Újra perben az Interplay a Fallout miatt

  • Írta: InGen
  • 2010. december 25.
  • Érdekesség
Link másolása
A Bethesda, a Fallout-jogok jelenlegi tulajdonosa és az Interplay, a Fallout eredeti kitalálója és fejlesztője nem nagyon tud közös nevezőre jutni egymással. Az utóbbi pár évben perek sorozatát vívták, és a harc folytatódik, ezúttal ismét a Bethesda támad.

A történet ott kezdődött, hogy az Interplay, a Fallout eredeti fejlesztője már hosszú évek óta anyagi válságban vergődött. Végül 2007-ben úgy döntöttek, hogy eladják a Fallout-jogokat a Bethesdának, laza 5,75 millió dollárért, de egyetlen feltételt támasztottak: még utoljára szeretnének egy Fallout MMO-t fejleszteni.


A Bethesda belement az üzletbe: amennyiben az Interplay 2 éven belül elkezdi a fejlesztést, úgy megcsinálhatják a Fallout MMO-t. Amikor úgy tűnt, hogy nem sikerül elindítani a projektet, a Bethesda perbe fogta az Interplayt, és minden Fallouttal kapcsolatos jogot maguknak követeltek, ám végül 2009-ben mégis sikerült elkezdeni a fejlesztést, ami azóta is gőzerővel folyik.

Azonban - meglepő módon - újabb probléma ütötte fel a fejét! Az Interplay fellőtte a Fallout Online béta-regisztrációs weboldalát, amin használják a Fallout logót és a sorozat ikonjának számító Pipboyt is. A Bethesda ezt nem tűrte sokáig, szerintük ugyanis minden ilyesmi már az ő tulajdonukban van, így azt más nem használhatná, ezárt a cég egy újabb keresetet nyújtott be a bíróságra.

A Fallout Online - habár az Interplay szárnyai alatt készül - fejlesztését valójában a teljesen ismeretlen, bolgár Masthead Studios végzi, így a végeredmény valószínűleg annyira lesz jó, mintha én próbálnék meg halászlét főzni. A Bethesda tehát jogosan aggódik, hogy a Fallout 3-mal sikeresen feltámasztott franchise hírnevét lerontja majd az MMO.

26.
26.
NereusLaceee
InGen.... az a baj, hogy nem tudom te hogy főzöl halászlét :)
25.
25.
Daetnas
#9: Bethesda Softworks =! Bethesda Game Studios
24.
24.
Skyer
#23: Az biztos, hogy eredeti, de nem tudják kihasználni ezt az eredetiséget...
23.
23.
a3a
Az hogy noname cég fejleszti az nem jelenti azt, hogy nem lesz jó (ettől függetlenül jogos az aggodalom) elvégre nem a cégtől válik ismertté egy játék
#17: Bármit.... az emberi hülyeség határtalan(már a fallout világa is "eredeti" a többi mmo -hoz viszonyítva)
22.
22.
Berencsit
na ezek is perelgetnek...... mi van ezekkel a cégekkel?? xD
21.
21.
Skyer
#20: Amíg nem lett ingyenes, hát eléggé egy melléfogásnak tűnt... Azóta lehet változott a helyzet, nem tudom.
20.
20.
The Lone Drow
#17: Nana a LotrO nagyon is él :)
19.
19.
Skyer
#18: Oké lehet, de már annyiszor hallottuk ezt, hogy ez micsoda jó lesz.
Alapvetően pesszimista vagyok az mmo-kal szemben már... szvsz!
18.
18.
Netsu
#16: Nem csak a felét kéne bemásolni,mert ott van az is,hogy az Interplay felügyeli a fejlesztést... :)

Skyer: Igen,de nem tudunk semmit sem róla,de te már úgy beszéltél,mintha tudnád,hogy mi várható előre. Szóval SZVSZ kár lenne így tájékozatlanul eltemetni.
17.
17.
Skyer
#14: Lehet csak én vagyok így vele, de ha más is akkor jelezze: nem értem, milyen mmot lehetne csinálni, ami nem a mai sablonra megy. Hacsak nem egy vadiúj mmo ötlettel (pl.: SW:ToR, csapatirányítás ftw) jönnek elő, akkor bukta. Mert ha a szimpla "ölj meg 10 vakondpatkányt" játékmenet jön, bukás lesz mint a Warhammer, LotRO stb.
16.
16.
megalonagyix
14: "a fejlesztést valójában a teljesen ismeretlen, bulgár Masthead Studios végzi, így a végeredmény valószínűleg annyira lesz jó, mintha én próbálnék meg halászlét főzni."
15.
15.
SütiMester
Azt a logót nem pipboynak hanem vaultboy-nak hívják! ;) a pipboy az a karra kapcsolható kütyü :)
amúgy én nem nagyon értek ezzel a perrel együtt...
14.
14.
Netsu
#13: Honnan veszed,hogy lehúzná? Lehet,hogy jobb lesz mint bárki gondolja... Mellesleg még mindig azokról van szó,akik a világnak adták az első 2 részt is.... Biztos,hogy nem hagyják,hogy elcsesszék.

Lehet,hogy jó volt,de az első 2 Fallouthoz méltatlan lett...
13.
13.
Skyer
#12: Méltatlan szar? Izlés kérdése, szerintem pl.: nagyon is jó játék lett.
Egyébként jól tették, helyükben én is ezt csináltam volna. Hehe, jól teszik, egy fallout mmot el se tudnék képzelni. Hatalmas bukás lenne, lehúzná a frencsájzot nem enyhén.
12.
12.
Netsu
Undorító pénzéhes csürhe ez a Bethesda (is),azt hiszik,azért,mert kényszerből eladták nekik a jogokat,már ők szarják a spanyol viaszt?? Szánalmas,undorító,gerinctelen húzás volt ez a per. Ha annyira nem akarják,hogy használják a "tulajdonukat" akkor talán bele sem kellett volna menni a feltételekbe,nem?? Persze hogy nem,mert nekik csak a jogok kellettek,leszarván minden mást...

Inkább arra kéne figyelni,hogy ne olyan méltatlan szarokat adjanak ki Fallout néven,mint amilyen a 3 is volt,nem pereskedni.....
10.
10.
Mortis
#9: Egyet értek. A pereskedés helyett a figyelmüket inkább az új ES-re kellene fordítani.
Amúgy, nevetséges ami manapság a játékipar körül forog. Per, per hátán.
9.
9.
Extol
Bethesdanak hagynia kellene az Interplayt és a pereskedésbe folyó pénzzel az új Elder Scrolls játékot kellene építeni, az ő saját frencsájzuk is van annyira jó mint a Fallout. Sőt szerintem jobb, de ez ízlés dolga.
8.
8.
papailajos
Joguk van hozza ha megegyezztek!Akko h csinaljanak Fallout jatekot ha a logo nem ugyanaz?Akko az ma nem Fallout jatek lenne SZTEM.!!
4.
4.
Hardy
Jó kis story de a Bethesda még aggódhat mert ameddigre kihozzák az MMO-t...
2.
2.
Skyer
Nem enyhén rontja le!!! Hatalmas bukás lesz én úgyérzem...
1.
1.
trialboj
Így karácsony tájékán, nagyon szereteik perelgetni egymást a kiadók :))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...