Folytatódik a Bethesda vs. Interplay harc

  • Írta: InGen
  • 2011. január 22.
  • Érdekesség
Úgy tűnik, a két cég erősen másképp értelmezi a licencszerződéseket, és mindketten olaszos temperamentummal adják a jónép tudtára, hogy mennyire buta is a másik fél, amiért azt hiszi, hogy neki van igaza. Mi lesz a Fallout MMO és a Fallout-folytatások sorsa?

Sokszor írtunk már róla, de azért ismételjük át gyorsan a helyzetet: miután a Bethesda megvette a Fallout licencjogokat az Interplaytől, lemondtak arról a lehetőségről, hogy Fallout MMO-t fejlesszenek. A szerződés értelmében - legalábbis eddig így tudtuk - az MMO-t még az Interplay készítheti el, minden más a Bethesda zsákjába került.

A helyzet tisztának tűnt elég sokáig, a Bethesda azonban egy ideje folyamatosan támadja az Interplayt, és láthatóan igyekszik megfúrni a Fallout MMO fejlesztését. Amit egyébként meg is értünk, mert a játék valami sufniban készül, Lengyelországban, és valószínűleg a Föld magjáig járatná le a Bethesda által feltámasztott sorozat hírnevét.


A legutóbbi vicces megnyilvánulás a Bethesda felől éppen tegnap érkezett, amikor a PR-főnök, Pete Hines azt találta mondani, hogy valójában ők, és nem az Interplay jogosultak arra, hogy Fallout MMO-t fejlesszenek. Sőt, minden, ami Fallout, az őket illeti.

Erre rögtön válaszolt az Interplaytől Eric Caen: "Amikor eladtuk a jogokat, tisztán megállapodtunk, hogy egy MMO-t fejleszthet az Interplay."

Caen még azt is hozzátette, hogy más dolgok is álltak ám abban a szerződésben. Például az, hogy amennyiben a Bethesda megakadályozza őket a Fallout MMO elkészítésében, úgy lőttek a szerződésnek, és már csak egy Fallout-játékot fejleszthetnek majd (ez a Fallout 5, mert a New Vegas számít a negyediknek). Ezek után pedig a jogok visszaszállnának az Interplayhez, és már ők készíthetnék a Fallout 6-ot.

Kíváncsian várjuk a folytatást.

27.
Raziel88
Nekem most lett meg a New vegas, nekem bejön. Ahogy magamat ismerem, nekem nem 2- 3 délután lesz. :D
Lehet hogy a Stalker hasonló, de nekem meg az nem jött be annyira.
26.
vesszoman
#25
A stalkert én is imádom.
25.
Skyer
#24: Nem vesztünk össze :P
Egyébként azt valóban alátámasztom, hogy egyedi a hangulat, de nekem inkább a játékmenettel van bajom... Na mind1, de például a Stalker is hasonló, azért pedig oda-vissza vagyok.
24.
#22: :D
ugyan, ne vedd fel. elhiszem én.
nem mindenkinek jön be. a hangulat is egyedi, nem éppen fantasy vonulat. nekem pont ezért is tetszik, ettől egyedi.
ez a fekete humoros, poszt-apokaliptikus részemről nyerő. :D
a következő rész legyen tuti mindenki örömére, és kész.
rpg-t én is imádom, én is várom az új dragon age-t, meg az elder scrolls-t is. dio3 is jöhet. wow-ot inkább kerülöm, ott azért nem úgy megy hogy akkor ülök le elé amikor nekem tetszik. lemaradok a rákba, meg ha csengetek, akkor játszani is kell :)
lehet hogy neked pont a sima fantasy jön be, ez van. nem veszünk mi össze ilyen jelentéktelen dolgon szerintem. :D
23.
Skyer
#22: Kis javítás: DA:O 140 óra.
22.
Skyer
#20: Szeretem az rpg-ket, fps-eket, bármit, ezt is szeretem, de nem a kedvencem. Pl, a Dragon Age-be több mint 100 órát, az Oblivionba több mint 90 órát, Mass Effectekbe összesen 120 órát toltam bele... Egyszerűen nem kötött le annyira ez a játék, nem mondom, hogy nem jó, de nekem nem a kedvencem.
Egyébként komolyan mondom, minny felrakom, és frapsal felveszem holnap délutánt.. baszki:D
21.
vesszoman
#19
Kód nélkül lehetetlen végigfutni a fall3-at úgy h csak a fő storyra kontcentrálsz. Én megpróbáltam de a múseumnál úgy szétvertek h töltényem se volt és mindem testrészem tönkrement. Csak kóddal tudtam visszamenni a táborig.
És egyébként hülye aki csak a storyt nyomja. Mellék küldikben van a játék, nélkülük nem is lenne jó. Fall3 az eggyik kedvenc gamem már 6x 100% ra vittem, nem lehet 1 délutánon végigvinni.
20.
#19: nekem kereken 100 óra volt a new vegas.
mindent megcsináltam, minden helyszint felfedeztem, az összes egyedi fegyóm is megvolt.
szóval ez az egy délután ez egy vicc, inkább ne is irj ilyeneket szerintem nem neked való a fallout. egyszerűen nem lehetett időd sem rá, hogy megértsd a játék igazi hangulatát.
végigrohanni is legalább 20 óra szerintem, ahhoz hogy legyen esélyed a végén. persze ha csalsz akkor nem nagy szám nyilván.
azért persze ettől még lehet hogy később, egy későbbi résznél amikor már idősebb leszel, le tudsz ülni elé.
17.
hát a falloutból lehetne sztem kiváló mmo-t késziteni.
de ehhez szerintem az interplay kevés, a bethesda is.
inkább egy blizzard kéne hozzá :D
ráadásul a térkép is kicsi lenne hozzá. talán ha az összes eddigi térkép nagyságát összeadnák. na akkor igen, az már valami.
szerintem maradjanak csak az eddigi sémáknál, fallout 1-2-3-new vegas nagyon jók voltak. ha továbbra is ilyen szinten jók lesznek, akkor semmi gond nem lehet.
15.
SütiMester00
#14: igen de InGen utána írta hogy a következő lehet hogy már csak a fallout 5 lesz. és ha sorozatszám szerint írta volna akkor a new vegas már a 6. fallout lenne mivel van FO: Brotherhood of Steel és FO: Tacticts
14.
Irasalgor
#10: De szerződés értelmében a 4.-nek számít, azért mert nem látták el ilyen sorszámmal, mert itt a darabszámot nézik nem pedig a nevet..szerintem
13.
Mortis
Legalább viccesek. :D
Ők voltak a hülyék, hogy így állapodtak meg.
12.
Hardy
11.
Hardy
Érdekes a sztori szeretek erről a Fallout sztoriról írogatni.
10.
SütiMester00
kedves InGen, a new vegas nem a negyedik résznek számít szóval a következő a fallout 4 lesz.
3.
K/G.
#2: Csak a főszál gondolom.
2.
Skyer
"...és valószínűleg a Föld magjáig járatná le a Bethesda által feltámasztott sorozat hírnevét."
Teljesen igaz..
Chelsea:
Hosszú? F3 2-3 délután volt, a Vegas pedig 1 nap.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...