Ötödik szülinapját ünnepli az Xbox 360

  • Írta: fojesz
  • 2010. november 23.
  • Érdekesség
Link másolása
Immáron öt éve annak, hogy a nagyközönség előtt is bemutatkozott a Microsoft második játékkonzolja, az Xbox 360. Míg az előző Xbox alig élte meg ezt a napot, addig az új gép esetében már úgy tűnik, hogy a redmondiak jelentősen hosszabb időre terveznek, s nem sietik el a generációváltást.

Öt éve, november 22-én megjelent az észak-amerikai boltok polcain az Xbox 360, s ezzel kezdetét vette a hetedik konzolgeneráció. A Microsoft második játékgépéből azóta több mint 45 millió példány kelt el, az évek során pedig jutott az Xbox-hívőknek hideg és meleg is: nem elég, hogy a premier után szinte azonnal elkapkodták a boltok polcairól a konzolt, idővel egyre többen panaszkodtak az úgynevezett Red Ring of Deathre, azaz a közismert 3 LED-es hibára, amely sokaknak okozott fejfájást az elmúlt években. A Microsoft 1 milliárd dollárt költött a vásárlók kárpótlására, ami végül is a konzol garanciájának meghosszabbításában testesedett meg.

Az Xbox 360 18 nyitójátékkal startolt, s már akkor olyan címek jelentek rá meg, mint a Call of Duty 2, a Condemned, a FIFA 06 és a Need for Speed: Most Wanted. A Call of Duty-széria azóta is sikersorozat a platformon, s a Microsoft saját címei - mint a Fable vagy a Halo - is komolyan megerősödtek az elmúlt öt évben.

Míg az eredeti Xbox alig élte meg az ötödik születésnapját, az Xbox 360 várhatóan még sokáig a küzdőtéren marad: nem véletlen, hogy a Microsoft mostanra megjelentette a konzol átalakított, korszerűbb változatát, és kiadta mellé a Kinectet is, amely az első beszámolók szerint óriási üzleti siker. A redmondiak csak idén 5 millió eladott kamerát remélnek, ha ez összejön, joggal bízhatunk a konzol életciklusának meghosszabbodásában.

A hírt P.balou küldte be, köszönjük!

Néhány kapcsolódó cikk az Xbox 360-ról:

21.
21.
Mathia$
Happy Birthday Ex-Doboz 360! :)
20.
20.
Hörcsi
Boldog szülinapot,X BOX !!!
18.
18.
gorgo
Nagyon jó kis gép ,Boldog szülinapot !!!
17.
17.
zsilvolgyi
15.
15.
Birkazoli
Boldog szülinapot neki!:)
14.
14.
zadori75
boldog szülinapot, mondjuk ajcsiba kaphatot volna egy blurayt :) de sony bácsi gondolom nem nagyon akarja kiadni csak úgy a kezéből :) reméljük, hamarosan jön az utód, mert már itt lenne az ideje :)
13.
13.
Skyrocker1
Vetem ma egy boxott a ps3 mellé és kénne egy kis segítsé.adtak hozá két jàtékott de az egyik letölthetö és nem tudom letölteni.van hozá kód amit én kapartam le. be is regisztráltam be is irtam többször a kódott és semmi.az normàlis hogy ennyire melegszik???előre is kösz
12.
12.
bzsp
HB! :) én már lassan 3 éve leszek boldog tulaj.
11.
11.
hakydakillah
10.
10.
DominicSantiago
Boldog, Boldog, Boldog születésnapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
9.
9.
Yami
Lényegesen jobban sikerült ez az Xbox mint elődje. Remélem lassan lemossa magáról a 3LED-es szégyenfoltot.
Boldog születésnapot!
8.
8.
NinjaNorb
Eddigi legjobb konzol rengeteg játékkal és végre az új fajtával már 3Led sincs:D Boldog szülinapot!:)
7.
7.
FU€GO
Boldog születésnapot!!!!
5.
5.
Valószínűleg már tervezik az új konzolt Xbox-ot. Boldog szülinapot neki!
4.
4.
p.balou
köszönöm köszönöm! :D Köszi fojesz! :)
3.
3.
Oliver S96
isten éltesse a kövi generációig, és még utána is ha lehet
2.
2.
Ecetes sajt
1.
1.
Top Secret
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...