Jóváhagyta a bíróság az EA elleni csoportos pert

  • Írta: fojesz
  • 2010. december 23.
  • Érdekesség
Link másolása
Nehéz karácsonya lesz az Electronic Arts jogi osztályának: nem elég, hogy az Activision 400 millió dollárra perelte az óriáskiadót az Infinity Ward botrány miatt, most a bíróság a Madden NFL kapcsán beadott csoportos keresetet is jóváhagyta, a játékosok visszakövetelhetik a pénzüket.

A pert 2008 júniusában indította a Hagens Berman iroda azzal az állítással, hogy az Electronic Arts rákényszerítette a vásárlókat arra, hogy drágábban vásárolják meg a Madden NFL-játékokat, mint korábban. 2004-ben ugyanis az EA Sports mellett a Take-Two is gyártott amerikai focis játékokat, ami az EA számára tarthatatlan árversenyt eredményezett: a Take-Two mindössze 20 dollárért árulta a játékát, s ezzel az előző évhez képest durván meghatszorozta az eladásait, mire fel az EA is kénytelen volt árat csökkenteni, s így 50 dollár helyett 30-ért értékesíteni a Madden NFL 2005 egy-egy példányát.

Mindez a játékosoknak egyértelműen kedvezett, azonban az EA nem kívánta folytatni ezt a fajta háborút, s a következő évre bezsebelte az NFL, az AFL és az NCAA exkluzivitási jogait, így a következő évben már csak ő adott ki a hivatalos licencekkel amerikai focis programot, sőt mindennek tetejébe még a játék árát is megemelte 70 százalékkal, 50 dollárra. (Ma 60 dollárról indul egy-egy új rész ára.) 

A csoportos per ezt kifogásolta, amit végül a bíróság a napokban hagyott jóvá. Azok játékosok, akik megvették valamelyik 2005 óta megjelent Madden NFL-játékot, most a Hagens Berman honlapján csatlakozhatnak az ügyhöz, és követelhetnek kártérítést az EA-től. 

13.
13.
MaxiJets
számomra kicsit érthetetlen ez a dolog. lehet hogy az EA kapzsi, de akkor is teljesen "sportszerűen" vásárolta meg a licenszt.
12.
12.
mdr88
#11: ha már a számla nincs is meg a netes regisztráció csak ér valamit... mondjuk nekem mindegy csak szeretnék jó nagy összeget hallani, amikor megmondják hogy pontosan mennyit is kellett erre a hülyeségre költenie "szegény" EA-nak
11.
11.
hakydakillah
na jó, az újabb verziók talán, de az öregeket kétlem...
10.
10.
hakydakillah
Ilyenkor értem meg azokat, akik warezolnak.. Komolyan ha a cégek a warezról, vagy a játékok cserélgetéséről hallanak, akkor gyilkolni akarnának, de ha ilyen szemétséget csinálnak, az legyen nekünk rendben...
De ebben is szerintem rohadt későn döntöttek... Kinek lesz meg a játék, és a számla? Az nélkül meg nem hinném, hogy valami pénzt is kapnának.
9.
9.
Berencsit
pff.. már csak sajnálni lehet őket... :D
8.
8.
hunlord
Azért érdekes, hogy ezt így meg lehet csinálni! Legalább nem vagyunk teljesen kiszolgáltatva, esetünkben a sokszor kapzsi EA-nek. Hátha észhez térnek :)
7.
7.
mdr88
5.
5.
szabovagyokk
#4: azért bármennyire van pénzük, 400 millió dollárba még az ő golyóik is belefájdulnak
4.
4.
.LnB
Van miből perkálni, nem sajnálom őket. Bár az NFL-t imádom.
3.
3.
Mortis
Botrány botrány hátán.
1.
1.
Speper
Rájuk jár a rúd mostanában! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...