Portal 2: mindenhol elérhető a felhasználói tartalom

  • Írta: zoenn
  • 2011. január 25.
  • Hír
Még magasabb szintre emeli a Valve a keresztplatformos játéklehetőségeket a Portal folytatásában: a Portal 2-ben nagy hangsúlyt fektetnek a felhasználók által létrehozott pályák gondozására, így Xbox 360-on és PlayStation 3-on is játszhatunk egy PC-n kreált cuccal.

Bár a szerkesztőfelület futtatásához mindenképp szükség van a számítógépre, ugyanis csak itt hozhatóak létre a felhasználók által generált pályák és modok - adta tudtunkra Chet Faliszek a Valve színeiben -, de mindössze ez akadályozza meg a konzolos társainkat abban, hogy ők is játszanak az egyedi tartalommal, mivel a beépített Steam kliens segítségével szabadon letölthetik őket.

 

Bár Xbox 360-on, a Live-rendszer esetében még kétséges, hogyan jutnak hozzá a játékosok (talán ingyenes csomagok formájában?), PS3-on nincs semmi akadálya annak, hogy csatlakozzanak a Steam hálózathoz játék közben és leszippantsák a temérdek, tehetséges játékos által létrehozott online tartalmat, melyekben vélhetőleg fűrödni fogunk a Portal 2 megjelenése után.

A Valve letette a kisesküt, hogy semmilyen extra jóságról nem maradnak le a konzolos verziót birtoklók. A héten a fejlesztők nyilatkoztak a PS3 feltörését övező botrányról, a csalók áradatáról, ám ők meglehetősen optimistán vélekednek mindenről, szerintük "nem lesz semmilyen hatása a játékukra", a Sony tuti megoldja a helyzetet. Úgy legyen.

2.
biohazard rex
Respect VALVe! most komolyan hány olyan fejlesztő van aki ilyen lelkesen teszi magát oda dolgokhoz és küzd, a live-nak is visszapofázik csak azért hogy boxosoknak is jó legyen!
1.
Mortis
Jobb pozitívan nézni a dolgok elébe, mint pesszimistán. Reméljük tényleg nem lesz rá kihatása...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...