Nem piszkálja a koreai konfliktust a Homefront

  • Írta: zoenn
  • 2010. november 25.
  • Érdekesség
Link másolása
Aki nap, mint nap követi a nemzetközi helyzetet, tisztában lehet azzal, hogy duruzsol a világsajtó a Dél-Koreát ért rakétatámadások miatt. A Kim Dzsong Il vezette észak-koreai rezsim a hét elején támadta meg a déliek által ellenőrzött szigetet. A THQ leszögezte: a Homefront nem a valós eseményekre koncentrál.

A THQ soron következő FPS-ében az amerikaikat saját hazájunkban szállja meg Észak-Korea, az események arra koncentrálnak, hogy miként állnak ellen a katonák, és szerzik vissza a szülőföldet. A jelen koreai konfliktus viszont semmilyen körülmények között nem játszik szerepet a játékban, a kiadó mereven elzárkózik a valós eseményektől. A játék trailerében viszont láthatunk Hillary Clinton 2010 tavaszán megtartott beszédéből részleteket, melyben a politikus élesen bírálta azt, hogy Észak-Korea elsüllyesztett egy dél-koreai hadihajót.

Mindez csupán a véletlen műve, a THQ semmilyen kapcsolatot nem vél felfedezni a Homefront és a folyamatban lévő események között, s mint mondja:

"A Homefront egy spekulatív fikciót dolgoz fel, annál is inkább, mivel 2027-ben játszódik. A közelmúlt valós eseményei a Koreai-félszigeten nyílvánvalóan tragikusak és mint mindenki, mi is reméljük, hogy gyors és békés megoldással rendeződik."

Akárhogy is van, a két nép közti konfliktus aktualitása csak jót tesz a Homefrontnak, így néhány, a háború mellett érvelő játékos bizonyára jó néven veszi, hogy jövő tavasszal - a játék megjelenésekor - koreai katonákat lövöldözhet. Ennyi erővel a Crysis fejlesztői is nyilatkozhattak volna.

4.
4.
Az egész világ kínai megszállás alatt áll ! :)
Egyszer nézzetek bele bármilyen műszaki cikk belsejében a "made in..." matricára... :/
1.
1.
tjames
Nem is szabad piszkálni ezt a dolgot szerintem, mert ha ebből a koreai dologból háború lesz, akkor baj van.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...