Majdnem ötmilliónál a Cataclysm

  • Írta: fojesz
  • 2011. január 10.
  • Bejelentés
Link másolása
Egy hónap telt el a World of Warcraft: Cataclysm megjelenése óta, a Blizzard pedig jó szokásához híven nem felejtett el bennünket tájékoztatni a kiegészítő eladási adatairól. Az MMORPG harmadik kiegészítője egyébként az Egyesült Királyság egyik legkelendőbb PC-s játékává vált 2010-ben, jelentette ma be a UKIE.

Egy olyan játék esetében, amely masszív 12 milliós rajongói táborral büszkélkedhet, a mérföldköveket felesleges a milliókhoz igazítani, elég ha az első nap, majd az első hónap elteltével (és ezek után így tovább) értesítik a közönséget, hogy mi újság az üzleti szerepléssel. Ahogy az várható volt, a World of Warcraft: Cataclysm nem panaszkodhat, egy hónappal a boltokba kerülése után 4,7 millió példány kelt el belőle.

Persze kis visszaesés azért tapasztalható, hiszen ebből 3,3 millió már az első 24 órában elment, mindenesetre az eredmény meggyőző. A UKIE (UK Interactive Entertainment Association) szerint a Cataclysm 2010 egyik legnépszerűbb PC-s címévé vált az Egyesült Királyságban, a kiegészítő csak a Football Manager tavalyi és idei részével, illetve a Sims 3-mal nem tudott megbirkózni, de hát az angoloknak furcsa ízlése van játékok terén, ezt tudjuk.

A bejelentés kapcsán Mike Morhaime, a Blizzard fejese megjegyezte, hogy a Cataclysm az egyik legambiciózusabb kiegészítő-projektjük volt, amivel részben arra utalt, hogy gyakorlatilag teljesen átalakították a World of Warcraft jól ismert világát. A Blizzard már december elején elárulta, hogy szeretnének negyedik kiegészítőt is, abban azonban megint új helyszínek felé nyitnának - most egy ideig nem kívánnak hozzányúlni Kalimdorhoz és Eastern Kingdomshoz.

19.
19.
-OWERLORD-
egy országban ennyi kockát
18.
18.
Mortis
Hát igen, az angoloknak vannak furcsa dolgaik...B)
Nem meglepő a dolog, az már annál inkább ,hogy így "visszaesett" az utóbbi napokban. Én a megjelenésekor egy hónap után olyan 6 milliót tippeltem. :D
16.
16.
FekaFOB
#13: Nem, ez a globális eladás.
14.
14.
KiCsi MexXiS
13.
13.
fomar
Most ez a 4,7 milla csak Angliára vonatkozik?
12.
12.
KiCsi MexXiS
De sokan szeretik eszt játékot aszta : O
9.
9.
InGen
#7: Valószínűleg nem a megfelelő fórumokat olvasod, ha csak rosszakat irogatnak róla :)
8.
8.
Killerbee
#7: Megfogod aztán kipróbálod szépen a 10 nap trialt, aztán ha megtetszik akkor nyugodt szívvel megveszed, ha nem akkor hagyod a fenébe. :)
7.
7.
Berencsit
megmondom őszintén, még nem játszottam egy wow-al se. az MMORPG-k nekem bejönnek meg minden, de ez az a játék, amiröl szinte csak rosszakat irogatnak a fórumon. (najó, azért vannak jódolgok is...) szval foggalmam sincs. most vegyem meg, aztán meg havonta vagy mittomén mijne időközönként vegyek "feltöltőkérytát".... vagy mi a toszt... szval foggalmam sincs. csak a kommentekre támaszkodok ezügyben. de szerintem nem én vagyok az egyedüli ezzel kapcsolatban. bár az elgondolkoztató, hogy miért vezeti az eladási listát. ;)
4.
4.
givi6
"angoloknak furcsa izlése van terén..."
na jó, aki szerit ez igaz , válsz ...
'monkeyisland' = anglia
3.
3.
Apostol360
ez a game igazi klasszikus mint a cs 1.6 kíváncsi vagyok meddig lesz még az élen....tuti jó befektetés!!
2.
2.
mnmn1
"de hát az angoloknak furcsa ízlése van játékok terén, ezt tudjuk."

nem csak a játékok terén!
1.
1.
Shadowsomi
Én csak ezt a Sims dolgot nem értem. De hát ez egyéni szoc. prob. Amúgy a játékhoz egyenlőre sajnos nem volt még szerencsém :( ( Mármint a Cataclysm-hoz)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...