HWSW: A Sony elvesztegetett évtizede

  • Írta: fojesz
  • 2010. november 27.
  • Érdekesség
Link másolása
Hatalmi átmenet előkészületei folynak a Sony vezetőségében, számolt be a Bloomberg. Egyelőre még nem született döntés, hogy idővel ki örökölné a japán konszern vezetését Howard Stringertől, de a váltás hosszú évekig is eltarthat majd. A Sonynak a növekedésre kell koncentrálnia, írja a HWSW.

Megindult a Sony következő vezetőjének keresése a vállalaton belül, szivárogtatták ki a Bloombergnek magukat megnevezni nem kívánó források. Az elképzelések szerint a váltás fokozatosan, hosszabb időn keresztül megy majd végbe, ahogyan a később kiválasztott utód előbb az elnöki feladatokat veszi át Howard Stringertől, vagyis a vállalat napi szintű működését felügyeli és menedzseli, és Stringernek jelent majd. Az elnöki pozíciót egyes vállalatoknál operatív vezérigazgatóként szokták jelölni. Stringer jelenleg az összes csúcspozíciót a kezében tartja, így elnök, elnök-vezérigazgató, és az igazgatótanács elnöke is.

Stringer, aki walesi születésűként a Sony történetének első gaidzsin, vagyis nem japán vezetője, a  tervek szerint a 2012-es pénzügyi év végéig, vagyis 2013 márciusáig marad a cég csúcsán. A Sony igazgatótanácsának így bőven van ideje arra, hogy megtalálja azt a személyt, akinél a legjobb kezekben lenne a cég jövője. Stringer megbízatása a végéhez közeledik, 69 éves kora is indokolja, hogy lassan visszavegyen a munkatempóból. Stringer sosem költözött Tokióba, a Sony főhadiszállása közelébe, hanem New Yorkból ingázott, miközben családja Londonban él.

Stringer felszámolta a Sony veszteségeit, azonban a válság újabb nehézségeket gördített elé, a japán cég pedig egy termékével sem tudott átütő sikert elérni - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

19.
19.
vilibp
#17: Uhh ne haragudj, nem akartalak megbántani, nem tudtam, hogy diszlexiás vagy.
Tartalmilag és szerkesztettségileg nincsen a kommenteddel probléma, félreértés ne essék, csak a szavak helyesírása és a vessző helytelen, illetve elhagyott használata szúrt nekem szemet.
18.
18.
Birkazoli
#1: Én is szívemből utálom a Sony-t:)
17.
17.
BloodyDeath
#16: Hát a prifolomban benne van a születési dátumom, ha enyire érdekel, és ha tudsz számolni akkor rögtön rá jösz.
Amugy nagyon nem értem, hogy pontossan mi a bajod az irományommal, mert egybe függö öszetett szerkezetü az egész. Az igaz, hogy a nagykezdő betüket hanyagoltam néhány helyen, meg sok benne az ellent mondás, de most komolyan mi aggaszt?
Kérlek ird le, hogy tudjam mi az ami Neked szemet szurt, és tudjak vátoztatni a közeljövöben, legközelebb ez ne forduljon elő.
Amugy mindig is pocsék voltam a magyar nyelvtanból, az az igazi gyenge pontom.
Elöre is kösz.
16.
16.
vilibp
#15: És te hány éves vagy, vagy ki tanított téged írni, mert a lexikális készséged a béka segge alatt van barátom.
15.
15.
BloodyDeath
Megmondom nektek az öszintét, soha semilyen márkát nem preferáltam előnyben, Egyedül a mobil telefonok terén, mert nekem a Sony-Ericson a favoruite. A legelső telom egy igazi Ericson hatalmas nagy batár állat volt.
De ne hidjétek el, ha nem akarjátok, meg nem azért irom ezt le, hogy fikázatok, minden technikai kütyüm Sony-s. mind tv mind 5.1 hangrendszer, meg mit tom én még milyen sok sületlenség, de soha a büdös életben nem azt néztem, hogy sony Samsung, vagy milyen, hanem a tudása alapján döntöttem.
Amugy felölem lehet samsung, is vagy neve sincs kis kinaiak álltal hamasítitott, ha azt tudja amit én akarok azt veszem meg. A többi nem izgat, és pont.
Persze a Box--m nem Sony, és a pc-m sem. Ezt meg azért irtam le, nehogy belém kössenek. :D XD
14.
14.
zsilvolgyi
13.
13.
Nathan
Sony a király meg a PS3
12.
12.
#11: Metal Gear Solid 4, MotorStorm 2 stb....
Biztos még hagytam ki klasszikusokat!

Africa, Railfan (mozdonyszimulátor)
Kár hogy ezek leginkább csak Ázsiában kaphatóak!
11.
11.
#10: Így van, ahogy mondod! Egy konzolnál nem csak a tudás a lényeg, ha nem a szoftverfelhozatal is legalább annyira fontos. Killzone 2, Uncharted 2, Heavy Rain, Resistance 2, GT5, Heavenly Sworld, stb.

Ja God of War 3, InFamous, stb...
10.
10.
Skyrocker1
A Sony mindig is a minőséget Jelképezte. Nekem még soha nem romlott el semmilyen "Sony" termékem.A PS3 meg annyira odavág a jelenlegi konzol generációnak hogy az valami félelmetes...meghaladta a korát jóval...
9.
9.
adye
#5: A zárójeles résznek teljesen helyt adok! "Szar" alatt meg azt értettem, hogy szerintem a telefonjaik messze nem ütik meg a többi sony termék minőségét. Mind szoftveresen (mostmár az androiddal csak-csak) mint hardveresen, anyagminőség tekintetében azért elég silány.
8.
8.
keiji maeda
én kalapom emelem a sony előtt azért! mert mindig tesz valami környezetbarát cselekedetett is legutóbb példáúl bozóttűzveszélyes erdőkbe telepített ki a sony Napenergíával működő kamerákat amit interneten keresztűl bárki nézhet ezel is gyorsabban észre lehet venni a tüzet ! és persze emelettt azért minőségi cuccokat is gyárt:D a sony ericsson mint telefon meg nem csak az ővé vanak benne gyenge modellek is aszem van amihez a sagem talán ebben nem vagyok biztos deh valamelyk másik telefoncég csinál operációs rendszert , szóval az olcsóbb sony ericssonok azért is bénák
7.
7.
BoKK
Tokió-New York-London ingázás azt kemény:D:D
6.
6.
Vurgi
#3: Egyetértek! (nekem is sokat nyom a latban a PS3 :D)
5.
5.
danez11
#4: jók azok a telók (jobak mint azaok a szar samsung meg lg meg mittomén mik)
én inkább a sonyt preferálom mint a microsoftot
4.
4.
adye
Én nagyon csipázom őket, Apple után egyik kedvenc márkám, csak a telefonjaik ne lennének olyan szarok mint amilyenek....
3.
3.
XDannyL
#1: Miért? :O
Nekem még soha semmilyen Sony cuccom nem ment tönkre. Szerintem ők a legjobbak :) (főleg a PS3 miatt :P :D)
2.
2.
nero66
Én is, másolós kis......!!!!!
1.
1.
Garfartix
Mindig is utáltam a Sonyt :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...