A Black Ops megdobta a Rolling Stones eladásait

  • Írta: zoenn
  • 2010. november 24.
  • Érdekesség
Link másolása
A Treyarch kasszasikere önmagában is szép eredményeket ért el, ám önkéntelenül is kedvezett a népszerű brit zenekar, a The Rolling Stones bevételeinek is, hiszen a játékban hallható muzsikák annyira bejöttek a rajongóknak, hogy többen nem voltak restek digitális formában is megvásárolni azokat.

A Billboard jelentései szerint mind a Gimmie Shelter, mind pedig a Sympathy for the Devil nóták a játék megjelenése óta hallatlanul népszerűek a fizetőképes letöltők között, tovább dagasztva ezzel Jaggerék bankszámláját - a Call of Duty: Black Ops kétségkívül ütős reklámnak bizonyult a Stones számára.

A Gimmie Shelter október 31-ig csupán 2000 példányban kelt el, míg a rákövetkező héten 5000 plusszal számolhatott, ám a november 14-ével záruló héten - tehát a játék megjelenése után - a szám duplázódott, azaz 11.000 letöltéssel büszkélkedhet. Mi más is lehetne az ok, mint az új CoD. A szintén a vietnámi hadszínterek alatt hallható Sympathy for the Devil letöltései is megduplázódtak. Az Activision zenei felelőse szerint igen is szükség van ilyen nagy nevek implentálásra is a játékainkon belül. A Rolling Stones is megszólalt az ügyben, elmondásuk szerint egyáltalán nem a pénz miatt virul most a fejük.

Idevágó hír még, hogy a népszerű játékipari elemző, Michael Pachter szerint a korábbi tervekkel ellentétben az Activision tényleg a fizetős CoD-multin gondolkodik. Szerinte úgy müködhetne mindez, hogy különböző virtuális javakért kisebb összegeket (mondjuk egy dollárt) fizetnének a felhasználók, melyek ténylegesen nem befolyásolnák a játékmenetet. A Black Ops vásárlóinak 60-70 százaléka online is nyomja a játékot, ha csak ezek töredéke fizetne havi szinten 1-2 dollárt, már jól járna a kiadó. Még egy 5 dolláros prémium hozzáférés is elképzelhető lenne, azok a rajongók, akik hajlandóak némi pluszt fizetni exkluzív tornáknak, játékmódoknak, acsiknak örülhetnének. Természetesen legalább három, egyenként 15 dolláros térképcsomag is várható a Black Opshoz.

Akik viszont a 15 dolláros hozzáférésre ruháznának be, szinte mindenhez hozzájuthatnak majd: ők játszhatnak a World of Warcrafttal, a Starcraft 2-vel, az új Bungie-MMO-val is, minden CoD-kiegészítéssel és további dalokat tölthetnének le a Guitar Hero-hoz. Természetesen mindezek csupán Pachter fikciói, de nem lennénk meglepne, ha bekövetkeznének.

Frissítés: Közben az Activision Publishing fejese, Eric Hirshberg újra kijelentette, hogy a Call of Duty multijáért soha, de soha nem fognak pénzt kérni tényleg. Persze azt is hozzátette, hogy részben azért is, mert a jelenlegi felállásban nem lehetne a játékra ráhúzni semmilyen fizetős modellt. 

16.
16.
_Ic3
Nem tudjátok mikor jön ki egy új update a black ops hoz?
15.
15.
shooter1234
Mindenesetre a játék alatti zenék nagyon passzolnak a játékhoz, elég jól feldobja a hangulatot. (bocs a dupláért)
10.
10.
princeps27
#6: 4 magos? Úr Isten már csak az kéne :D
#4: szerintem töltsd le hozzá a javításokat, annak a konfignak el kell bírnia
9.
9.
p.balou
Graham: Te jófej gyereknek tűnsz :D
Nekem speciel nemjött be a végén a zene... de ti tudjátok.
2.
2.
ChainGun112
Sympathy for the Devil.... nem véletlen :) (Trópusi vihar)

pachter meg mondjon le :D nem vagyok kiváncsi az elméleteire
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...