HWSW: Steve Jobs ismét betegszabadságra megy

  • Írta: fojesz
  • 2011. január 19.
  • Érdekesség
Link másolása
Újra betegszabadságra kényszerül Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója, Tim Cook operatív igazgatónak adja át az irányítást. Az Apple vezére betegsége miatt két évvel ezelőtt, 2009-ben is távol töltött a cégtől több hónapot, távollétében akkor is Tim Cook vezette a céget, írja nagytestvérünk, a HWSW.

Steve Jobs az Apple alkalmazottainak írt rövid levelében közölte, az igazgatótanács engedélyével határozatlan időre betegszabadságra megy, távollétében a céget Tim Cook operatív igazgató fogja irányítani. Jobs a napi üzleti döntésekben nem vesz részt, csupán a stratégiai tervezésbe szól majd bele. Az 55 éves cégvezető egészségi állapotáról semmilyen tájékoztatást nem adott, a találgatások szerint az eset a nála korábban diagnosztizált hasnyálmirigy-rákkal vagy a 2009-ben elvégzett májátültetéssel lehet összefüggésben - utóbbi miatt legyengülhetett az immunrendszere, ami nem ritkaság a transzplantált betegek körében.

A Wall Street Journal úgy tudja, az Apple vezetését és egyes dolgozóit már vasárnap értesítette Steve Jobs a terveiről, biztosítva őket, hogy az üzlet a távollétében is zavartalanul folyik tovább. Egy bennfentes szerint még a cég felsővezetőit is meglepte a bejelentés, mivel az Apple-vezér mostanában nem látszott betegnek. A New York Times informátorai szerint azonban Jobs az elmúlt hetekben egyre kevesebbet dolgozott, hetente már csak kétszer járt be az Apple központjába és vészesen lefogyott.

Az Apple idei újdonságai a korábbi bejelentések fényében nagy biztonsággal megtippelhetők: év elején várható az iPad 2, nyáron pedig az új iPhone - a teljes cikket a HWSW-n olvashatod el!

1.
1.
tommy93
Bármennyire is utálom a fickót, akkoris jóbulást neki.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...