HWSW: Hatalmas bukás a postás mobil

  • Írta: fojesz
  • 2010. november 22.
  • Hardver
Link másolása
Mára alighanem százszor megbánták a Vodafone-nál, hogy tavaly szerződést kötöttek a Magyar Postával arról, hogy a cég saját márkaneve alatt, saját hivatalaiban értékesíthet mobiltelefonokat és előfizetéseket - mindössze a tizedét sikerült hozni a terveknek, írja nagytestvérünk a HWSW.

Szinte napra pontosan egy éve bombaként robbant a hír, hogy a Magyar Posta a Vodafone közreműködésével mobilszolgáltatást indít Postafon néven. Bár a sajtó több helyen is negyedik mobilszolgáltatóként aposztrofálta a Magyar Postát, az együttműködés gyümölcseként egy év alatt nemhogy új operátor, de még egy kisebb városra való előfizetői bázis sem jött össze: Lapunk vodafone-os, belső forrásból úgy értesült, hogy a Postafon-előfizetők száma még a tízezret sem éri el.

Mindez messze elmarad azoktól a tervszámoktól, melyeket Szűcs Ildikó, a Magyar Posta vezérigazgatója tavaly novemberben felvázolt a szolgáltatást bejelentő sajtótájékoztatón. Szűcs akkor úgy vélekedett, a Postafon még 2009-ben ötezer ügyfelet szerezhet, az új előfizetők száma pedig idén elérheti a hetvenezret. Érdekes adalék, hogy a Vodafone tavaly október 31. és idén október 31. közt a hatóság statisztikái szerint összesen körülbelül 35 ezer új aktív előfizetőt szerzett, a postafonos ügyfelekkel együtt, vagyis ezt a tervet teljes cégszinten sem hozta a távközlési multi (igaz, ebben a növekményben a lemorzsolódás is szerepel).

A Red Bull Mobile és a djuice sem tudott áttörést elérni. A teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

3.
3.
DominicSantiago
Csak én nem halllottam róla? (lol de paraszt vokxDD)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...