top Secret
Jópofa ötlet ha szeretné csinálja.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...