A csalóknak is utat nyitott a PS3 feltörése

  • Írta: fojesz
  • 2011. január 17.
  • Érdekesség
Link másolása
A PlayStation 3 feltörése egyúttal azt is lehetővé tette, hogy a játékosok mindenféle hackek segítségével csaljanak, megbütyköljék a játékok multiját úgy, hogy ezzel mások szórakozását is tönkretegyék. Az egyik legnépszerűbb célponttá a Call of Duty-játékok váltak, de a fejlesztők nem tudnak mit kezdeni a helyzettel.

Más játékokhoz hasonlóan a Call of Duty: Modern Warfare 2 PS3-as változatát is elárasztották a csalók, miután a Sony konzolját problémamentesen fel lehet törni. A játékosok mindenféle hackeket futtathatnak a játék mellett, aminek "hála" többek között átlőhetnek a falakon, aimbotot használhatnak, sőt olyan esetekről is hallani, hogy a hackerekkel történő játék során a klántagek megváltoztak, minden felszerelés elérhetővé vált, a statisztikáikba pedig belenyúltak, vagy törölték őket.

Mivel a Call of Duty népszerű játék, természetesen a csalók száma is itt a legmagasabb, igaz, Robert Bowling, az Infinity Ward közösségi menedzsere szerint még mindig jóval kevesebben vannak, mint a tisztességes játékosok. Az igazán rossz hír mégis az, hogy a fejlesztők mindaddig nem tudják orvosolni a problémát, amíg a Sony nem oldja meg a PS3 törésgondját: "A játékok az egyes platformok titkosításának biztonságától függenek, tehát egyszerű patchek és frissítések nem segítenek a helyzeten" - nyilatkozta az úriember a játék hivatalos fórumán.

Bowling a végleges megoldásig azt javasolja, ha valaki nem szeretne csalókkal összefutni, hozzon létre privát játékot a barátaival. Jelenleg a megcsorbult statisztikákat még nem tudják helyreállítani, de igyekeznek minden lehetőséget megragadni az érintett játékosok megsegítésére, s a jövőben nem fognak csak és kizárólag az adott platformok biztonsági rendszerére építeni.

81.
81.
NECROSMOKE
#76: Jólvan,ugy kell nekik.Most megköszönhetik GEOHOT-nak,a kis köcsögnek.
80.
80.
Neo1989
#28: Ha ez vigasztal a "Hajts vagy halj meg "típusú gameket is szoktam nyomatni pl Blur
De lehet ez neked megin csak egy mocskos game úgy hogy bocs , de mielőtt fikáznál már nézd már meg az adatlapomat hogy mi van meg és ne ítélkezz má thx
76.
76.
Tyebeca
#74: Igen lehet "pendrive" nélkül is tört játékokkal játszani de nem, azért ennyire nem rossz a helyzet hogy valaki hazavágja más gépét ha az nem akarja :-D A feltörésre váró PS3 ba kell beszúrni egy pendrive-ot ami tartalmazza a custom firmware fájlt és arról azt el kell inditani egy bizonyos módszerrel. Szó sincs arról hogy valaki csak úgy a távolból neten keresztül tönkreteszi a géped mert neki ahhoz van kedve. Csak arról volt szó tegnap hogy az összes buta ember rávetette magát erre a lehetőségre és bizony vannak még olyan PS3 modellek (mostanra már pontosan tudják melyek) amelyek nem fogadták el a módositást és használhatatlanná váltak.
74.
74.
mdr88
#70: csak most kapcsolódok a témába... nincs PS-em, de érdekel mi zajlik körülötte. Most akkor elvileg ott tartunk, hogy aki felpakolja azt a tört rendszert, az már a kis pendrive nélkül is tolja a tört játékokat? Továbbá ezzel tönkre is vághatja más, akár eredeti dolgokat használó játékosok gépeit? Mert ha jól értelmezem az általad leírtakat akkor ez a helyzet és ez nagyon durva. El se tudom képzelni, hogy a Sony mit fog reagálni erre az egészre... beszélnek valami hálózati frissítésről, de szerintem ide az már kevés lesz.
73.
73.
Mathia$
Majd jönnek legalább ps3-ra is challenge lobbyk meg 10th és 15th prestige lobbyk a sok gyökér codosnak :D
Aki meg csal azt úgyis reportolják páran és lebukik.
71.
71.
dareal
#24: cod és a kreativitás, ez nehezen párosítható össze :) a sikereit elismerem (kipögetni, bocsi, de a cod szerintem csak online jó, single-ben ritka tré, szóval kipörgetni nehéz lenne, max ha online megvan minden :))

nem leszólni akarom, de ez a cod mint kreatív játék, no ez erős volt :)
70.
70.
Tyebeca
#69: Ja. De most már jailbreak sem kell. A custom firmware magában tartalmazza a törés kódját így többé nincs szükség külső hardveres megoldásokhoz. Szóval most már átkeresztelheted őket "rohadt custom firmware-esek!!!!!!!!-re) :-D
69.
69.
NECROSMOKE
#67: A Jailbreak-el kapcsolatosan?
68.
68.
NECROSMOKE
ROHADT JAILBREAKerek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
67.
67.
Tyebeca
Na még nem csappant meg a csalók száma? Csak mert a "hülye"gyerekek tonnaszámra frissítik a PS3mukat a ma megjelent Custom Firmware-re ha kompatibilis ha nem :-D Van egy állat aki egyszerre 5 haverja PS3-ját vágta haza fél óra alatt és egyenlőre nincs rá orvosság. Többé nem indul a PS. Legalább majd levonják belőle a tanulságot. Talán!!!
66.
66.
randall13
#61: Ebben csak az a vicces, hogy te próbáltad bizonygatni az igazad, és most, hogy nem tudod mivel alátámasztani magad, jön a trollkodás és egyértelműen én vagyok a hülye. Ja és csak hogy tudd: utálom a cod4,5,6,7-et. Mégsem hangoztatom, mert másoknak tetszik. (lásd a számokat) Egy játék nem attól lesz rossz, mert te azt mondod rá. Ébredj fel királylány :) Pá!
61.
61.
#34: itt is vagyok, volt egy kis dolgom a mátrixon kivül.
na látom, neked se lehet olyat mondani ami nem tetszik.
egyből felsir a gyerek, hogy leszólták a bálványt. most mi lesz...
megy egyből a hupákolás meg a cirkuszolás.
de sebaj, legalább röhögtem egy jót ahogy próbálod bizonyitani az igazad.
köszi!
a cod meg cod, most legalább a szotyi is lépésre lesz kényszeritve hogy vmi biztonságot kiagyaljon a kedves játékosért. majd a gyökér kotick megiratja a peccset a kutyáival.
56.
56.
zombieland96
az a kkép melyik játékból van??
51.
51.
kevinbutler
Nyomorék taknyos tönkretette mások szórakozását meg munkáját és még ő a jófiú hát beszarás..
50.
50.
kevinbutler
#45: Mert biztos te vagy itt a legbölcsebb, megpróbálhatnál valami értelmeset is kommentelni nem csak ezt a gusztustalan mocskos flegma szöveget irogatni.
47.
47.
Mortis
Ezt én könnyedén kiküszöbölöm: Nem játszok a CoD-dal. :D

Komolyra fordítva a szót: Nem tudom mit tehetnének ellenük. Valószínűleg megint tömeg tiltás lesz, amiben az a rossz, hogy abba néhány vétlen játékos is bekerül...
45.
45.
bledzer
kevinbutler... hát te aztán :)) annyira felszínesen látod a dolgokat hogy az valami eszméletlen. A nicked sem a tied de még csak nem is te találtad ki, az vagy amit mondanak neked és azoknak a dumáját mondod tovább akik azt a legjobban a szájadba rágják.
40.
40.
vytros
Csalók mindig is voltak és lesznek, ez a sajnálatos tény, alattam sem kellett volna leállni a CoD témánál, elvégre nem csak ez a játék "szívta meg" ahogy én láttam a cikkben, csak annyi, hogy itt van a legtöbb. Nos ez a hátránya ha a parasztvakítás túlságosan jól sikerült.

Am azt tudom csak tanácsolni amit mondtak, a haverokkal/haverok haverjaival csináljatok meccset/party-t/anyámkínját ahogy az éppen aktuális játékban van a multi lehetőség neve.
37.
37.
kevinbutler
#36: Hát igen a hacker-t biztos a legnemesebb szándékok vezérelték és eszébe sem jutott, hogy a megoldását rossz célra is használhatják.
36.
36.
bledzer
Tévedtedk kedveseim. Miért kéne bezárni a hackert?? Azért mert a megoldását rossz célra haszálják???? Nem tudtok gondolkozni. Ilyen alapon a paksi atomeröművet is be kéne zárni mert az atom technológiával bombát gyártottak és posztumusz sittre vágni Szilárd Leót, Albert Einsteint és Teller Edét. Az összes olaj finomitót fel kellene robbantani mert Osama Bin Laden tankjai is fosszlis üzemanyagot használnak, és utólag meg kéne hurcolni Henry Ford családját.
Kés.. pfúúúú ki vele a konyhákból mert azzal embereket ölnek... Na de nm is folytatom mert még 1000 példát tudnék felhozni. Ha valaki kitalál valamit és azt rossz célra használjék arrűl nem ő tehet mint sok ás kutató és feltaláló sem. Ha így álltunk volna több tízezer ével a dolgokhoz még a fákon lennénk. Minek lemászni ha megesznek a kardfogú tigrisek.
35.
35.
#32: ja, biztos.
épp előtte irtam, hogy a slágerjátékok 10 évente váltják egymást.
üzleti szempontból nézve, kit érdekel a cime? engem nem érdekelne.
annyit változtatnék rajta, hogy a paraszt megvegye a következőt, tolnám a reklámot amig el nem hiszi hogy ennél nem is kell több! pontosan ezt tenném, amit ezzel a játékkal csinálnak. :)
nem akarlak én meggyőzni, tőlem aztán menjél játszani.
34.
34.
randall13
#33: Ezzel tökéletesen ellent mondtál magadnak.
"inception-ra, avatar-ra is egy csomó ember mondta hogy szemét, láttunk már ilyet azelőtt stb, stb.
és? kit érdekel?"

Te is leszemetezted a CoD-ot. Na és kit érdekel a véleményed??? Senkit. Ha meg senkit, akkor felesleges itt törnöd magad. Nekem sem tetszett az Avatar, és nagyon is tisztában vagyok vele, hogy nem az én világom. Ennek ellenére egy rossz szót nem mondtam rá, főleg nem közösségi oldalakon.
33.
33.
#31: dehogy fáj ember, miért fájna ha valaki mást mond mint én?
képes vagyok túltenni magam azon, hogy nem mindenkinek tetszhet ugyanaz.
pl még a legjobb filmekre is egyesek rámondják hogy gyengék.
inception-ra, avatar-ra is egy csomó ember mondta hogy szemét, láttunk már ilyet azelőtt stb, stb.
és? kit érdekel? nekem speciel tetszettek.
ha valami jó neked akkor csináld, nehogy már más mondja meg neked és nekem is, hogy mi a jó. nehogy már egy ideál határozza meg az életemet...
nekem nem tetszik a cod, és akkor mi van?
ettől még nem biztos hogy rossz ember vagyok. pont ez volna az élet egyik lényeges tétele, hogy legyél önmagad.
32.
32.
randall13
Hajjaj, itt a helyem ennél a hírnél úgy látom :P

"A játékok az egyes platformok titkosításának biztonságától függenek, tehát egyszerű patchek és frissítések nem segítenek a helyzeten"
Nos, kedves Teke Robi, ezzel bebizonyítottad, mennyire nincs helyed ott az IW-nél. A játékok biztonsága rohadtul de nem a platformól függ, hanem attól a kódtól, amire ráírták a játékot. Valaki írta, hogy a CoD6-ot már a VAC figyeli. Ez is egy hatalmas parasztvakítás, mert
1) nagyban függ a csalások szűrhetősége a kódtól.
2) a VAC alapjában a Counter Strike motorjára van írva és kb annyit sem ér a q3 engine (vagy iw4.0 akinek jobban tetszik) alatt mint a PunkBuster.

Ezzel a töréssel enyhén sz@rban van az IW, merthogy elvileg azért csinálták ezt a hulladék P2P rendszert, hogy a csalások visszaszoruljanak. Ez ígéretben szépen is hangzott, de most, amikor bizonyítania kéne a csodálatos rendszerüknek, az szégyenteljesen elbukott, sőt, nagy ívben lesz@rják a játékosokat. Könnyű a hibátok a Sonyra fogni, ugye Robi?

dkjq:
Az értelem csak úgy árad belőled ahogy észrevettem :) Mielőtt nekiállsz trollkodni, javaslom, nézd a heti játékeladásokat. Akár hazait is. Azt állítani, hogy a CoD-ban semmi kreatív dolog nincs, hatalmas tudatlanságot árul el rólad. Ismételten jó ötletnek tartom, ha utánanéznél a játékban fellelhető számtalan opciónak. Ezek listája főleg a CoD4 és BO-nál bővült nagy mértékben. Perkek, killstreakek, prestigek, stb. Az előző részek megalapozták az újabbak sikerét, de valószínűleg nem azért veszi és játsza a játékot világszerte több millió ember, mert nem tetszik neki.
Starcraft 2-vel meg ne vihogj, 10 éves fejlesztési időhöz képest egy hatalmas nulla! Megjelenés napján megvették sokan, ma már a top50-ben is alig van benne.
Na pá!
31.
31.
K/G.
#28: Ennyi erővel kit érdekel, hogy neked nem tetszik? Ellenkező vélemény az neked fáj, vagy mi van?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...