Miyamoto: a Mario játékok fejlesztése egyszerű

  • Írta: zoenn
  • 2010. október 12.
  • Érdekesség
Link másolása
A Nintendo immáron egy 25 éves sikerszériát alkotott meg a Mario játékokkal, kitalálója szerint viszont a recept egyszerű, nem okozott kivitelezhetetlen nehézségeket a fejlesztésük, sőt meglehetősen "könnyű volt". Shigeru Miyamoto szerint csak "őrült elképzelések" kellettek a sikerhez.

Az úriember szerint csapata nem izzadt meg, ugyanolyan japán alázattal beszélt gyermekéről, mint máskor, szerinte, ha már adva van egy nagyszerű technológia és őrült fantázia, minden gördülékenyen zajlik majd. Legutóbbi interjúja során Miyamoto ez mondta:

"Visszatekintve, hogy miért is voltak egyszerűek a Mario játékok fejlesztései, azt a természetes változásoknak és a technológia fejlődésének köszönhetjük. Ugyanúgy, ahogy a technológia is, úgy változtak a Mario játékok is. A könyvektől eltérően, ahol minden azonos módon történik, ha arra lett volna szükség, hogy ne változtassunk rajta, megmaradtak volna ugyanolyannak, de nem tettük meg. Ilyen módon a Mario játékok fejlesztése könyű volt."

A játékok szövegírója, zeneszerzője, Shigesato Itoi is dícsérte Miyamoto munkamódszerét, ha nem lenne olyan nagyszerű, és nem lenne meg hozzá a kellő technológiai háttér, nem hitte volna, ilyen messzire elmentek volna.

A Nintendo fejlesztői mindig is híresek voltak arról, hogy teret engedtek a személyes kreativitásnak, nem méregdrága gépeken folyik a tervezés, hanem színesceruzákkal, papíron, nyugodt körülmények között, engedve a kibontakozásnak - a kísérletezési kedv adta meg a 25 éves sikerszéria sava-borsát.

4.
4.
Birkazoli
#3: Na az maga lenne a katasztrófa:D A Mario úgy jó ahogy van:)
3.
3.
XDannyL
Olyan Mario-t kéne piacra dobni, ami komolyabb játékok, vagy filmek szoriját dolgozza fel (Gran Theft Auto, Fallout, Eli könyve, Harry Potter) :)))
2.
2.
Top Secret
Én se nem kell nagy grafikai motor neki!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...