A Nintendo nem tart az NGP-től

  • Írta: fojesz
  • 2011. január 28.
  • Érdekesség
A tegnap bejelentett Next Generation Portable ugyan brutális teljesítményével köröket ver a március végén bemutatkozó Nintendo 3DS-re, a Nintendo mégsem tart a Sony-tól. Tény, hogy a kiotóiak még gyengébb hardverrel is az égbe emelték a DS-t, a kérdés az, hogy mennyit változtak azóta a játékosok igényei?

Az NGP és a 3DS más-más embereket céloz meg - így foglalható össze a Nintendo vezérigazgatójának, Satoru Iwatának a válasza, melyet a Sony új kézikonzoljával kapcsolatos kérdésekre adott. Iwata szerint a Sony "más irányból közelíti meg a vásárlókat, majd a játékosok eldöntik, hogy melyik út a helyes."

A Nintendo 3DS ugyan kétségtelenül nagy ugrást jelent a DS-hez képest teljesítmény szempontjából, azonban a PSP utódja közel PS3-szintű látványt ígér, amihez képest a kiotóiak messze elmaradnak. A szemüveget nélkülöző 3D-s megjelenítés ugyan impresszív funkció, viszont a Sony az NGP-vel gyakorlatilag lefektette a cross-platform játék alapjait, amiben szintén óriási potenciál van.

A konzolháború újra kiéleződni látszik, Iwata mégis "szerényen" áll hozzá a versenyhez, szerintük nem feltétlenül kell szembeállítani egymással a két kütyüt. A vezérigazgató elmondta, hogy a 3DS előrendeléseinek száma szépen emelkedik, ugyanakkor kiemelte az ütős rajt fontosságát is. A Nintendo március végéig 4 millió 3DS-t szeretne elpasszolni - a konzol egyébként február végén rajtol Japánban, és március utolsó napjaiban mutatkozik be nyugaton.

Ahogy arra lehetett számítani, az NGP semmilyen formában nem támogatja a térbeli megjelenítést, noha a Sony a 3D egyik fő zászlóvivője. Pálfordulásról szó sincs, a japánok mindössze úgy gondolják, hogy a konzolnak nincs szüksége erre a funkcióra. Bár különösebb indoklást nem adott, Andrew House, a Sony európai részlegének fejese szerint a vállalat kísérletezett a 3D-támogatással, majd végül elvetették az ötletet.

House szerint verseny lesz az NGP és a 3DS között, de az ő gépük több, mint elegendő funkcióval bír a 3D hiányának leküzdésére.

24.
Vendu
#22: Egyet értek vele.
A grafika a egy kézikonzolnál nem elsődleges szempont.
20.
Ha belegondolunk teljesen más élmény mindkettő. Az ngp-t egyértelműen a hardcore réteg foga venni, akik eddig is vettek psp-t. A 3ds-t meg mindenki más. Szerintem a 3d, mint innovatív technológia porrá fogja alázni a piacot, mint anno a wii. Boldog boldogtalan ilyet fog venni, mert "menő". Az ngp nem az, és azzal, hogy telefonálni sem lehet vele, szerintem az iphone malmára hajtják a szelet, az meg továbbra is "menő" marad :)
Kettő: ha a sony komolyan gondolja a crossplatformot az összes olcsó Lg, Samsung és egyéb hasonló teljesítményű készülék mind piacot fog rabolni a sonytól.
Három: hiába kommunikálja a sony a ps3 színvonalú élményt, ezt egy akkora kijelzőn azzal a felbontással és egy sokkal gyengébb architektúrán meg sem fogja közelíteni és amikor az emberek erre rájönnek akkor alább fog hagyni a lelkesedés. (Ha raknak bele 1 vagy 2 giga ramot azzal talán tudják ellensúlyozni, de az meg az árat fogja feljebb nyomni...)
Épp ezért szerintem aki eddig is sony fan volt az meg fogja venni, de hogy a nintendó elöl piacot raboljon azt nagyon kétlem!
19.
zola2000
Ha igazak a hírek, akkor a psp2 megjelenéskor 350 euró lesz, a 3DS meg most 250, a psp2 megjelenésekor szerintem leviszik 200ra, és akkor tényleg nem lesz mitől tartaniuk, a 3DS és a psp között nem lesz akkora különbség a grafikában, mivel 3DSen is a nagygépes motorral dolgozik a capcom, és itt azért lesz átfedés rendesen (két resident evilel, MGSel, ACvel startol a 3DS)...

Mondjuk ami miatt nekem mégis inkább a 3DS szimpatikusabb az a bejelentett Shin Megami, Super Robo Taisen, Tales Of 3D, Etrian Odyssey, Kingdom Hearts 3D, DQ3d, és FF6 3D remake, psp2re egy jrpg bejelentés nem volt.
17.
daenath
Lehet a jovoben a Nintendo es Sony kozos kezikonzolt gyart majd 3D + HD, na az volna brutal ketyere.
16.
princeps27
szerintem ha egy aránylag olcsó kézikonzolt csinálnának akkor jobb lenne, többet vennének
15.
Mortis
#14: *Ez csak egy álca.

Elnézést.
14.
Mortis
Duma. Biztos hogy félnek tőle. Egy csak ez álca, hogy a vásárlók ne arra a hírre ébredjenek, hogy a konzol gyártója sem vár nagy sikereket. Mondjuk az igaz, hogy viszonylag más a célközönség, de amiket erről a térbeli megjelenítésről hallani...Nem nagyon fogunk gyerekek kezében ilyet látni.
13.
batnor
Itt a 3ds ára/ és egyben legolcsóbb helye is/
http://www.gamestop.hu/hirek/nintendo-3ds-ajanlo-es-elorendeles-/371
11.
tundra
#10: Meg a "reszpekt" :)
10.
MadDragon
#8: Nos messze nem olyan rossz, mint mondjuk "akceptálni", "lájkolni", stb.
9.
Yami
#8: Akkor olvas olyan híreket amiben sokat szerepel a "lenyűgöző" szó...
8.
tundra
Én azért a "lenyűgöző" szót szebbnek tartom.
7.
fojesz
#6: Márpedig létezik, és nem is újkeletű.
6.
tundra
Két napon belül harmadjára látom azt a szót hogy "impresszív". Szerintem ilyen szó nem létezik magyarban. Valaki átemelte angolból mert lusta volt magyarítani.
5.
Vendu
#3: Jól szóltál! :)

A cikkhez hozzászólva, nekem úgy tűnik mintha a PSP2 már kicsit az okostelefonokra kezdene hajazni, még a 3DS konzol marad. ha viszont az ára mindkettőnek magas lesz akkor nem tudom, hogy el tudnak-e adni belük annyit amennyit szeretnének.

Én most legjobban a Panasonic Junglere vagyok kíváncsi mert az amit ígérnek az szerintem be fog jönni, ha lesznek rá nagyon MMO-k amikből tényleg sok féle lesz akkor jobban rá lesznek kattanva a gamerek mint most a Facebookra. Főleg, ha olcsó is lesz.
4.
huszti
Azért durva lenne, ha azt válaszolta volna a kérdésre hogy: "hát srácok, össze szartuk a gatyánkat! :S"
3.
Folti90
Nem hiszem, hogy akármelyiket megveszem, de én is el tudnám viselni mindkettőt!
2.
zaz
Egy percig sem kell tartania.
1.
abydos
A DS és a PSP sem volt soha egy kategória, szinte ugyanolyan címek se jöttek ki rájuk, kevés átfedés van a két konzol között a mai napig, nem úgy, mint a nagy gépeknél. Szóval nem fogom félteni a 3DS-t, sőt, kifejezetten igénylem mindkettő masinát :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...