Epic Mickey

Warren Spector és a Disney Interactive új közös projektje a Wii-exkluzív Epic Mickey.
Típus: Akció, Kaland

Epic Mickey - két spin-offot is terveztek hozzá

Emlékeztek még azokra az időkre, amikor a Disney házon belül fejlesztett videojátékokat? Nem is volt olyan régen, az Epic Mickey-sorozat pedig az egyik utolsó próbálkozása volt a cégnek, amely két felvonást ért meg.

Warren Spector még nem vonul vissza

Hiába zárt be a Junction Point, Warren Spector lelkesedését nem lehet letörni. A Thief és a Deus Ex atyja ugyan még nem árulta el, mihez kezd a jövőben, de egyelőre nem fontolgatja a visszavonulását sem.

Bezárt az Epic Mickey 2 fejlesztőcsapata

Meg nem erősített információk szerint a Junction Point végleg lehúzta a rolót, legalábbis a Star Citizen fejlesztőjének, a Roberts Space Industries Twitter-bejegyzéséből erre lehet következtetni. Viszlát, Mickey egér! (Frissítve!)

Zenés játék lehet az Epic Mickey 3

Warren Spector eldumcsizgatott egy kicsit az IGN magazinnal, s az interjúból rájöhetünk, hogy a designernek konkrét tervei vannak a jövőre nézve. Az Epic Mickey 2 még meg sem jelent, de ő már a folytatáson gondolkodik, ami "teljes értékű zenés játék" lehet. Megérte ma felkelni.

Készül az Epic Mickey folytatása?

Igen egyedi ötletre épült Warren Spector és a Disney játéka: Mickey egér és az ő kifestője ugyan a kritikusok és játékosok köreiben sem arattak egyöntetű sikert, ennek ellenére bőven elég példány kelt a játékból ahhoz, hogy készülhessen a folytatás. Erre akadtak most bizonyítékok.

További elbocsátások a Disney Interactive-nál

A januári felmondások után újabb nagyszabású elbocsátásokba kezdett a Disney Interactive: most állítólag 80 munkatársától vált meg a vállalat. A PaidContent szerint ez a dolgozók hét százalékát érinti a változtatás a 4000 főt számláló állományból. Tényleg nagy bajban lenne a Disney?

Bejött a Disney-nek az Epic Mickey

Bár a fejlesztőknél leépítések voltak, a tesztek pedig nem kifejezetten magasztalták az égbe az Epic Mickey-t, a Disney mégis sokat köszönhet nekik: a pénzügyi évük első negyedében a Junction Point játékának és a Toy Story 3-nak köszönhetően nőtt a bevételük - igaz, veszteségük még így is maradt.

Leépítések az Epic Mickey fejlesztőinél

Alig pár napja annak, hogy a Disney Interactive Studios végleg bezárta a Propaganda Games csapatát, a leépítések folytatódnak. Lapértesülések szerint a cég alkalmazottjainak mintegy felét küldték el a minap, és többek között érintett volt az Epic Mickey-t fejlesztő Junction Point is.

Visszaestek az amerikai játékeladások 2010-ben

Az NPD Group a megszokott módon közzétette az amerikai játék- és konzoleladásokat összegző statisztikáit a legutóbbi hónapból, s egyúttal az egész évre vonatkozó adatairól is beszámolt. Bár a Call of Duty: Black Ops óriási siker, és a mozgásérzékelős cuccokat is imádják, az eladások visszaestek.

Epic Mickey teszt

Az elfeledett mesehősök világa sötét és szenvedésekkel teli. Senki se kíváncsi rájuk. A játszóteret rozsda mardossa, a kiégett házak menedéket nyújtó félszobáiban fekete-fehér karakterek rejtőznek, a jéghideg szél csontig hatol. Kik ezek egyáltalán? A nevüket se tudjuk már.