HWSW: 1 millió dollárt hoz havonta az Angry Birds

  • Írta: fojesz
  • 2010. december 10.
  • Biznisz
Link másolása
Az Angry Birds az okostelefonok világában a legnépszerűbb és legsikeresebb játék jelenleg, ráadásul elérhető majdnem minden operációs rendszerre. Ha szeretnénk összehasonlítani a különböző alkalmazás-piacterek hatékonyságát, nincs jobb eszköz ennél, írja a HWSW.

Az okostelefonokra írt játékok történetében talán nincs is még egy, ami ilyen gyorsan ekkora sikert ért volna el mint az Angry Birds. Egy évvel ezelőtt indultak el a mérges madarak iPhone-on, idén szeptemberben pedig Symbianra, októberben Androidra is megjelent a játék és ez idő alatt összesen 30 millió okostelefonra telepítették fel. Egyelőre az eredeti iPhone-verzióból fogyott a legtöbb, ami 12 millió felhasználót jelent, ők a programot 99 centért tölthették le. Androidon még csak 7 millió felhasználóhoz jutott el a játék, ott viszont egy ingyenes, AdMob reklámmal támogatott rendszerben érhető el.

Az összes platformot figyelembe véve az emberek napi 65 millió percet töltenek Angry Birds-özéssel, s a játékot egyszer letöltők 80 százaléka vissza is tér, s újra és újra letölti a frissítéseket, új pályákat. Ebből a szempontból az iPhone-változat elsőre jobban teljesít, de az Androidon, illetve a Symbianon futó, reklámokkal támogatott változat hosszú távon többet hoz a konyhára - a fejlesztőcég a Rovio szerint év végére már havi 1 millió dolláros bevételt érnek el ez utóbbival. A bevételek itt nem a letöltéskor keletkeznek, hanem a játék életciklusának egésze alatt.

Az Angry Birs androidos és symbianos verziója jó példa arra, hogy reklámokkal támogatott ingyenes termék, amely a weben nagy sikert aratott, az okostelefonokon is működik - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

10.
10.
TzuQ
Imádom ezt a játékot! El lehet vele lenni órák alatt suliban! :D
8.
8.
NECROSMOKE
birom a fejlesztő vagy kicsoda akcentjét lol
6.
6.
ATi0021
Nem csoda, hogy ilyen sok pénzt hoz. Remek játék, imádom én is. :)
5.
5.
robi009
4# szerintem még nem ,de ha igyhaladnak akkor szerintem párhónap és bejelentik : ANGRY BIRDS PC :D
4.
4.
BloodyDeath
Ez esetleg pc-re is letlthető? Nam tudja valaki?
Előre is kösz az infokat.
3.
3.
X360_FaNbOy
Napról napra játszom a "karácsonyi kiadást", érdekesen megvan csinálva, hogy minden nap felold egy pályát 25.ig..Nekem is kedvenc játékom..
2.
2.
seci92
Kedvenc appem úgyhogy teljesen megértem.
1.
1.
SLi
Tényleg egész jó, de ezt azért nem gondoltam volna :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...