Rekordokat döntöget a Call of Duty: Black Ops

  • Írta: fojesz
  • 2010. november 19.
  • Biznisz
Link másolása
Az eddigi teljesítménye alapján a Call of Duty: Black Ops magasan veri a Call of Duty: Modern Warfare 2-t, amiből természetesen nem csak az üzletek, hanem az Xbox Live és a PlayStation Network is profitált. A hidegháborús FPS mára több rekordot is magáénak tudhat - lehet ezt még fokozni?

A Call of Duty: Black Ops november 9-én jelent meg PC-re, PS3-ra, Xbox 360-ra, Wii-re, valamint DS-re, és már az első napon látszott, hogy a Treyarch által fejlesztett játék túlszárnyalja a tavaly bemutatkozott Modern Warfare 2 eredményeit. Az első napon Amerikában és Angliában 5,6 millió példány kelt a játékból, az Activision pedig 360 millió dollárt kaszált a megjelenésen, amely nem mellesleg a szórakoztatóipar legdurvább rajtját is jelentette egyúttal.

És még nincs vége. Az Activision bejelentése szerint az első heti eladásokból 650 millió dollár folyt be a kasszákba, ami 100 millióval múlja felül a Modern Warfare 2 teljesítményét - a kiadó nem győzte hangsúlyozni: se játék, se könyv, se film nem termelt még ennyi bevételt ilyen hamar, aminek ők bizonyára nagyon örülnek.

Ahogy örülhet  a Microsoft és a Sony is. A Black Ops két Xbox Live rekordot is beállított, hiszen a játék megjelenése utáni első napon 2,6 millió játékos 5,9 millió órát töltött el az új Call of Duty multiplayer módjával, ráadásul közülük 1 millió játékos már éjjel 1 órakor (vagyis gyakorlatilag a lehető leghamarabb) multizott. A Sony nem közölt részletesen statisztikákat, Jack Tretton vezérigazgató ugyanakkor azt mondta, hogy a Black Ops példa nélküli tumultust okozott a PlayStation Networkön.

A sikeres rajtnak nyilván az üzletek örültek a leginkább: a GameStop vezérigazgatója, Paul Raines szerint a Black Opsra vették fel eddig a legtöbb előrendelést, és a fennállásuk óta ez a játék csinálta náluk a legnagyobb nyitóforgalmat.

37.
37.
porsche911
PC-re elcseszték,de nagyon.Több embernek egyáltalán nem működik.
36.
36.
klemid
#35: PS akikkel játszom azoknak kb. 70%-a 25 év feltti. Sőt van még 60 éves is.(ez azért elég durva sztem) PSC-n nyugodtan megkérdezheted a korukról a COD-osokat. Már COD4 óta játszom velük szóval nemhinném, hogy unnák. Én a BC1-el játszottam meg a BC2 demóval, de semmi "csapatmunkát" nem éreztem. Attól, hogy nincs sima TDM hanem el kell foglalni valamit attól nem lesz csapatmunka azt pusztán közös érdek hiszen az kell a játék megnyeréséhez. Csapatmunkához minimum az kell, hogy tudjatok egymással komunikálni. CoD-ban 6v6-ban ez nem nehéz.
35.
35.
Giggsy
#34: Az a baj, hogy amíg a BC2 multijában nem is lehet csapatmunka nélkül játszani, ergó mindenki rá van kényszerítve, addig a CoD-nál nem. Persze ha jó csapatok jönnek össze, a CoD multijában is lehet jót játszani, ezt nem is kétlem. A gond az, hogy ha nem egy jó társaságban ülsz neki játszani, csak beszállsz egy random meccsbe akkor azzal találkozol, hogy a többség eszetlenül rohangászik. Minden sértés nélkül én úgy látom, hogy a CoD mára leginkább a tinik játéka, aki komolyabb élményre vágyik, azt nem köti le hosszú ideig.
34.
34.
klemid
#32: "elindulsz a pályán, rohangálhatsz akár agyatlanul is, jön vki kinyírod, utánna meghalsz majd gombnyomásra feléledsz"
Mindenki maga válassza a játékstílusát.
Én sem szeretem a TDM-et mert tényleg nincs sok értelme. De vannak más játékmódok is pl. az SD ebben szinte kötelező valamilyen szinten a csapatmunka. Én csak azt játszom, haverokkal is inkább ezt játszunk. Ha összejön egy csapat ugyan úgy lehet élvezni a TDM-et is mint bármelyik játékmódot hiszen rajtatok mullik a csapatmunka. De hiába mondom ezt ha még ki sem próbáltad. És kérlek utánna azután adj véleményt egy játékról miután kipróbáltad.
33.
33.
Giggsy
#31: Nem fogok belekötni mindbe. Csak észérveket szeretnék hallani arról, hogy mitől akkora király a BO. Mert azon kívül, hogy mekkora nagy a sztorija még egyet sem hallottam.
Tudod az a nagy baj, hogy szinte semmi olyan nincs a BO-ban ami ne lett volna meg már tíz éve is az akkori aktuális fps-ekben. És amíg a nagy többség ennyire ajnározni fogja a BO-ot és a hozzá hasonlókat, nem is fog változni a helyzet. A fejlődéshez szükség van a kritikára. Aki nem látja be, hogy a BO nagyon távol van a tökéletestől és még messzebb az eredetitől, az vak.
32.
32.
lackosor6
#29: Gratulálok hozzá, hogy ennyit tudsz reagálni egy hozzászólásra, elmondanád mennyit gondolkodtál ezen?? Tudom, van fejlődési rendszer, meg fegyvereket vehetsz, meg a BO-ban testre szabhatod a karakteredet! Ez mind szép és jó, de egy kaptafa alá vehetjük az összes újítást és rámondhatjuk, hogy PARASZTVAKÍTÁS!
Az alap koncepció nem változott: elindulsz a pályán, rohangálhatsz akár agyatlanul is, jön vki kinyírod, utánna meghalsz majd gombnyomásra feléledsz! (Ez egy multi-gameplay videóban is így van) Semmi taktika, semmi gondolkodás, ha lenne keze egy brokkolinak, akkor az tudna nyomni egy TDM-et bármelyik CoD-ban! Önmagamat ismétlem ezredjére, akinek ez kell, játssza, élvezze! De ne mondja rá senki, hogy ez a világ legjobb multis játéka!
31.
31.
ChainGun112
Giggsy te minden black ops-os hírbe bele fogsz kötni?

csak hogy tudjam ha jön még pár olyan hír akkor nem nézem meg a hsz-ket :)
30.
30.
Giggsy
#26: Na akkor nevetni fogsz: én multiztam a MW2-vel és nem tetszett. Tény, a BO-ot már csak torrentről szedtem le, mert ahogy a videókból és kiadott infókból elnéztem nem igazán hoz lényegi változásokat a MW2-höz képest. Amiket abban utáltam (idióta perk-ek, meg killstreak reward-ok) azok ebben is megmaradtak. Plusz bejöttek olyan hülyeségek, mint az RC car. A CoD mind single-ben, mind multiban a zsebrambók játéka, és attól még, hogy ez a fajta hozzáállás az elterjedtebb, még nem jelenti azt, hogy ez is a helyes út. De mondom ez még nem is baj, aki árkád céllövöldére vágyik ám tegye, mindenkinek a saját ügye, de ne próbálja azt a véleményt ráerőszakolni másokra, hogy ez a világ legjobb játéka. Látni kéne a hibákat is, mert amíg nagyjából zéró energiabefektetéssel az Activision sikeres CoD-okat tud kiadni, addig nem fog fejleszteni semmit.
29.
29.
klemid
#28: Grat ahhoz, hogy egy videóból tudsz ítélni. Még az MW1-2 között is sok külömbség van. Persze ezt egy videóból nehéz leszürni.
28.
28.
lackosor6
#26: Erre ráhibáztál: Az elsőt végigtoltam közepestől veteránig minden szinten, UO-val multiztunk lanon, neten kb 2 évig! Utánna meglett az új gépem, elkezdtem Counter Strike-ozni később visszatértem a CoD-hoz multiban és csak csodálkoztam, hogy tudtam ezzel (CoD UO) annyit játszani anno...Azóta néztem multis videókat neten és kb ugyanaz, úgyhogy kösz nem kérek belőle! De neked jó szórakozást! :D
27.
27.
lackosor6
#21: Azzal, hogy hányan vették meg, sosem lehet megmagyarázni egy játék minőségét! Ugyanis ilyenkor a nevet veszik meg, nem a játékot! Kíváncsi lennék, ha feltennék ingyenesre majd úgy 2 év után kiraknák kb 2000 Ft-ért, akkor hányan vennék meg?? A játékos oldali sikereket meg hagyjuk! (itt megjegyzem kedves Gamekapocs brigád, hogy veletek eddig semmi bajom, szeretem a cikkeiteket, nyílván ezért regeltem ide!) Egy teszt egy ember véleménye és általában olyanok tesztelik, akik szeretik az adott sorozatot, így aztán kizárt, hogy tárgyilagos lesz! A vélemények pro és kontra feljebb már elhangzottak, amivel maximálisan egyet értek! #22
A kalap szart sztem én írtam, ha nem tetszik, ne nézz oda!
26.
26.
Wizard8
jaj emberek miért olyan nehéz megérteni, hogy a cod-ot multira csinálják a single csak egy plusz. Bár tudom vmibe bele kell kötni, főleg ha csak leszedted vmelyik torrent oldalról és ki se tudtad a multit próbálni. De mindegy is sok okos cod 1 óta fikázza a játékot aztán azóta csak egyre népszerűbb. Bár a személyes kedvencem az cod UO volt és mindig az is marad.....
24.
24.
mephi
#22: Ezt én hetekkel ezelőtt leírtam. Az volt a válasz rá, hogy bár igazam van, a single tényleg nem annyira jó, de a multi az amiben jó a játék. Akkor nem akartam vitatkozni, mert nem próbáltam ki még akkor a játék ezen részét.
Nos jelentem kipróbáltam. Sajnos azt kell mondjam, hogy számomra inkább tűnik egy jó kis lövöldözős (hentelős) résznek a multi, mint komoly taktikai játéknak. Waron biztos kicsit jobb, de számomra ennél a programnál továbbra is van jobb multiban is.
Ettől függetlenül jó játékot azoknak, akik megvették, de én erre nem fogok pénzt kiadni, és továbbra is értetlenül állok a magas eladási hírek előtt. De ez az én problémám :)
22.
22.
Giggsy
#21: Egy: a kalap szart sem ért nem én írtam...
Kettő: támasszam neked alá, hogy a CoD igénytelen játék? Buta az AI! Képtelen önálló gondolkodásra. Sem az ellenfelek, sem a társak nem gondolkodnak. Nem fedeznek minket, nem fedezik egymást. Egy ellenség simán beveti magát egy fedezékbe, még akkor is, ha teszem azt ott vagyunk mi is és nem ritkán még észre sem vesz minket. A pályák 90%-a arról szól, hogy mész előre és egy személyben legyakod az ellent. A társak ebben semmi segítségedre nincsenek. Ha egy ponton a továbbjutáshoz teljesíteni kell egy gyakran amúgy minden értelmet nélkülöző feladatot, akkor addig nem mehetünk tovább, amíg mi nem csináljuk meg, mert a társak nem végzik el helyettünk. Addig persze tart a harc és az ellenség újratermelődik. A változatosság nulla, nincsenek olyan küldetések ahol lopakodni, vagy gondolkodni kéne. A játék semmit nem fejlődött a MW2 óta sem grafikailag sem játékmenetben, kizárólag a sztorija lett jobb. A történelmi hűséget is nélkülözi, mert olyan fegyvereket helyeznek vietnámi környezetbe, amik akkor még gondolatban sem léteztek...
Szóval ezért írom, hogy nem érdemli meg azt, hogy rekorder legyen.
21.
21.
DzsungelCsirke
#19: Persze lehet hogy mind az x millió ember hülye barom aki megvette, de a ,,kalap szart sem ér'' szavak elég súlyos vádak a kritikai, eladási, és játékos oldali sikerekkel szemben, főleg hogy a véleményeteket azon kívül a szállóigén kívül hogy ,, a CoD úgyis szar mert CoD'' nem igen támasztja alá semmi.
19.
19.
Giggsy
#18: A Bad Company 2 talán nem idei játék? Nálam az az abszolút no1. De mondom, ez szubjektív vélemény, én jobb szeretem az olyan játékokat, ahol a valósághoz hasonlóan nagyobb szerepet kap a csapatban dolgozás, mint az egyéni ramboskodás...
18.
18.
simon 555
#17: mintha idén olyan sok FPS lett volna:D
17.
17.
Giggsy
#15: Annyira jó, hogy megérdemli azt, hogy megdöntsön minden rekordot? Nem hinném, ahhoz azért egy olyan játék kellene ami hoz eredeti ötleteket. A BO nagyon messze van attól, hogy minőségileg a legjobb idei játék legyen. Az én szerény véleményem szerint (és ebbe persze bele lehet kötni) még az fps-ek közt sem a legjobb...
16.
16.
lackosor6
Nálam is döntött egyet: ezzel a CoD-al játszottam eddig a legkevesebbet utánna uninstall! Tiszteletben tartom, hogy sokan szeretik és kívánom, hogy szórakozzatok jól de számomra minden új cod egy újabb csalódás és egy újabb kalap szar az életemben!
15.
15.
bzsp
sztem abszolút megérdemelt, nagyon faja kis game lett.
14.
14.
simon 555
#10: de bizony ám,hogy.
én is ugy láttam,hogy a friendeknél ki volt írva a nevuknél,hogy játszanak.
és mentek a szerverek.de tobbségben csak teszterek voltak fenn de voltak rajtuk kívul még mások is.
de persze megjelenéskor nullázták a statokat.
12.
12.
LtK
lehet érdekes de igaz lehet =D, a megjelenés előtt jóval már movie-k voltak jutyubon. pl ittvan ez http://www.youtube.com/watch?v=ZQ-onmfQqOQ , 3 nappal a megjelenés előtt lett felrakva, és gondolom nem 1 napi frag gyűjtemény meg vágás, (de igen lehet még mielőtt valaki belekötne)
11.
11.
Vurgi
#10: ez tényleg így van, én is PS3-mas vagyok és legalább 2 ismerősöm már jóval korábban tolta a multit
10.
10.
Moldren
#8: az elég érdekes mert 2 héttel előtte még nem nagyon indították be a szervereket
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...