Jövőre videószolgáltatással bővül az OnLive

  • Írta: zoenn
  • 2010. december 7.
  • Hír
Link másolása
Bár még Európába sem látogatott el a cloud-gaming zászlóshajója, az OnLive, a platform kiötlői már a szolgáltatás kibővítésén szorgoskodnak. Minden jel szerint jövőre on-demand streamelt videókat is nézhetnek a felhasználók, vélhetőleg extra költségek kifizetése után.

Az OnLive felhasználói egy üzleti felmérés szerint leginkább a filmes szolgáltatások bevezetésének örülnének leginkább. A Wall Street Journal jelentése szerint a cloud játékplatform előfizetéses alapú streaming videónézést kínál majd valamikor a következő évben- pontos dátum még nincs.

Sokak szerint az OnLive nagyobb biztonságot nyújt a fejlesztőknek a kalózkodás ellen, ráadásul a konzolok hardverének milliós fejlesztési költségeit is megspórolhatják ezzel. Mellesleg kényelmes is: az első alkalommal egy háromperces beállítást kell eszközölnünk, de általában a bekapcsolás után 15 másodperccel már játszhatunk is kedvenc játékainkkal. Az OnLive használatáért nem, csupán a játékokhoz való jogosultságért kell fizetünk. Nincs is annál jobb, hogy csupán gyors internetelérésre és TV-re van szükség az új játékok élvezetéhez.

Most egy újabb sarkalatos tényező pipálható ki az OnLive kapcsán, hiszen a sztenderd konzolok már évek óta kínálnak streamelt videókat, és így 2011-ben ez a platform is megbírkózik majd velük. Vélhetőleg a filmek után is hasonló díjszabás várható, mint a játékok esetében; lehet majd kölcsönözni is, de akár meg is vásárolhatjuk a kiszemelteket. A bővebb részletekre még várnunk kell.

És a ráadás: még az iPad felhasználók sem maradhatnak OnLive nélkül:

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...