Karácsony előtt érkezhet a Gran Turismo 5

  • Írta: fojesz
  • 2010. november 1.
  • Megjelenés
Link másolása
Bár a Sony és a Polyphony Digital továbbra is mélyen hallgat, elképzelhető, hogy pont karácsony előtt kerülhet boltokba a Gran Turismo 5. A megjelenéssel kapcsolatos információkat az egyik japán áruház szellőztette meg, igaz, azóta ők is visszahívták a decemberi premierre vonatkozó hirdetéseket.

Ahogy arról pár héttel ezelőtt beszámoltunk, a Gran Turismo 5 - korábban betonbiztosnak ígért - november eleji megjelenési dátumát eltolták, mégpedig határozatlan ideig - igaz, már akkor is azt ígérte a Sony, hogy az idei évben mindenképpen boltokba kerülhet az új autóverseny. A Polyphony Digital sűrű sajnálkozás közben azt mondta, hogy muszáj még ezt-azt tökéletesíteniük a játékon, viszont ha az végre megjelenik, a lehető "legjobb vezetési élményt" fogják kapni a játékosok.

Ebben továbbra is erősen bízunk, s talán az év végi megjelenés lehetősége sem üres ígéret: egy japán online áruház, a DMM december 23-ra tűzte ki a Gran Turismo 5 érkezésének napját. Bár az oldalról azóta lekerült a hirdetés, a GameSpot a Google cache-ben kutakodva rábukkant a játék PS3-as csomagjára, ahol továbbra is a karácsony előtti dátum szerepel.

A Sony egyelőre nem kommentálta a pletykákat, azonban a decemberi megjelenés reálisnak tűnik - mondjuk, ezek szerint a japánok igyekeznek kihasználni "év vége" kifejezésben rejlő lehetőségeket.

29.
29.
XDannyL
Ez szerintem kamu. Még a Sony és a Polyphony Digital se tudja mikorra lesznek kész, különben már rég megosztották volna velünk a dátumot.
Teljesen értelmetlen pár nappal karácsony előtt kiadni. Kb. egy héttel korábban lenne észszerű. Így szerintem ez sajna átmegy 2011-be. De ne legyen igazam... :)
28.
28.
TEEBEEX360
#24: Olyan nincs.De nem erről van szó kedves Lachgas barátom:DHanem arról hogy olyan hibák vannak benne amit nem lenne szabad benne hagyni egy ilyen játéknál.Meg már nem 98-99-et írunk.Akkor voltak ilyen effektek kidolgozások.Hamár ennyi ideje heggesztik,nem hiszem el hogy ezekkel nem volt idejük foglalkozni.De még ha tökéletes lenne se érdekelne.Mert nekem se ez,se a forza nem jön be.Erről ennyit.
27.
27.
kevinbutler
#26: Még meg se jelent a játék.
26.
26.
gamma
#24: ezt minek írtad??? persze hogy nincs tökéletes játék még jóhogy, hogy a francba lenne, de itt nem ez a lényeg, hanem 1: mindjááá 2011-et írunk és hát alap gondok vannak a kidolgozással ezt értem mindenre kivétel az autókra, ez pedig nagyon kevés, miért nem lehet bele realisztikus gumifüstöt + porzást mint a valóságban nem igaz nem volt idejük erre, nem lenne nagy kunszt pedig 2: nem 1998-at ahol a francot se érdekelne a papír fa stb. úgyhogy ennyit a minőségről na de meglátjuk mi lesz szerintem ez amit leírtam
25.
25.
Porcupine Tool
#13: multiplayer játékoknál nem is lesz soha különbség,mert a fejlesztők lusták,és nem érdekük a hardverek közötti különbséget kihozni.Ami -megjegyzem- árnyalatnyi,de bizony a PS3 javára billenti a mérleg nyelvét. Érdemes lenne pár videót megtekintened az Uncharted 2-ből...sajnos a Gears Of War vonyítva szalad a sarokba. :D A GT5-öt direkt nem említem,az nem lenne fair.
24.
24.
Lachgas
#21: Nevezz meg egyetlen egy tökéletes játékot, légyszives. köszi
23.
23.
Porcupine Tool
#22: Veled mi van? Túl sok hírtv-t néztél? :) Nem véletlenül vagyok elfogult a GT-vel kapcsolatban.'98-óta,már az 1. rész megjelenése óta tolom,és várom mindig a soron következő részt,éppen azért mert a PD sosem enged a minőségből.Én is szívesebben játszanék már vele,de a lényeg,hogy bármikor is jelenjen meg,az biztos,hogy nem fércmunka lesz...
22.
22.
rapapa
Már másfél évvel ezelött is azt nyilatkozta a PD, hogy elkészültek vele, ma már tudjuk, hogy hazudtak, és ezt azóta többször megismételték, de tehetik, a fanboyok vigyorogva futnak a mézesmadzag után, ráadásul az agymosottak már azt kántálják, hogy "minél később annál jobb", elképesztő...
Itt lenne az ideje, hogy a PD kiálljon és elmondja a maga öszödi beszédét
21.
21.
TEEBEEX360
#20: Sajnos nem csak ez a hibája a játéknak.A fák se 100-asok lapokból áll az egész.Ilyen fák a ps1-es korszakban voltak.És ha valaki most azzal jön esetleg hogy jaj játék közben úgyse figyeled,akkor ha vissza szeretnéd játszani azt a versenyt amit mentél, akkor igencsak zavaró lesz.De nem kötekedni akarok.Csak ezt is leírtam.Jah és sokan abba hagyhatják már ezt a mindent alázni fog szöveget mert rohadt unalmas.Először várd meg míg kijön.Aztán lehet mondani.Lehet nagy pofára esés lesz aztán meg majd sírhattok.Jah csak szólok van Ps3-am, szóval ez nem fanboyoskodás.
20.
20.
gamma
dzsiádzsó jól beszél az a munkaóra duma tényleg úgyvan, már rég kész van a játék csak szarakodnak ahogy kell, ami meg a porzást illeti remélem nem olyan lesz mint amilyen a videókban hogy eltünik tök hamar és ettől nagyon gagyi kinézetű az egész aki nem hiszi nézze meg egy rallys pályát szerintem kúrva gáz egy ilyen szép grafikájú játékhoz annak ott kéne lennie sokáig mint a valóságban akkor lenne jó
19.
19.
Lachgas
#18: Margit, há normális?
18.
18.
ploteus
hát remélem hamar kiadják x-box-ra ha egyáltalán kiadják :|
17.
17.
V1SoR
#16: És az nem sarkítás, hogy egyes játékok/fejlesztők esetén felrójuk, másoknál pedig nem. Nem először fordul elő, hogy egy játék ennyi ideig készül és nem is utoljára. Ha nem csinálnak semmit akkor miért nem adják ki? Amúgy ha jól emlékszem az eredeti tervekben még nem lett volna ennyi autó, pálya, törés, napszakváltás, időjárás meg még pár dolog. Akkor inkább adják ki később, minthogy utólag fizetős DLC-k formájában legyen csak a teljes játék (persze egy pálya vagy autó csomaggal még nincs gond, hisz ezek nem is határozzák meg a játékmenetet).
16.
16.
dzsiádzsó
#14: Szerintem kicsit sarkítasz, amúgy én pont alattad írtam nem azzal van a baj!

Remedy egy szar, 45 dolgoznak, és bár 2005-ben bejelentették nem mondtak badarságokat félévente hogy hű de tuti és jön!
Poly 145 dolgozóval gyárt valamit (ki tudja mit?) aminek elvileg alapjai (grafika, fizika stb) 2007 óta létezik, demo formában is!
Na most akkor kb 800 munkanap 145 dolgozóra, és 8 órás munka idővel = kb 100000 óra :D:D őő? mire 100 kocsira amiből kb 600 ha különböző? 40 pályára?
Egy kocsira majdnem 1500 óra jut, mit csinálnak? SEMMIT...
15.
15.
andris1464
Őszintén szólva, lehetne akkor már +1 hónap? Megbukok mindenből ha nem tanulom végig a téli szünetet. :D
14.
14.
V1SoR
A sok "csúsztatás" valóban zavaró, de a fejlesztési időn való fennakadást néha nem értem. Ha jól tudom akkor pl.: az Alan Wake-t is a 2005-ös E3-on jelentették be és a GT5-öt is (akkor még csak egy felturbózott GT4ként). Az előbbi idén tavasszal jelent meg, a GT5 pedig remélhetőleg kijön idén. Ez ~fél év különbség. De említhetném a Stalkert is. Tehát nem olyan egyedi eset az 5-6 éves fejlesztés, ami még mindig csak kb. fele egy Duke Nukem 4evernek.
13.
13.
dzsiádzsó
Itt sokan félre értik a dolgokat!
Nekem általában nem a fejlesztési idővel, vagy a sony, és fejlesztői által kreált alkotásokkal van a bajom (persze van hogy igen, de az boxon is kijut bőven), hanem ahogyan ezt tálalják!
Ahogy agyonígérték ps3 megjelenését, ahogy bejelentették és 2006-ban 07-re GT, és minden évben új dátummal, ahogyan azt hirdették agyaúristen lesz minden, és 300x annyit számol meg mitumén, mégsincs semmi különbség multip. játékoknál, és GoW-ot se tiporja földbe semmi...
Semmi gond nem lenne se sonyval, se GT-vel ha valóságban élnének, és ennek függvényében kommunikálnák a dolgokat.

Tuti jó lesz GT, és én is vennék ha rendes megmondják mikor jön ps3 nem tutira meg 1000%.ra csak fixre hogy nem még várni kell, ugyanígy a GT-nél, stb stb őszinteség fontos, a sony meg egy kis sunyi :D, épp ezért lemaradok kedvenc autószimulátoromról, de nem megbocsájtható hogy 3 Forza jött ki az utolsó GT óta, még ha csak 3. rész volt igazán versenyképes.
12.
12.
Exinor
#11: Szerintem idén még ki fog jönni, egy Sony féle nagyvállalat nem hagyhatja ki a karácsonyi dömpinget. Ha mégis akkor legközelebb húsvét lesz? Nem tudom.
Az, hogy miért tolták el megint, legvalószínűbbnek a jailbreak megjelenését tartom, gondolom a Sony most pakolgatja a lemezekre a 3.50es firmware-t. (aki ezt a kis kütyüt kitalálta legszívesebben megnyúznám mert a héten már gt5öznöm kellene).
De a lényeg, ha megjelenik akkor jelenleg a legjobb és legtartalmasabb autós szoftvert fogjuk kapni és a következő GTig nem nagyon lesz hozzá hasonló.
11.
11.
zsilvolgyi
Lehet idén még nem jön ki
10.
10.
kevinbutler
#9: Nagy részük úgyis csak kárörvend, pedig előbb illene megtanulni, hogy hány napból áll egy év.......
9.
9.
Porcupine Tool
Nem értem a károgókat...a fejlesztési idő egyenesen arányos a játék minőségével és tartalmi részével.Magyarán csak örülhetünk,hogy ennyi ideig hegesztik,mert a Gran Turismo sorozatnál teljesebb,igényesebb,tartalmasabb játék nem sok jelenik meg manapság.Minden perc várakozás meg fogja érni,és ha megjelenik -mert egyszer meg fog - akkor oktatni fog mindent és mindenkit. :) Idén kivételesen várom az ünnepeket.
8.
8.
kevinbutler
#4: Elég régóta készül, de ha jól tudom ez a novemberi volt az első hivatalos pontos bejelentés, elég nagy szívás, hogy mégse jelenik meg.
7.
7.
kevinbutler
6.
6.
dzsiádzsó
Ez a hír 98% biztos, MIÉRT?

1. Nem írták melyik évben jön.
2. Általában az év 340 akárhány napja karácsony előtti, így 98% az esély arra hogy nem karácsony után jön az adott évben, bármelyik év is legyen az!
3. Lassan már nem is nevetek a sony-n, ez nagy baj :( már annyira uncsi hogy nem is fánii a sony szenvedése ezzel kakikval...
4.
4.
huszti
most nem azért ,nincs ps-em, nem vagyok tisztában a dolgokkal annyira...de ezt a játékot mióta ígérgetik már? A prologue meg mikor megjelent már?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...