Moszkvai robbantás feat. Modern Warfare 2

  • Írta: fojesz
  • 2011. január 26.
  • Érdekesség
Link másolása
Hétfőn öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy moszkvai reptéren, aminek következtében 30 ember veszítette életét és 180 másik sérült meg. A labda magasan volt, a média pedig lecsapta: a Russia Today a Call of Duty: Modern Warfare 2 hírhedt No Russian küldetését is belekeverte az okfejtésbe.

A Domodedovo reptéren történtekért még egy csoport sem vállalta a felelősséget, azonban minden bizonnyal azok a csecsen szeparatisták állhatnak a merénylet mögött, akik a tavalyi metrórobbantást is okozták.

 

Mindenesetre az orosz média nem feledkezett meg a Call of Duty: Modern Warfare 2 hírhedt, már számtalan alkalommal kicsontozott No Russian pályájáról sem: a játék ezen - egyébként átugorható  - részén terroristákkal karöltve kellett merényletet véghezvinni egy reptéren, amelyben leginkább azt sérelmezte a közvélemény, hogy ártatlan emberek tucatjait kellett lelőni pusztán szórakozásból.

Az állami Russia Today híradójában a pályát közvetlenül a hétfői robbantáshoz hasonlították, mindezt úgy illusztrálva, hogy a játék egyes jeleneteit bevágták a merényletről készült biztonsági kamerafelvételek közé. A beszámoló szerint a játék nem csak kísértetiesen hasonlít a történtekre, de arra a vonatkozásra is felhívták a figyelmet (Walid Phares terrorizmus-szakértőre hivatkozva), hogy a terroristák gyakorló szimulátorként használhatják az ilyen játékokat.

49.
49.
Berencsit
pff.... csak 1 példa... ha hirtelen megjelennének a Combinek- a fölfön, akkor meg a Valve lenne a hibás, amiért megcsinálták a Half life-ot, és csak amiatt irtanák az embereket, stb... mert a Game-ban is úgy volt... persze az egésznek "szinte" semmi valóságalapja nincs, de a codnak se nagyon van... szerintem csak ráakarják verni a videójátékokra, hogy "betilthassák" vagy ne lehessenek ilyen játékokat kiadni... , mert a sok hülye azt terjeszti a médiában, hogy "rossz hatással van midenkire az ilyen játék... pff.. gondolom ők még nem játszottak a Cod-al se... ..I..
47.
47.
zozo78
A következő codot úgy kellene kiadni, hogy legyen egy rendes cod (véres, leszakadt végtagokkal) 18-as karikával és egy "lebutított" cod kid-et! Ha a köcsög apja a 18-as karikával fémjelzett codot veszi meg a gyereknek akkor ne a játék fejlesztőjét hanem az apját pereljék! Ennyi...
Szerintem...
46.
46.
zozo78
Márnemazértmánde: amennyiben egy kiskorú hozzájuthat horror vagy porno filmhez úgy egy véres játékhoz is! Abszolút szülő függő, hogy a kis köcsög mivel játszhat vagy mit nézhet!
Szüntessék meg a cod-hoz hasonló játékokat de akkor a televízióban leadott erőszakos vagy szexuális tartalmú filmeket is ennyi erővel!
Tv-ben, moziban csak egyházi műsorokat! :)
Be vannak ezek b'szva....
44.
44.
kharami
#43: Ahogy mondod! Megyek is vissza multizni egy kicsit!:D
43.
43.
p020
Ohh igen, fogjunk a játékra mindent, szánalmas.

De a Call of Duty Modern Warfare 2 a kedvencem :)
42.
42.
mdr88
#31: XD

Az a szomorú, hogy valaki abban, hogy meghalt 30 ember egy reptéri robbantásban csak azt keresi, hogy miként lehetne ezt felhasználni az "erőszakos" játékok ellen. Ennyi erővel a következő világháborút is (ha lesz) ráfoghatják a CoD-ra.
41.
41.
NECROSMOKE
Ez elég szarügy.De mindent nem lehet a CoD-ra se fogni.
40.
40.
Guppi
Én úgy tudtam a másik reptérről (Seremetyjevó) mintázták a "No russian" pályát...
39.
39.
Lauditore
Szerintem érthető miért fogták a ruszkik az MW2-re...Nem szívlelik az olyan játékot amiben a saját nemzetükben élő embereket ölik ez logikus....De ha a Prérifarkas és a Gyalogkakukkos mesében a gyalogkakukk orosz lett volna, most a rajzfilm készítőit utálnák....Ennyi az egész...A Metro robbantás az előző évben azok nyílván metro 2033-aztak,és ezért ismerték a metróvonalakat....Szép világban élünk kedves barátaim....
38.
38.
adamsfamily
Istenem ennyi hülye embert,ezek szerint a 9/11-es merénylők meg éjjel-nappal ace combat-oztak.
37.
37.
Teuton
Átgondoltam másodjára is. Az nem jó érv hogy egyikben lőnek, másikban robbantanak. Ugyanis mindkettő csak eszköz.
Mindkettőben az volt a cél hogy minél nagyobb visszhangot keltsen a dolog, hogy ártatlanokat - akarom mondani, olyan embereket, akiknek nincs köze az ő ügyükhöz - ölnek meg hogy megerősítsék az emberekben a félelmet, valamint elhitessék velük hogy a kormány tehetetlen az ártatlanok védelmében.
Ez viszont nem változtat azon amit korábban elmondtam. Ha nincs játék, akkor is megtalálják maguknak azt a repteret.
36.
36.
anomynus
Sztem a terroristák a robbantás megszervezésével foglalkoztak, nem COD-oztak. A modern hírműsorok nem komolyabbak annál amikor óvodás gyerekek játszanak modern hírműsorososat. Öngól.
35.
35.
jookrisztian
Sziasztok.
Az ilyen merényletek vagy vallási, vagy politikai okból történnek, de mivel nincs bűnbak ezért kerestek eggyet!!!!!
Jó hogy nem mondják mindjárt azt, hogy a játék készítői tehetnek arról, ha valami szörnyűség történik a világban!!!!! Bár itt bont ez történik.
34.
34.
kharami
Nekem miert nem jut eszembe?!Komolyan itt nem a vid játék a hibás hanem az aki elköveti! Ezzel az erővel be kéne szüntetni minden olyan dolgot filmet játékot cselekményt mindent, ami ezekből a sérült emberekből ezt kiváltja! Bullshit! Felőlem az ugrik ki batman ruhában az ablakon aki akar mondván hogy játszott a batmannel és azt hiszi tud repülni! Ezekért az emberekért nem kár és nem kéne ezeket az embereket védeni a normális társai rovására mint pl én is vagy innen bármelyikőtök!NEM A JÁTÉK A HIBÁS hanem az az ember aki nem tudja feldolgozni! Ezzel az erővel élljünk egy steril világban ahol semmit nem szabad!!! Amúgy meg mellesleg a codban szitává lőnek mindenkit itt meg robbantottak tehát már eleve elcsúsztak....! jó végeredmény uaz cafatok de akkor is!
33.
33.
kharami
Na a barmok megint ráfogják a játékra! No comment ezeket kéne jól főbe lőni! ELÉG MÁR EBBŐL A HÜLYESÉGBŐL!!!!!!
32.
32.
Teuton
Mert ha nincs a játék akkor soha a büdös élete nem jut eszükbe hogy egy repteret támadjanak, nem igaz?
Ennek a támadásnak politikai háttere volt, basszus, nem egy zakkant tizenéves amerikai takony lövöldözött

Gyakorló szimuláció. Az. Hiába képzed őket szarrá rajta, ha a valóságban olyan gyengék hogy automata módban már a második lövés is a plafonba megy mert nem tudják kontrollálni a visszarúgást. Már ha egyáltalán meg tudnának tartani egy fegyvert. Az "elbújok és meggyógyulok" rész is élethűen hat, nem igaz? Millió és egy dolog van ami az ilyen buziságok ellen szól.
FPS játékot max arra lehet használni hogy megjegyeztessék a támadókkal a helyszín alaprajzát és a taktikát. Semmi másra nem, és ezt szerintem tudja mindenki aki egy kicsit is használja az eszét és nem a televízió gondolkozik helyette!
31.
31.
Mortis
Igen, a játék a hibás. Nem az emberek tervezték meg előre megfontoltan, hogy végezni fognak velük. Nem az emberek húzták meg a ravaszt, hanem a játék...Igen.
27.
27.
gamerplayer
neeee xDDD ez már nevetséges.. gondolom a terrorpisták 1-1 lőgyakorlat között lenyomtak pár missönt, aztán rátaláltak a no russianre, gondolták kipróbálják a valóságban, aha ja :D háát vhogy el kell adni az újságot :D
26.
26.
NinjaNorb
#25: Értelmes ember tudja hogy az 1 játék és nem változik meg tőle...a hülyék meg robbantsák fel magukat és dögöljenek meg EGYEDÜL!!!
25.
25.
XricsX
Nah itt a példa arra hogy játék hogyan tud megváltoztatni embereket gratulálok CoD-mániás terroristák
23.
23.
shatterhand
maga a jelenet nekem se tetszett (mw2- reptéri gyilok)
nem mintha álszent lennék e téren, csak 1szerűen gusztustalan pr akciónak tekintettem az egésznek. Értelme nem volt betenni egy játékba egy ilyet.
Utcán kaszabolni mint lehetőség egy dolog (pl:GTA sorozat), de egy küldetést így indítani....

Ezt leszámítva minden erőszakos cselekmény áthárítása a játékokra képmutatás. Főleg olyan országban (mint az usa) ahol gépfegyvert (még csak nem is mezei pisztolyt!) bárki tarthat. Ott a fejekben van a gond, nem a játékokban.
22.
22.
McDuff
1: robbantás történt,nem lőttek halomra senkit
2: ezen aztán gyakorolhatják az öngyilkos merényleteket a terroristák,mit gyakorol rajta?!nem kell lelőnie senkit...am meg script-elt az egész sokat nem bír rajta gyakorolni;P
3: a terroristáknak tudtommal elveik vannak,nem egy játék miatt fognak robbantani,nem gyerekek már...
4: így felfújni ezt az egészet,nem tudom minek kellett összevonni ezt az MW2-vel,látszik hogy nagy unalmukban már nem tudják hogyan manipulálják a híreket,kitalálnak egy ilyen szart,aminek hírértéke egy nagy 0!
21.
21.
Hardy
Történtek durvák de ez a "featelés" nevetséges :)
20.
20.
Henry82
#10: Dehogy angol az, üresfejű jenki liba, aki olyan meggyőződéssel mondja a baromságait, hogy ő maga is elhiszi.
19.
19.
Henry82
#6: Teljes mértékben igazad van, a terroristák mindig okkal követik el az ilyen merényleteket, ahelyett, hogy idióta játékokat okolnának, inkább azokat kéne felelősségre vonni akik a népírtásokért, elnyomásért, országok kirablásáért felelősek, ugyanis ezek szülik a terrorcselekményeket!

De mennyivel egyszerűbb a játékokat okolni, így a buta nép figyelmét is elterelhetik a valós bűncselekményekről!
És hogy ezeken gyakorolnak? Én végignyomtam az összes Rainbow Six-et, mégsem tudnék valakinek a pincéjébe sem bejutni észrevétlenül:)
Akkor ezek szerint ha nem lennének ilyen játékok, nem lenne min gyakorolniuk, így nem is hajtanának végre témadásokat, nem igaz? :))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...