Leépítések az Epic Mickey fejlesztőinél

  • Írta: fojesz
  • 2011. január 25.
  • Gyászhír
Link másolása
Alig pár napja annak, hogy a Disney Interactive Studios végleg bezárta a Propaganda Games csapatát, a leépítések folytatódnak. Lapértesülések szerint a cég alkalmazottjainak mintegy felét küldték el a minap, és többek között érintett volt az Epic Mickey-t fejlesztő Junction Point is.

A Disney Interactive Studios a múlt héten jelentette be, hogy bezárja a Propaganda Games nevű stúdióját. A leépítés közel hetven embert, azaz a csapat maradékát érintette: korábban, a Pirates of the Caribbean: Armada of the Damned lelövése után már elküldték a fejlesztőcég felét, most pedig a többieket is lapátra tették, miután azok befejezték a Tron: Evolutiont.

 

A hírek szerint a leépítés folytatódik, a Disney Interactive Studios egyik meg nem nevezett munkatársa azt mondta, hogy újabb embereket rúgtak ki a cégtől. A Disney hivatalosan csak annyit erősített meg, hogy átszervezések zajlanak náluk, ami miatt egyes értesülések szerint a 700 fős brigád fele kényszerült távozni. A döntés hátterében stratégiai döntés áll: a Disney a digitális média felé szeretne inkább nyitni.

Állítólag az Epic Mickey-t jegyző Junction Point csapatát is érintette a második leépítési hullám, legalábbis erre utal Bryan Cash, a Schell Games egyik munkatársának tweetje, melyben részvétet nyilvánított az elbocsátások miatt. A Disney döntése annak fényében érthetetlen, hogy az Epic Mickey - bár átlagos értékeléseket kapott - üzletileg meglepően jól szerepelt - az amerikai piacon egy hónap alatt 1,3 millió példányt értékesítettek belőle.

6.
6.
Grand Hustle President
Hatalmas hülyeségeket írtál, ráadásul semmmi köze nincs a cikk tárgyához!

"Már a Disney is digitális médiázik, az rendben van, hogy a zene az könnyen letölthető, de a 40GB-oa BluRay filmet nem fogját töltögetni az emberek."

Te melyik bolygóról jöttél? Miért nem fogják letölteni maguknak? Mert 40 GB a mérete?

"a postás általában munkaidőben hozza el a csomagot amikor én pont nem vagyok otthon"
Ezért kell a munkahely címet megadni a csomagküldő szolgálatnak.
2.
2.
Vendu
Már a Disney is digitális médiázik, az rendben van, hogy a zene az könnyen letölthető, de a 40GB-oa BluRay filmet nem fogját töltögetni az emberek. Ez ellen csak az a megoldás, hogy elmegyek és megveszem, mert a postás általában munkaidőben hozza el a csomagot amikor én pont nem vagyok otthon.

#1: Sajnos. De talán a Codemesters nyilatkozta, hogy nekik meg sok programozóra lenne szükségük.
1.
1.
Mortis
Érthető. Majdnem mindenki pénzügyi gondokkal küzd.

Azt sajnálom, hogy pont Junction Poin-tól küldenek el embereket. Van sok olyan fejlesztője a DI-nak, ami inkább megérdemelné ezt...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...