Másfél millió Nintendo-gép kelt el a hálaadás alatt

  • Írta: fojesz
  • 2010. november 30.
  • Biznisz
Link másolása
Amerikában a múlt hét végén volt a hálaadás, amely a karácsonyi bevásárlószezon nem hivatalos kezdetének is számít az országban. A gyártók fokozott elvárásokkal fordulnak az ünnephez, elvégre ezekben a napokban ugrásszerűen megemelkednek a konzoleladások is.

A Nintendo már beszámolt a november 21-e után következő hét eladási eredményeiről, a bejelentésében összesen másfél millió eladott gépről, pontosabban 900 ezer DS-ről és 600 ezer Wii-ről adott számot. Az eredmény az utóbbi idők viszonylag gyatra teljesítménye miatt szépnek számít a Nintendo-tól, ráadásul csak az amerikai piacra vonatkozik - igaz, Európában és Japánban nem jellemző az efféle felhajtás ezekben a napokban, Magyarország pedig ebben ráver az amerikaiakra: nálunk októberben kezdődik a karácsony. 

A Nintendo a sikert az újonnan kiadott Wii és DS-kiszereléseknek köszönheti, a gyártó ugyanis az elmúlt időszakban - részben a Super Mario Bros. huszonötödik születésnapja alkalmából - több új csomagot dobott a piacra - a vörös és fekete színekben pompázó Mario Anniversary modellek nálunk is kaphatók, a spéci festésű konzolok mellé rendszerint egy-egy Mario-játék is jár.

November elején Reggie Fils-Aime jelentette be, hogy a DS az első, míg a Wii a második legnagyobb rajongói táborral büszkélkedhet az Egyesült Államokban.

16.
16.
Hector55
OK! :)

Amúgy szerintem nem véletlen ez a szám, nincsenek véletlenek, szerintem a Wii-hez lesznek "olcsó" jó cuccok új extrák, szinvonalas játékok, hogy a versenyt felvegyék, csak Európába még nem tudják azt amit Amcsiba már tudhatnak! :)

HD hez, én a ps2nél sem hiányoltam, nekem személy szerint a filmnézésnél számít (amit nem konzolról nézek) játékban nem érdekel, kössön le, élvezhető legyen oszt jó van! :D
15.
15.
Naliak
no. 3. Zoli! Félreértettél!

Azt írtam, hogy: "Meghalt (nem meghal) a Nintendo wii, mert nem HD :) :P "
:P kinyújtott nyelv. Utalva mondanivalóm cinikus mivoltára.

Amit írtam az a sok bekészült jóembernek szólt, akik éppen két hete írták, hogy a wii-nek annyi, mert nem HD!!! Próbáltuk páran elmagyarázni, hogy ez nem így megy, de nem érdekelte nagyon őket :)
dióhéjban ennyi!

üdv





14.
14.
Hector55
Tényleg nem értek hozzá... :D de ha majd megnézitek, hogy pl. a PS3hoz annyiba kerül egy Új technológiájú kontrollerrel, mint egy komplett Wii...
Szóval ennyi..
Nekem lenne egy eladó Nintendo Wii Sports Pack + Wii Sports Resort + Wii Motion Plus 45ért akit érdekel.. :) (ja nem azért mert rossz, hanem mert másra kell a "rőzse" :) )
13.
13.
NECROSMOKE
1et én is be kellene szerezzek.A Super Mario Bros. ugyan havernál kitoltuk de annyira bejön nekem a gém és nemcsak maga a Mario gém hanem még rengeteg jó gém van rajta pl:Donkey Kong Zelda,Final Fantasy és ezek mint exclusivok.Szal.gondolokodok rajta,de talán az idén 1 X360 lesz...ha minden jól összejön.
12.
12.
Miseew
Sztem a Kinectel az xbox pipálja a wii-t a ps3 meg az új mozgásos cucctól(bocs h nemtom a nevét) szal így már a wii is elvesztette az ,,erejét" énse értem minek vásárolni :P mi általába dec 22.én 23.án szoktunk vásárolni kivéve a nagyobb tételű cikkeket :)
11.
11.
AmreyP
Ez a kereskedők üzlete,ilyenkor van a nagy kaszálás ünnepe(jézus se akkor született hanem római szokás vett át a pápa innen a karácsonynak nevezett ünnep).Mert elvégre nem csak 1-2 nap kell szeretni embereket hanem az év minden napján.Ez is mint minden a világon a pénzröl szól inkább.
10.
10.
givi6
mit nem mondjak, a boxbol meg 150 millio :D
9.
9.
BloodyDeath
#5: Khm.. ha árufeltöltöként dolgozol akkor tudhatnád, hogy a munkás réteg nerm nagyon teheti meg, hogy egy havi fizuból megvegye a karácsonyi ajándékokat a különböző díszeket, kiegészitőket. No és akkor még ugyebár nem beszéltünk a csekkekről és ennek tetejébe a fütés megtriplázodik az is + költség. Azért ha egy normális családot veszünk figyelembe, ahol az aszony keres valamivwel több mint minimálbért (80e Ft) az ipse meg keressen (120e Ft) és van minimum két gyermek. Hát akkor elég kevésnek bizonyul 200e Ft, arra hogy minden költséget fedezzen. Mert egy havi számlák, sem 20e Ft. Meg az ajándékok sem kerülnek pár fillérbe. Meg ha az aszonyka jobban szeret sütni fözni és nem kész temékeket megvenni (ez igy olcsobb is) no és akkor a két lurkonak az ajándékról még nem is beszéltünk. No meg van egy testvéred, és annak is vannak gyerekei, és jóban is vagytok, akkor oda is kéne venni valamit. Ezért inkább elöbb elkezdik, és 2-3 havi fizuból megprobálnak összehozni valamit.
Nem az a gáz, hogy mikor kezdik el, hanem hogy miért kell ilyen korán elkezdeni mindezt. Na ez a gáz!!!!
8.
8.
nero66
Jah nem az bocs!!! Félrenéztem kicsit!!!
7.
7.
nero66
Az már más h a graf szar, attól még HD!!!
6.
6.
nero66
5.
5.
faint13
"nálunk októberben kezdődik a karácsony. "
Ez milyen igaz, egy tökmindegy milyen boltban vagyok árufeltöltő, és már október közepén mikulás csokikat meg szaloncukrokat kellett pakolásznom. Enyhén szólva is gáznak tartom ezt.

2# Jaja, jöhetne a Nintendonak már egy új konzolja, de hasonló irányítással mint a Wii, sztem a világ legélvezetesebb konzolja, csak télleg kéne már egy kicsit többet bíró öcsike neki
3.
3.
Birkazoli
#2: Ez annál is hülyébb komment, mint amikor azt mondták, hogy meghal a PC piac...:D
2.
2.
Naliak
:D Meghalt a Nintendo wii, mert nem HD :) :P
1.
1.
tjames
ez már hihhhetetlen!
:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...