Dedikált szerverek a Gears of War 3 multiban

  • Írta: InGen
  • 2010. október 10.
  • Érdekesség
Link másolása
Cliff Bleszinski, az Epic elsőszámú megmondóembere és a Gears of War direktora elárulta, hogy a Gears 2 sokszor lagos többjátékos üzemmódjára a harmadikban komoly válasszal készülnek. Jönnek a dedikált szerverek, a késleltetések pedig - reméljük - mennek.

A Gears of War 2 többjátékos üzemmódja szinte tökéletes a maga kategóriájában, pusztán egyetlen visszatérő problémája akadt mindenkinek: a lag. Habár Cliff Bleszinski nyilatkozata szerint nem tudják teljesen megoldani a késleltetéssel kapcsolatos problémákat, hiszen azok az internetkapcsolat minőségétől is függenek, azért a játékot megpróbálják minél inkább "golyóbiztosra" tervezni.


"A probléma a kliens-szerver jellegű kapcsolatokkal az, hogy a hosztnak mindig van egy kis előnye a többiekkel szemben, hiszen ő mindenféle késleltetés nélkül játszik. Ha a Counter-Strike-ban kikaptál, akkor azzal vádoltad az ellenfelet, hogy wallhackelt. Ha a Gearsben kikapnál, akkor mondhatnád, hogy a szervernek előnye volt" - mondta
Cliff Bleszinski.

Éppen ezért egy olyan megoldáson dolgoznak, ahol nem a játékosok hosztolnak, hanem a dedikált szerverek az Epic saját számítógépfarmján fognak futni. Ennek kiépítésében egyébként a Microsoft is segédkezik, s ezzel szeretnék garantálni, hogy senki nem kerül előnybe vagy hátrányba.

A végére pedig még egy apró érdekesség: sajnos a Gears of War 3-ban nem lesz theater mód, CliffyB szerint ugyanis túlzottan nagy munka lenne megcsinálni, s nem fér bele a fejlesztési időbe, ráadásul a nagyon hardcore rajongókon kívül eddig sem használta senki. Ezen kívül pedig nem lesz lehetőségünk in-game fotókat készíteni, s azokat feltöltögetni sem.

22.
22.
savior10
#19: Énis játszottam már Xbox-on haveromnál Unreal Tournament 3-maztunk azt simán tönkrevert mert nem rudtam célozni a kontrollerrel bezzeg pc-n megmutattam neki, hogy milyen, nem látott az ellenfél vérétől akkora hentet nyomtam :D
Fps-t csak igazán egérrel és billentyűzettel jó játszani.
Ez nem jelenti azt,hogy az Xbox szar csak a pc-snek fura.
21.
21.
savior10
#18: Jogos mind a két dolog amit írsz csak agyfaszt kaptam ettől a gyökértől.
Elnézést a trágár kifejezésekért.
20.
20.
X360_FaNbOy
#2: Micsinááász??!!! HÚzzáá bőgni a sarokba feltett kezekkel...
19.
19.
Skyer
#10: Én nem azért veszek Xbox-ot mert nincs rá pénzem. Mert van. De egyszerűen azokkal a fos kontrollerekkel képtelenség játszani :D Egyszrűen nem tudom megszokni, teljesen furcsa. Ez van, kész :p
MyCreamHun:
Látom elővetted a tipikus magyar stílust. Előveszem én is :p
Kurva anyád :D:D
18.
18.
Killerbee
#17: Ja a PC-s gépigénye biztos egy mezei p4 lenne, nem?:D Reagálva a "nem mindenkinek van pénze" dologra.
Mellesleg van olyan játék, ami ahogy írtad k***a jó és nincs boxra, nem is egy.
15.
15.
K/G.
#14: Jah, ha sokat tolod, észrveveszed a hostelőnyt. Ha nálunk volt, nyertünk. Szóval számított sokat. Ha nem nálunk volt, akkor is nyertünk persze, csak nehetebben.
14.
14.
bzsp
nekem a 2 multija bejött, és nem tűnt fel igazán h kinél van a host. mondjuk nem toltam vele sokat.
13.
13.
bongyi
ja a 2. résszel meg boxon:D És emlékezetem szerint nekem soha nem laggolt..
12.
12.
bongyi
Én játszottam a gears1-el pc-n.. akkor mi az hogy nincs pc-re?
10.
10.
wildláma
kár hogy minden egyes xbox/ps exkluzív címhez odaírja valaki hogy a PC meg a PC. Nyugodjon bele mindenki, nincs és kész. Én is így voltam mielőtt megvettem az első konzolomat, az oridzsinál xboxot, és utána nem kellett rinyálnom, hogy jaj miért meg hú ezért. Nekem sem volt pénzem, a zsebpénzemből amit spóroltam abból vettek később x360-at, amikor még csak Core meg Premium pack volt, 110k-ért. most meg sokan rinyálnak mert 40k-t ki kell dobni érte.
9.
9.
hakydakillah
3. pontosan :-)

6. ilyen hibát ne kövess el.. Ez nem Killzone, vagy Call of Duty, amelyiknél tök mindegy melyiket veszed meg a sorozatból, a GOW egy trilógia, szóval a 3as a6 előző kettő folytatása, gőzöd sem lesz a történetről, és a 2est storyját kihagyni, az igazán nagy bűn. Fillérekért meg lehet kapni mindkét részt.
8.
8.
dzsiádzsó
Nem tudom ki írta ezt a cikket de a nyelvtankönyveket sürgősen fel kéne kutatnia.... (nem a helyesírással van a gond, azt ma már megoldja a gép, de fogalmazni, meg szórendet helyesen használni nem ártana :P)
7.
7.
Skyer
Kár, hogy nincs pc-re...
6.
6.
Top Secret
Meg én se toltam Gears de be fogom pótolni a 3. részel!
5.
5.
arshavin23
#4: http://www.uberkonzol.hu/HASZN%C3%81LT%20TERM%C3%89KEK/
4.
4.
p.balou
3: No :( Ennek örömére valakinek nincs eladó Gears-e? :D
3.
3.
noobert
#2: Soha nem éltél akkor még igazán.:DDD
2.
2.
p.balou
Amugy mekkora bűn hogy még egy Gears-el nem játszottam? :S
1.
1.
p.balou
"Habár Cliff Cliff Bleszinskinyilatkozata"InGen már kezdek mérges lenni ! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...