Múzeumba kerülnek Will Wright jegyzetei

  • Írta: fojesz
  • 2010. október 1.
  • Érdekesség
Link másolása
Egy videojátékokra szakosodott múzeumban fogják kiállítani Will Wright kilenc jegyzettömbjét. A füzetek játékos szemmel felbecsülhetetlen értékűek, olyan játékok vázlatai és tervei találhatók meg benne, mint a The Sims, a SimCity 2000 vagy a Spore. Hiába, még a legnagyobbak sem tudnak mindent fejben tartani.

A Strong National Museum of Play bejelentése szerint a The Sims, a SimCity és a Spore játékok atyja maga ajánlotta fel a dokumentumokat a rochesteri International Center for the History of Electronic Games (innentől ICHEG) múzeumnak. A kilenc jegyzettömböt magába foglaló gyűjtemény Will Wright teljes karrierét feldolgozza, olyan játékokkal kapcsolatban találni itt kézzel írt vázlatokat és rajzokat, mint a The Sims, a SimCopter, a SimCity 2000 vagy a Spore. A füzetekben több olyan jegyzetet is találni, amelyek alapján aztán a mester összeállította az üzleti módszerekről és a játéktervezési elméleteiről szóló előadásait.

"A játékok nem csak úgy kipattannak a dizájnerek fejéből, mint Athéné Zeuszéból" - mondta Jon-Paul Dyson, az ICHEG igazgatója. "Ezek a papírok dokumentálják a napjaink legfontosabb játékai mögött húzódó kreatív folyamatokat. Ezek átalakították a társadalmunkat, és mi örömmel őrízzük meg őket abban a formában, ahogy Wright létrehozta őket." A mester egyébként maga is örömmel ajánlotta fel a munkáit, mint mondta, az ICHEG fontos szerepet játszik a közvélemény által sokszor figyelmen kívül hagyott kultúránk megőrzésében.

Az amerikai múzeum egyébként igen tekintélyes gyűjteménnyel büszkélkedhet, a kiállításon 120 klasszikus játéktermi kabinet lelhető fel, emellett minden 1972 óta készült jelentősebb konzol, 200 kézikonzol és 20 ezer videojáték is megtekinthető ott.

6.
6.
zsilvolgyi
jaja jó lenne nálunk is ilyen
5.
5.
KopyAti
#3: Jaja! Én meg is néztem, és nagyon élveztem az időutazást!
4.
4.
bzsp
erre én is kíváncsi lennék :)
3.
3.
fojesz
A közlekedési múzeumban itthon van is hasonló kiállítás, érdemes elmenni!
2.
2.
Top Secret
#1: Ja igen ide énis kár hogy itthon nincs.
1.
1.
gamerplayer
utálom a múzeumokat, de ide benéznék :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...