Nyolc óránál is hosszabb a Homefront kampánya

  • Írta: zoenn
  • 2011. január 25.
  • Hír
Link másolása
A Kaos Studios bővebben is elkezdett regélni a Homefront egyjátékos kihívásáról: szerintük a játékidő valahol nyolc óra és egy teljes nap között van, egyben beismerték, hogy játékukra nagy befolyással volt a Valve Half-Life-ja. Ezek pedig egyáltalán nem egy átlagos FPS ismérvei. Befutott a hivatalos gépigény is.

A Homefront márciusban jelenik meg PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra, a történet pedig a közeljövőben játszódik majd. 2027-ben Észak-Korea megszállja az Egyesült Államokat, mi pedig az ellenállási mozgalomban harcolunk a szabadságért. Ha a történet túl sablonos lenne, nem árt tudni, hogy az a John Milius vetette papírra, aki a Red Dawnért és az Apokalipszis Mostért is felel.

"A tesztelés során voltak olyan srácok, akik az egész napot átjátszották" - mondta a Kaos senior vezető tervezője, Zach Wilson a CVG-nek.

"Lesz olyan is persze, amikor nyolc óra elég a végigjátszáshoz, néhányunknál ez az idő pedig hosszabb ideig tart. Függ minden a változó kihívás szintjétól és a játékosok készségétől. Már láttam olyan játékost is, aki egész nap játszott az egyjátékos kampánnyal, ült és nem csinált semmi mást."

Ez a hír azok számára lesz igazán megnyugtató, akik pont a rövidségük miatt ostorozzák a videojátékokat - jó példa erre a tavalyi Kane and Lynch 2, amin röpke négy óra alatt végig lehet szaladni.

Már a Homefront nyitójelenete is eléggé sokkolóra sikerült, amikor megismerjük a játék főszereplőjét, Jacobsot. Kétségtelenül nagy befolyással volt erre a Half-Life 2, és a Kaos sem félt az összehasonlítástól:

"A Half-Life és a Half-Life 2 egyértelműen nagy hatást gyakoroltak a munkánkra."

Wilson emelett dícsérte az írót, John Miliust, és elmondása szerint rengeteget merítettek az Ember Gyermeke című filmből: elsősorban a világ kialakításában játszott ez szerepet, ami egységes, hangulatos és van értelme.

Végül a hivatalos gépigényről is essen szó:

Minimum követelmények:

  • Windows XP, Vista vagy Windows 7
  • Intel Pentium Core 2 Duo 2.4 GHz vagy AMD Athlon X2 2.8GHz.
  • 2 GB RAM
  • Shader Modell 3.0-s grafikus kártya, 256 MB RAM-mal
  • NVIDIA GeForce 7900GS vagy ATI Radeon 1900XT
  • 10 GB szabad hely a merevlemezen

 

Ajánlott követelmények:

  • Windows Vista vagy Windows 7
  • Quad Core 2 Ghz+ processzor
  • 2 GB RAM
  • NVidia GeForce 260 vagy ATI Radeon 4850
  • 10 GB szabad hely a merevlemezen
21.
21.
JcGross
Wow, ég 8 óránál is több? Azta, hova jutunk. A végén még visszatérünk a több TÍZ órás játékokhoz.
20.
20.
shatterhand
a kane and lynch2-n ott a kulcsmondat: 4óra alatt végigszaladni(!)
én nem rohantam és extrém fokon nyomtam (ott volt kihívás, azalatt easy volt) és 14 órás volt a játék

De miért is rohantam volna ezt nem értem. Élvezni kell a játékot, nem rohanni.
A 4 órás játákidő meg 5-6 éve megjelent. Most azért elég (nézőpont kérdése) a 8rás játékidő mert utánna mindenki megy multizni.
Azt a baszos COD játékot 80%ban ki se játszák, hanem egyből multit nyomnak. EZ TÉNY!! AZért ilyen rövid ,mert ez jött ki egy kimutatásból. Ha nem játszák végig a játékot és leteszik a storyt 3 óra után akkor minek készítsenek 10órás COD-ot pl.
19.
19.
MZperX
#18: Ember, ha a nyelvtantanárod ezt olvassa szerintem sírva röhög! Nem az a baj, hogy nem tudsz valamit, hanem, hogy beakarod magyarázni a hülyeségedet.
18.
18.
StriciMacko
#17: Ha szinhazban valami szerepet jatszottak ez igy helyes, de atjatszottak az egesz napot egy 8 oras jatekkal - nem helyes. atjatszodtak a helyes kifejezes. Na de tokmindegy.
17.
17.
NereusLaceee
#16: 2-re: helyesen van írva...
16.
16.
StriciMacko
1. woowww , 8 ora !!! ez most pozitivum vagy negativum? 4 evvel ezelott meg 10-12 ora volt az atlag, most mar nagy szo a 8? EZ a marketingfogas? Ha csak ezt kepesek ervkent felhozni a jatek mellett akkor nagyon gyenge lehet.
2. "A tesztelés során voltak olyan srácok, akik az egész napot átjátszották". átjátccották, ezt igy irjak helytelenul, ha mar a helytelenirasnal tartunk.
15.
15.
miki1105
#14: A Stalker Pripyathoz van egy jó kis mod a pripyatan arms csak ajánlani tudom, azthittem tudok stalkerezni a de mod egy kicsit felborította a rendszeremet.
14.
14.
Teuton
Nem ez az a játék aminek a videójában átsétál a játékos egy mellette álló csajon?
Ék lerohanja usákat... igen, Ciprus meg légideszantokat küld Moszkvába!
Ennél értelmesebbet kellett volna kitalálni, basszus... még az is hihetőbb lenne ha a mexikóiak támadják le.
A 8 óra pedig nem ér szinte semmit. Stalkerbe akár egy vagy két hetet is bele lehet ölni ha nem csak a főszálon mész.
13.
13.
danez11
8 óra?.... mondjuk "ilyen" graf mellet ez azért alap
12.
12.
waynerooney108
Végül is mindegy hány óra csak tartalmas legyen
10.
10.
adamsfamily
#3: Mass effect sorozatot,a dragon age-et és a bioshock-ot kifelejtetted.Szerintem ezek is elég hosszúak.De amúgy tényleg szánalmas,hogy ilyen büszkék arra a 8 órára,a deus ex állítólag kutyafuttában több lesz mint 25 óra.
9.
9.
MZperX
Hát végül is azt írja, hogy a testereknek telt 8 órába. Hát ha azt nézzük azok nem csak otthon játszanak, hanem a munkájuk is ez, szóval lehet akkora kockák, hogy az ep2-t 1 óra alatt vitték végig, És ezt nézve lehet tök hosszú lesz, bár erre csekély az esély, de majd meglátjuk.
8.
8.
NereusLaceee
Ez a 8 óra engem is meglepett. A HL2EP2 nyolc óra. Pedig az csak egy kiegészítő :)
7.
7.
K/G.
#5: Valóban nem ez lesz a leghosszabb játék, de manapság, már ez is jónak számít. Azonban ez a játék minden lesz, csak nem szar. Nem átlag FPS, a multi kimondottan jónak ígérkezik, van benne egy-két jó ötlet, a hangulata a régi Battlefieldekét idézi.
6.
6.
miki1105
Úgyvoltam pedig vele hogy megveszem de 8 óra játékidő vajon megér 10.000 forintokat? Jó lehet hogy a multi jó lesz de akkor is. Ezért nem éri meg már FPS játékokra pénzt költeni mert rövidek pedig szívesen megvenném(tisztelet a kivétel). Inkább maradok a kaland játékoknál, meg a stratégiánál.
5.
5.
biolencse
Elég szánalmas, hogy a nyolc órás játékidőt úgy állítják be, mintha az mekkora császárság lenne. Meg az is, hogy ezt mindössze úgy lehet növelni, ha állítunk a nehézségen! Nagyon komoly, hogy még a szart is úgy adják el, hogy előtte megszórják cukorkákkal és a sok hülye meg megeszi.
4.
4.
krami
Nagyon sok az a 8 óra...Hol vannak már azok a játékok amikkel el lehetett játszani napokig, hetekig? Nem pedig egy délután alatt végigvinni. Aztán majd jönnek a DLC-k amiktől meg már a falra mászok...
3.
3.
gogolbordello2
#2: a mai játékoknál,ahol 4-6 óra max a végigjátszás,ez fejlődés,igaz nem sok.
Az jó hosszúságú játékok:
-Assassin's Creed Brotherhood
-Red Dead Redemption
+a stratégiai játékok,amikkel bármennyit lehet játszani
2.
2.
MZperX
8 óra? az sok? Ha már emlegetik a halflife-ot vegyék már elő az első részt! Amikor először toltam ki több napomba telt, meg a második rész is, vagy példának mondanám még a farcry 1-et. Bár ha nekik azok is 8 óráig tartottak, és ez is olyan hosszú lesz akkor faja!
1.
1.
waynerooney108
Első olvasásra egy kicsit ijesztő...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...